Κaντο Labiko Πλύσιμο

Κaντο Labiko: Πλύσιμο Αυτοκινήτου, όσα πρέπει να γνωρίζετε

Καθημερινά τα αυτοκίνητα μας υπόκεινται σε δοκιμασίες. Η εξωτερική εικόνα του αυτοκινήτου μας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, με αποτέλεσμα την φθορά του χρώματος και την αλλοίωση της καλαίσθητης του εικόνας. Το μέγεθος της φθοράς εξαρτάται απόλυτα από το πόσο φροντίζουμε το όχημα μας. Μπορεί να είναι ανεπαίσθητη ή να φθάσει σε σημείο που να απαιτείται […]

Καθημερινά τα αυτοκίνητα μας υπόκεινται σε δοκιμασίες. Η εξωτερική εικόνα του αυτοκινήτου μας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, με αποτέλεσμα την φθορά του χρώματος και την αλλοίωση της καλαίσθητης του εικόνας.

Το μέγεθος της φθοράς εξαρτάται απόλυτα από το πόσο φροντίζουμε το όχημα μας. Μπορεί να είναι ανεπαίσθητη ή να φθάσει σε σημείο που να απαιτείται φανοποιεία για να επισκευαστεί. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε το όχημά μας ώστε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν την όποια φθορά, καθώς στατιστικά αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση μετά την κατοικία μας. Μην ξεχνάμε ότι τα χρώματα των αυτοκινήτων είναι πλέον υδατοδιάλυτα (για την προστασία του περιβάλλοντος). Συνεπώς περισσότερο ευπαθή.

Πλύσιμο αυτοκινήτου

Το πλύσιμο αυτοκινήτου είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο, προσοχή και μεράκι και θα πρέπει να γίνεται συχνά.

Εξωτερικός καθαρισμός

Ο εξωτερικός καθαρισμός αυτοκινήτου αφορά τις εξωτερικές επιφάνειες, το παρμπρίζ, τα φώτα, τους υαλοκαθαριστήρες και την περιποίηση του χρώματος.

Το καλύτερο είναι να καθαρίζουμε άμεσα το αυτοκίνητό μας όταν παρατηρήσουμε πάνω σε αυτό έντομα, ρετσίνι δένδρων, ακαθαρσίες πουλιών, κλπ, ακόμη και καύσιμα καθώς αν μείνουν καιρό δημιουργούν μεταχρωματισμούς και σημάδια.

 • Προσπαθούμε να πλένουμε το αυτοκίνητο μας 2 φορές το μήνα. Για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία, το όχημα πρέπει να είναι κρύο και σε σκιερό μέρος.
 • Χρησιμοποιούμε σαμπουάν αυτοκινήτου με ουδέτερο PH (και όχι απορρυπαντικά πιάτων, ρούχων, χλωρίνη κλπ, που είναι καυστικά).
 • Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ σκληρά πανιά ή πετσέτες. Στα κατάστηματα Labiko πλένουν με ζεστό νερό και σαπούνι με ανέγγιχτο πλύσιμο ή αν το επιθυμείτε πλύσιμο με βούρτσα με φυσική τρίχα αλόγου που παράλληλα βγάζει ζεστό νερό μαζί με σαπούνι. Μια διαδικασία που είναι δίνει 100% ασφάλεια στο πλυσιμο του οχήματος μας.
 • Αν θέλετε να κάνετε ‘‘επαγγελματικό’’ πλύσιμο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε 4 ειδών πανιά. Ένα για τις μεταλλικές επιφάνειες, ένα για τα τζάμια, ένα για τα ελαστικά σας και ένα για γενική χρήση.
 • Στο κατάστημα Labikp, ξεπλένουμε το όχημά μας με κέρωμα και απιονισμένο νερό που δεν χρειάζεται σκούπισμα διότι στεγνώνει από μόνο του. Έτσι, αποφεύγετε αυτή την διαδικασία.
 • Σαπουνίζετε. Οι τροχοί είναι το τελευταίο μέρος του οχήματος που πλένουμε. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ειδικό καθαριστικό για τις ζάντες και τα ελαστικά μας.
 • Ξεπλένουμε με καθαρό νερό.
 • Σκουπίζουμε με ειδικά πανιά ανά περιοχή.
 • Αν επιθυμείτε περνάτε το όχημα σας με κερί αυτοκινήτου μια φορά κάθε 1,5 με 2 μήνες (όχι απαραίτητα μετά από κάθε πλύσιμο).
 • Αν χρησιμοποιείτε διαφορετικά πανιά για κάθε περιοχή του οχήματος, αγοράστε τα σε διαφορετικά χρώματα ανά είδος για να μην τα μπερδεύετε κατά την χρήση.

