9 θεατρικές παραστάσεις σηκώνουν αυλαία το καλοκαίρι του 2022 και στη Χαλκίδα, και δεν θα χάσουμε καμία από αυτές.
Το πρώτο καλοκαίρι στην εποχή της πανδημίας χωρίς περιορισμούς στην πληρότητα των θεατρικών χώρων, χωρίς υποχρεωτικές μάσκες και αποστάσεις. Η μεγάλη επιστροφή του κοινού στα θέατρα το φετινό καλοκαίρι, φέρνει μαζί του την ελπίδα και τη δίψα για ένα πλούσιο θεατρικό καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην πόλη της Χαλκίδας.
Καταγράφουμε τον θεατρικό χάρτη του καλοκαιριού στη Χαλκίδα και σας παρουσιάζουμε τις θεατρικές παραγωγές που θα επισκεφθούν την πόλη μας και περιμένουμε να μας μαγέψουν.
“Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα” – Δευτέρα 18/7 – Θέατρο Ορέστη Μακρή
Η θρυλική και πιο επιτυχημένη παράσταση των τελευταίων ετών «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», η οποία φέτος σημείωσε και μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη.
Το δίδυμο των επιτυχιών, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την ξεκαρδιστική κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012.
Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία. Το συγγραφικό δίδυμο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων, ώστε ο καταξιωμένος κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, το έχει κατατάξει δίπλα στους μεγάλους της ελληνικής κωμωδίας, Αλέκο Σακελλάριο – Χρήστο Γιαννακόπουλο, Νίκο Τσιφόρο – Πολύβιο Βασιλειάδη, και Κώστα Πρετεντέρη – Ασημάκη Γιαλαμά.
Το έργο:
Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι το οποίο ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν να είναι λυμένα ζώντας στο περιβάλλον της νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρό τους είναι ένα: να δουν την μοναχοκόρη τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό! Σχεδόν δίπλα από το σπίτι τους μένει η Πωλίνα, η αδερφή της Πένης και ο άντρας της, ο Βασίλης, σε αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή, τον Άλφερντ, τον οποίο γνώρισε στο Λονδίνο. Οι γονείς της Λίζας αλλά και οι θείοι της ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν τον όμορφο και ευγενικό νεαρό. Γρήγορα, όμως, θα πέσουν από τα σύννεφα όταν θα μάθουν ότι ο Άλφερντ δεν είναι Άγγλος, αλλά Αλβανός!
“ΗΛΕΚΤΡΑ” του Ευριπίδη – Παρασκευή 5/8 – Θέατρο Ορέστη Μακρή
Την ανατρεπτική Ηλέκτρα του Ευριπίδη παρουσιάζουν το καλοκαίρι 2022 οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα σε περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, με την Μαρία Κίτσου και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο στους ρόλους της Ηλέκτρας και του Ορέστη αντίστοιχα. Στον ρόλο του Παιδαγωγού ο Γιώργος Κωνσταντίνου.
Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη είναι ένα πρωτοποριακό και αμφιλεγόμενο έργο, γέννημα μιας εποχής όπου όλες οι βεβαιότητες έχουν γίνει αβεβαιότητες. Ο ποιητής δεν διστάζει να παρουσιάσει επί σκηνής τη δική του εκδοχή του μύθου, με τους ήρωές του σε έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας να θέτουν επιτακτικά ζητήματα πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της δικαιοσύνης, της ηθικής σύγκρουσης, του πάθους. Μια noir εκδοχή του μύθου, μια τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο βαθιά, συγκλονιστικά ανθρώπινο.
Όταν η Ηλέκτρα παρουσιάζεται το 413 π.Χ. η Αθήνα είναι κλονισμένη από τον μακρόχρονο Πόλεμο· σε λίγους μήνες θα έρθει και η οδυνηρή και ταπεινωτική ήττα στη Σικελική Εκστρατεία. Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη, πρόδρομος των μεγάλων κειμένων του ελισαβετιανού θεάτρου και απαρχή του ψυχολογικού θεάτρου,βρίσκεται σε ένα επισφαλές σημείο σύγκλισης: εκεί που θεοί και άνθρωποι πρέπει να αναθεωρήσουν τον κόσμο τους σε μια εποχή αμφιβολίας και απομυθοποίησης.
