Καραγκιόζης The Movie animation

Καραγκιόζης The Movie: Το πρώτο μεγάλου μήκους animation για τον Καραγκιόζη είναι γεγονός

Το ελληνικό animation γνωρίζει πρωτόγνωρη άνθιση τα τελευταία χρόνια και κάπως έτσι, το animation που μάλλον δεν περίμενες να δεις στα σινεμά είναι γεγονός. Ο Καραγκιόζης έκανε το άλμα, μεταπήδησε…

Το ελληνικό animation γνωρίζει πρωτόγνωρη άνθιση τα τελευταία χρόνια και κάπως έτσι, το animation που μάλλον δεν περίμενες να δεις στα σινεμά είναι γεγονός.

Ο Καραγκιόζης έκανε το άλμα, μεταπήδησε από το θέατρο σκιών στη μεγάλη οθόνη και το Καραγκιόζης The Movie μετρά αντίστροφα για την πρεμιέρα του στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Πρόκειται για το πρώτη, ελληνικής παραγωγής, μεγάλου μήκους ταινία animation -και μάλιστα, 3D- με πρωταγωνιστή τον λαϊκό ήρωα με το σενάριο να βασίζεται στην ιστορία Ο Καραγκιόζης Γραμματικός, ένα από τα παλαιότερα έργα στο ρεπερτόριο του ελληνικού θεάτρου σκιών.

Πολυμήχανος και ετοιμόλογος, ο Καραγκιόζης και οι φίλοι του μπλέκουν σε περιπέτειες μέσα σε ένα πολύχρωμο ζωντανό περιβάλλον, γεμάτο μουσική και τραγούδι.

Ο νέος κόσμος του Καραγκιόζη έχει σημείο αναφοράς την Ήπειρο της εποχής του 1800, όταν για πρώτη φορά εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο. Από εκεί αντλήθηκε η έμπνευση για το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον, για τις ενδυμασίες και το σπιτικό του δημοφιλούς ήρωα της λαϊκής παράδοσης.

Η υπόθεση και το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε

[intense_video video_type=”youtube” video_url=”https://youtu.be/nsoiaIwrySA”]

Ο Διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους για να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στη γραπτή τους επικοινωνία.

Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη που τον εντυπωσιάζει με τις γραμματικές γνώσεις που λέει πως έχει και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος! Μετά από μια ξεκαρδιστική συνάντηση με τον Διοικητή, ο Καραγκιόζης γίνεται ο Γραμματικός του χωριού και πιάνει, γεμάτος όρεξη και άδειος γνώσεων, μολύβι και χαρτί.

***

Επιμέλεια: Άθως Δανέλλης

Σκηνοθεσία: Άκης Καρράς, Χρήστος Λειβαδίτης, Αικατερίνη Παπαγεωργίου

Παραγωγή: White Fox S.A., Anama LTD, Cosmote TV

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Δεκεμβρίου 2022 στους κινηματογράφους από τη Spentzos Film, ενώ από τον Ιανουάριο του 2023 θα προβάλλεται για σχολεία στο Θέατρο Μπέλλος.

 

Πηγή: oneman.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top