Καθαρισμός παρμπρίζ

Μετά το πλύσιμο του αυτοκινήτου, καλό είναι να καθαρίζετε επιπλέον το παρμπρίζ με ένα καθαριστικό τζαμιών. Έτσι, θα απομακρύνετε τυχόν κηλίδες και σωματίδια σκόνης, που με αντίθετο φως θα σας ενοχλούν με τις αντανακλάσεις τους.

Καθαρισμός στα φώτα

Ακόμα κι αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει σύστημα πλύσης προβολέων, ενδείκνυται το χειμώνα να τους καθαρίζετε με μια απαλή πετσέτα, γιατί το στρώμα της σκόνης που συγκεντρώνεται στην επιφάνειά τους μειώνει την αποτελεσματικότητα του φωτισμού.

Φροντίδα υαλοκαθαριστήρων

Καθαρίστε τα μάκτρα τους με ένα μαλακό πανί και νερό. Σε περίπτωση έντονης φθοράς αντικαταστήστε τους άμεσα, αγοράζοντας είτε ένα πλήρες σετ είτε αλλάζοντας μόνο τα λαστιχάκια τους, προκειμένου να εξοικονομήσετε χρήματα.

Προστασία Χρώματος

Στην αγορά υπάρχουν διάφορα προϊόντα διαθέσιμα για προστασία από κάθε εξωτερικό κίνδυνο (ρετσίνι, καυσαέριο, γρατζουνιές, κλπ) με πιο διαδεδομένο το κερί προστασίας.

Αν έχετε αποκτήσει ήδη γρατσουνιές, διάφορα σημαδάκια, θαμπά σημεία στο χρώμα κλπ, τότε θα πρέπει να γυαλίσετε το όχημα σας και ενδεχομένως να κάνετε επαναφορά χρώματος. Εύκολες περιπτώσεις μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε και μόνοι σας με διάφορα ειδικά προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά (επανορθωτές χρωμάτων, συστήματα επιδιόρθωσης γρατζουνιών, κλπ). Σε περίπτωση που η ζημιά είναι εκτεταμένη θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματία.

Όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε πράξη σε ένα πρωτοποριακό πλυντήριο αυτοκινήτων στη Χαλκίδα, στο Καντο Labiko Χαλκίδας.

Τα πλυντήρια «Kαντο Labiko» έχουν υπερσύγχρονα αυτόματα μηχανήματα καθαρισμού, είναι εξαιρετικά απλά στη χρήση , για να πλένεις μόνος σου εύκολα, γρήγορα και πολύ οικονομικά μόλις απο 1 ευρώ.

Tαυτόχρονα στο «Kαντο Labiko» παρέχονται εξειδικευμένα πακέτα υπηρεσιών και προϊόντων σε επαγγελματίες ή ιδιώτες οδηγούς, πάντα έχοντας ως γνώμονα το σεβασμό προς το περιβάλλον υιοθετώντας μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας και χαμηλής κατανάλωσης νερού.

Στο car shop του «Kαντο Labiko» θα βρείτε προϊόντα περιποίησης και καθαρισμού αυτοκινήτου από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου όπως Meguiar’s, Armor All, Wurth, Magic Stick, Auto Glym, 3M.

Οι παροχές της εταιρείας Κaντο Labiko Χαλκίδας:

 • Βιοκαθαρισμός εσωτερικού αυτοκινήτων (Με πιστοποίηση)
 • Εξωτερικό πλύσιμο
 • Μηχάνημα Απολύμανσης Αεραγωγών
 • Μηχάνημα Γυαλιστικού Γαλακτώματος
 • Μηχάνημα Καθαρισμού για Πατάκια
 • Σκούπα Αναρρόφησης
 • Αέρας για moto 24h.

Κaντο Labiko Χαλκίδας

Καμάρες, Χαλκίδα

Τηλέφωνο: 2221023140

Facebook: Kanto Labiko Chalkidas

Instagram: Kanto Labiko Chalkidas

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top