Η Ηλέκτρα ζει στο περιθώριο της πόλης και της ζωής, σε έναν ταπεινωτικό γάμο που της επέβαλαν. Ο Ορέστης, επικηρυγμένος από το Παλάτι, έρχεται για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του και τα δεινά του ίδιου και της αδελφής του, οδηγημένος από τον χρησμό του Απόλλωνα. Τα δύο αδέλφια βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για να αποκαταστήσουν την τάξη και να αποδώσουν, όπως πιστεύουν, δικαιοσύνη. Η σκοτεινή προσμονή της εκδίκησης και το χρέος που οδηγεί στη μητροκτονία θα γεννήσουν τη φρίκη και όχι τη λύτρωση. Για πρώτη φορά στον Ευριπίδη, ο φόνος διερευνάται σε σχέση με τις ψυχολογικές του συνέπειες. Η αναμέτρηση με το παράδοξο της ύπαρξης, τα θυελλώδη συναισθήματα, η ανατομία του ψυχισμού των ηρώων και τα καίρια και διαχρονικά διλήμματα καθιστούν την Ηλέκτρα έργο μοναδικά ανατρεπτικό και σύγχρονο.
Οι Γείτονες από Πάνω – Δευτέρα 8/8 – Θέατρο Ορέστη Μακρή
Πρόκειται για μια έξυπνη «οργασμική κωμωδία» που αφορά όλον τον κόσμο, αφού έχει θέμα τον γάμο, τις μακροχρόνιες σχέσεις και το αιώνιο πρόβλημα των ζευγαριών…την αναζωπύρωση της αγάπης και του σεξ… με όλα τα ξεκαρδιστικά επακόλουθα!
Το 2020 ο συγγραφέας έκανε την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου με τίτλο Sentimental (The people upstairs). Η ταινία προτάθηκε για πέντε (5) βραβεία Goya!!!
Η μεταφορά και η απόδοση του Ισπανικού έργου στα ελληνικά, έφεραν το έργο σε μια αντίστοιχη νεοελληνική πραγματικότητα δημιουργώντας χαρακτήρες σημερινούς γνώριμους και πολύ οικείους!
Υπόθεση
Ο Επαμεινώνδας Ζαχαρίας Μπέκος ή Ζακ Μπεκώ (Δημήτρης Σταρόβας) & η Άννα Μαρία Πετροχείλου Μπέκου (Νικολέττα Καρρά) είναι παντρεμένοι 15 χρόνια και βάλε…!
Ο γάμος τους, περνάει μεγάλη κρίση και η σχέση τους έχεις αιχμαλωτιστεί στην ρουτίνα των χρόνων! Σχεδόν δεν αγγίζονται πια!!
Τρώγονται με τα ρούχα τους, οι καυγάδες είναι γι’ αυτούς καθημερινή συνήθεια!
Μια μέρα η Άννα Μαρία (Νικολέττα Καρρά) προσκαλεί τους «γείτονες από πάνω» σε finger food dinner, προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα και, παράλληλα, για να βγάλουν την υποχρέωση για τη βοήθειά τους στην ανακαίνιση του διαμερίσματός τους πριν από 6 μήνες!
Ο Αντωνίκος (Γιώργος Κοψιδάς) & η Γεωργιάννα (Σοφία Μανωλάκου) είναι ένα ιδιαίτερο ζευγάρι με απελευθερωμένο lifestyle, απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής όπως απολαμβάνουν και το σεξ, αχόρταγα και με πολύ ανοιχτό μυαλό! Ζουν στον επάνω όροφο, όμως τα βογγητά και οι αναστεναγμοί πάθους που ακούγονται σχεδόν κάθε βράδυ από το διαμέρισμα τους, αποτελούν άλλη μια αφορμή έντασης για τον Επαμεινώνδα (Δημήτρη Σταρόβα) και την Άννα Μαρία (Νικολέττα Καρρά). Ίσως από τη ζήλια, ακριβώς επειδή η δική τους σεξουαλική ζωή έχει χτυπήσει πάτο…
Το βράδυ της συνάντησης των επάνω και των κάτω, θα φέρει τα πάνω κάτω!
Μεγάλες αποκαλύψεις και μια σοκαριστική πρόταση θα αλλάξει τα δεδομένα και για τα δύο ζευγάρια…
Την παράσταση προλογίζει ο Θάνος Μπίρκος σε ένα ρόλο έκπληξη! Κι αυτός γείτονας, αλλά ο “πιο πάνω”, που μένει στο δώμα και, ως Ναπολέων Δωμαπάρτης, προλογίζει, ακολουθεί και παρακολουθεί την παράσταση εξασφαλίζοντας ένα δεύτερο φινάλε μετά απο αυτό του έργου. Αγωνίζεται για την κανονικότητα της διαφορετικότητας και το δικαίωμα όλων στο δικαίωμα!
ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ του Αριστοφάνη – Πέμπτη 11/8 – Θέατρο Ορέστη Μακρή
Ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, μαζί με τις Εκκλησιάζουσες και τη Λυσιστράτη. Μία προσπάθεια του Αριστοφάνη να παρωδήσει τον μεγάλο Ευριπίδη, με βάση την συμπεριφορά των Αθηναίων γυναικών στην διάρκεια μιας μεγάλης μυστικιστικής γιορτής αποκλειστικά γυναικείας, τα Θεσμοφόρια.
