Κάλχη μπύρα Evripos

Κάλχη, η μπύρα της πόλης από την Evripos nomad brewing μας συστήνεται

To είδος pilsner ανήκει στις βυθοζύμωτες μπύρες και ως κατηγορία υποδηλώνει μπύρες με έντονο άρωμα και χαρακτηριστική πικράδα. Το δε όνομα οφείλεται στην ομώνυμη πόλη της Βοημίας (plzen) όπου εκεί παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το μακρινό 1842 αυτό το είδος μπύρας. Σε αυτό το είδος μπύρας ανήκει και η Κάλχη, η οποία δημιουργήθηκε από τον […]

To είδος pilsner ανήκει στις βυθοζύμωτες μπύρες και ως κατηγορία υποδηλώνει μπύρες με έντονο άρωμα και χαρακτηριστική πικράδα. Το δε όνομα οφείλεται στην ομώνυμη πόλη της Βοημίας (plzen) όπου εκεί παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το μακρινό 1842 αυτό το είδος μπύρας.

Σε αυτό το είδος μπύρας ανήκει και η Κάλχη, η οποία δημιουργήθηκε από τον Θανάση Μπαρσάκη πριν ένα περίπου χρόνο σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του. Όπως μας αναφέρει ο ίδιος, δεν είχε ιδέα από παρασκευή μπύρας παρά μόνο από καλλιέργεια αμπελιών και παρασκευή κρασιού για ιδία χρήση. Η πρώτη φορά που δοκίμασε φρέσκια, αφιλτράριστη μπύρα από μικροζυθοποιία ήταν αρκετή για να του ξυπνήσει το μικρόβιο της δημιουργίας και να αλλάξει τα δεδομένα της μέχρι τότε πορείας του. Rest is history, όπως λένε και οι Αμερικάνοι, καθώς κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει μια υψηλών προδιαγραφών μπύρα.

Η ονομασία Κάλχη αφορά στο πορφυρένιο κοχύλι που αφθονούσε κατά τα αρχαία χρόνια στα νερά του Ευβοϊκού, το οποίο ήταν και η πρώτη ύλη για το χρώμα της πορφύρας και η αιτία κατά μία έννοια να πάρει από εκεί το όνομά της η πόλη της Χαλκίδας, αλλά και η μπύρα της.

Η Evripos nomad brewing μας συστήνεται με τη μπύρα Κάλχη, μια μπύρα με 4.9% βαθμούς αλκοόλ, μέτριας διάρκειας επίγευση, αφιλτράριστη, απαστερίωτη, ξανθιά και ελαφρώς θολή, εντυπωσιάζοντας με τη γεύση της και τα 3 διαφορετικά είδη λυκίσκου που περιέχει.

Η μπύρα της πόλης μας συστήθηκε και ονομάζεται Κάλχη. Τη ζητάμε με το όνομά της και την απολαμβάνουμε με καλή παρέα αποκλειστικά από την Evripos nomad brewing.

Το φετινό καλοκαίρι ιδιαίτερα όταν οι θερμοκρασίες θα έχουν ανέβει στα ύψη, τίποτα δεν θα σε δροσίσει καλύτερα από μια μπύρα Κάλχη pilsner.

Κάλχη, η μπύρα της πόλης!

Ακολουθήστε την στα social

Facebook: Evripos Nomad Brewing

Instagram: Evripos Nomad Brewing

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top