Κάλχη μπύρα Κατάστημα Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά

Κάλχη Pilsner, μια gourmet μπύρα στο Κατάστημα Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του καταστήματος με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα “Παραδοσιακό Τσίπουρο Σαγιάς”. Το κατάστημα βρίσκεται λίγο πριν το χωριό των Καθενών, στην Κεντρική Εύβοια, και ανάμεσα στα άλλα τοπικά προϊόντα, την παράσταση κλέβει η μπύρα Κάλχη. Όσοι παρευρέθησαν σε αυτήν τη μεγάλη ημέρα για το μαγαζί, μπόρεσαν να απολαύσουν και να […]

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του καταστήματος με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα “Παραδοσιακό Τσίπουρο Σαγιάς”. Το κατάστημα βρίσκεται λίγο πριν το χωριό των Καθενών, στην Κεντρική Εύβοια, και ανάμεσα στα άλλα τοπικά προϊόντα, την παράσταση κλέβει η μπύρα Κάλχη. Όσοι παρευρέθησαν σε αυτήν τη μεγάλη ημέρα για το μαγαζί, μπόρεσαν να απολαύσουν και να συνοδεύσουν τα εκλεκτά εδέσματα και τα κεράσματα, που προσέφεραν ανοιχτόκαρδα και με χαμόγελο οι άνθρωποι του καταστήματος, με μια αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα Κάλχη.

Η Κάλχη, αποτελεί μια τσεχικού τύπου Pilsner, με 4.9% βαθμούς αλκοόλ είναι άκρως παραδοσιακή και ευκολόπιοτη, ενώ φτιάχνεται με τρία διαφορετικά είδη λυκίσκου, τα οποία δίνουν μια γευστική, διαυγή και χρυσαφένια μπύρα.

Ταξιδεύοντας στο όρος Δίρφυς περνάμε πρώτα από το Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά, ανοίγουμε μια παγωμένη μπύρα Κάλχη Pilsner και ευφραίνουμε τον ουρανίσκο μας. Η μπύρα των ανθρώπων της πόλης αλλά και του βουνού, μας έχει συστηθεί και ονομάζεται Κάλχη, τη ζητάμε με το ιστορικό της όνομα και την απολαμβάνουμε με την καλύτερη παρέα, αποκλειστικά από την Evripos Nomad Brewing.

History facts:

Η 5η Οκτωβρίου 1842 είναι μία ιστορική ημερομηνία για τη ζυθοποιία καθώς είναι η μέρα που η πρώτη μπύρα Pilsner δημιουργήθηκε στο Pilsen (Plzen) της Βοημίας.  Ήταν εκείνα τα χρόνια που οι Βαυαροί ζυθοποιοί 100 μόλις χιλιόμετρα δυτικά του Pilsen άρχισαν να δουλεύουν πιο συστηματικά με βυθοζύμες lager, παράγοντας μπύρες μεγαλύτερης γευστικής καθαρότητας. Οι Δημοτικοί άρχοντες του Pilsen θορυβήθηκαν και αποφάσισαν να προσλάβουν τον διακεκριμένο Βαυαρό ζυθοποιό Josef Groll ο οποίος έφερε μαζί του Βαυαρική τεχνολογία και έκρυψε στις βαλίτσες του μαγιά lager από την Βαυαρία, παραβιάζοντας κανονιστικές διατάξεις της εποχής. Άρχισε να πειραματίζεται με τοπικές πρώτες ύλες και προχώρησε το Σεπτέμβριο του 1842 στην ζυθόβραση, ζύμωση και ωρίμανση μίας μεγαλειώδους μπύρας, η οποία αποτελεί μία ευφυή σύνθεση διαφόρων υπαρχόντων στοιχείων, καθώς αυτός ο ζυθοποιός συνδύασε το εξαιρετικό νερό χαμηλής σκληρότητας από τα ποτάμια και τα πηγάδια της περιοχής, με ξανθιές βύνες, με ευγενείς ποικιλίες Τσέχικου λυκίσκου Saaz από την παρακείμενη περιοχή Zatec, όπως και με τη χρήση Βαυαρικής τεχνολογίας και της βυθοζύμης lager που έφερε μαζί του. Η δημοτική ζυθοποιία άνθισε, επεκτάθηκε, και μετονομάστηκε αργότερα σε Pilsner Urquell, που σημαίνει αυθεντική pilsner.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top