Κατάθεση πολιτική και άκρως κωμική ταυτόχρονα.
Ο Αριστοφανικός λόγος, πάντα επίκαιρος και ηθογραφικός, μας θυμίζει ότι, ενώ έχουμε προοδεύσει σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, ως κοινωνικά και πολιτικά όντα υστερούμε ακόμα και σήμερα και αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας στο σημαντικό κείμενο του.
Σκηνοθετικό σημείωμα:
Θεσμοφοριάζουσες 2022: Σε καιρούς που δοκιμάζεται η δημοκρατία και κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή, ανθίζει η δημιουργικότητα των μεγάλων ποιητών. Η Αθήνα του τέλους του 5ου αιώνα π.Χ. βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Μέσα από την «θέση» και τις «θέσεις» των γυναικών, με αφορμή μία γιορτή – τα Θεσμοφόρια – και καυτηριάζοντας την προκλητική στάση ανδρών, διανοουμένων και πολιτικολογούντων, με όχημα τις δραματουργικές παραξενιές του μεγάλου Ευριπίδη, ο εξίσου μεγάλος Αριστοφάνης μας αποκαλύπτει τα προτερήματα και τις αδυναμίες των προγόνων μας, που δεν διαφέρουν και πολύ από τις σημερινές.
Όλα αυτά βέβαια, μέσα από την κωμική του καρδιά και διάθεση. Άλλωστε, το γέλιο είναι η μεγάλη παρηγοριά του λαού και οι μεγάλοι κωμικοί ποιητές είναι γνήσια λαϊκοί. Δηλαδή, μας κάνουν να θυμόμαστε και να ονειρευόμαστε ταυτόχρονα. Οι ψευτολαϊκοί απλώς κολακεύουν τις ευτελείς μας συνήθειες. (Γιάννης Μπέζος)
Μήδεια – Πέμπτη 18/8 – Θέατρο Ορέστη Μακρή
Η Μήδεια του Ευριπίδη, όπως την διασκεύασαν και την φαντάστηκαν o Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας με την Αθηνά Μαξίμου στον ομώνυμο ρόλο θα περιοδεύσει στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής και σε ολόκληρη την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022 με αφετηρία το θέατρο Πέτρας στις 29 Ιουνίου.
Σε αυτό το ανέβασμα του σπαρακτικού έργου του παγκόσμιου θεάτρου, οι σκηνοθέτες ακολουθούν το πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας που θέλει τρεις υποκριτές να υποδύονται όλα τα πρόσωπα του δράματος. Η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Αναστάσης Ροϊλός αναλαμβάνουν τους ρόλους του έργου, ενώ στο Χορό συναντάμε δύο κορυφαίες: τη Γιώτα Νέγκα και τη Μυρτώ Αλικάκη.
Το εμβληματικό έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας παρουσιάζεται σε καινούργια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Εύα Νάθενα, την κίνηση επιμελείται η Πατρίσια Απέργη και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος.
Στο Χορό συναντάμε μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς και χορευτές της νέας γενιάς: Πετρίνα Γιαννάκου, Μάιρα Γραβάνη, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Γιώργος Ζυγούρης, Ελευθερία Κοντογεώργη, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Μπούτσικος, Γιώργος Νούσης, Δάφνη Σταθάτου. Μαζί τους επί σκηνής ο συνθέτης Δημήτρης Καμαρωτός.
Στη Μήδεια ο έρωτας ανατρέπει τη λογική, μεταμορφώνει τους ανθρώπους, πολιορκεί ακόμη και τις πιο ιερές σχέσεις όπως αυτή ανάμεσα στη μητέρα και τα παιδιά της. Η Μήδεια σκοτώνει τα παιδιά της όχι απλώς για να εκδικηθεί τον Ιάσονα, αλλά κυρίως για να τα σώσει από τα χέρια των εχθρών της, για να μην επιτρέψει στην εξουσία να τα δολοφονήσει. Γι΄ αυτό ο Ευριπίδης –παρά την αποτρόπαια πράξη της- στο τέλος, αντί να την τιμωρήσει, την αποθεώνει.
Ο Γυάλινος Κόσμος – Κυριακή 21/8 – Θέατρο Ορέστη Μακρή
O Γυάλινος Κόσμος του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, που έκανε πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο ξεπερνώντας τις 8.000 διαδικτυακές θεάσεις και συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία τον χειμώνα στο Θέατρο Αλκυονίς, ξεκινάει στις 10 Ιουλίου το ταξίδι του στην Ελλάδα. με ανανεωμένη διανομή: η Λένα Παπαληγούρα, και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής συνεχίζουν την επιτυχημένη τους πορεία στους πρωταγωνιστικούς τους ρόλους. Στην καινούργια διανομή ο Γιάννης Κουκουράκης ζωντανεύει τον ρόλο του Τζιμ. Και την εμβληματική φιγούρα της Αμάντα σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, ενσαρκώνει η Κάτια Δανδουλάκη.
Ο Γυάλινος Κόσμος –ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική–, γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου. Το έργο είναι μια ανάμνηση.
Ο Τομ θυμάται στιγμές της οικογενειακής του ζωής. Η πληκτική δουλειά του σε μια αποθήκη υποδηματοποιίας, έχει συνθλίψει τα όνειρά του.
Η Λόρα, η αδερφή του, αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής βρίσκοντας καταφύγιο σε έναν μικρόκοσμο από γυάλινα ζωάκια.
Η Αμάντα, η μητέρα τους, ελπίζει πως τα παιδιά της θα ζήσουν όπως η ίδια δεν κατάφερε ποτέ.
Ο Τζίμ, ένας επισκέπτης στον οποίο στηρίζουν όλες τις ελπίδες τους, θα τους απογοητεύσει.
Η Μεγάλη Πλεκτάνη – Πέμπτη 25/8 – Θέατρο Ορέστη Μακρή
Η ιστορία ξεκινά με μια πραγματική απειλή, εκείνη της διαρροής φυσικού αερίου, και τελειώνει με μια υποβόσκουσα απειλή πολύ διαφορετικής φύσης. Ο Γκαλθεράν δοσολογεί τις πληροφορίες αριστοτεχνικά, με τέτοιο τρόπο που ο θεατής ανακαλύπτει σε κάθε στροφή ότι τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά. Μέσα από διαρκείς κλιμακώσεις και ανατροπές, που διαδέχονται η μια την άλλη με σφριγηλό ρυθμό και πινελιές ασυναρτησίας όπως ταιριάζει σε μια αυθεντική κωμωδία, ο θεατής μεταφέρεται από έκπληξη σε έκπληξη και μόνο προς το τέλος, αρχίζει να αισθάνεται την βόμβα που πρόκειται να εκραγεί.
Ο Γκαλθεράν, όπως σε όλα τα έργα του, καταπιάνεται και πάλι με ζητήματα κυρίαρχα στην κοινωνικοπολιτική ζωή, επιλέγοντας καυτά επίκαιρα θεμάτα, τα οποία ανιχνεύει με εκπληκτική ακρίβεια. Στο έργο ,Η μεγάλη πλεκτάνη, θέτει στο προσκήνιο την πολιτική διαφθορά, τις κακοποιητικές συμπεριφορές, τις απατεωνιές αλλά και τους εξαρτημένους ηλικιωμένους. Χτίζοντας το έργο του γύρω από μια καταγγελία υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους, μιλά για την απάτη και διαφθορά όχι μόνο στα ανώτερα κλιμάκια της πολιτικής, αλλά και στην καθημερινότητα του απλού πολίτη. Και το κάνει αυτό όχι με διάθεση καταγγελτική ή καταδεικτική, αλλά με μια πινελιά ελαφρότητας που βάζει τον θεατή σε βαθιές σκέψεις για το ποιο είναι τελικά το σωστό ή το λάθος, το δίκαιο ή το άδικο, ποιος το θύμα και ποιος ο θύτης, καθώς οι ρόλοι εναλλάσσονται διαρκώς ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.
Το όνειρο ενός γελοίου – Τρίτη 30/8 – Θέατρο Ορέστη Μακρή
Ο Άρης Σερβετάλης υπό την καθοδήγηση της Έφης Μπίρμπα μας ξεναγεί στον κόσμο του Γελοίου του Ντοστογέφσκι οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, αλήθειας και ψευδαίσθησης, ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας.
Η παράσταση αποπειράται να διερευνήσει τ’ αδιέξοδα της ανθρώπινης φύσης της οποίας τα υλικά είναι ίδια με αυτά των ονείρων…
Με το πιο αισιόδοξο και διορατικό κείμενο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, «Το Όνειρο ενός Γελοίου» καταπιάνονται αυτή τη φορά η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης.
Ο ήρωάς μας δεν βρίσκει ενδιαφέρον σε τίποτα, δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν προσδοκά τίποτα. Το βλέμμα του καρφώνεται σ’ ένα αστεράκι. Ήξερε πως εκείνη τη νύχτα η πράξη θα εκτελεστεί. Και σίγουρα θα είχε σκοτωθεί αν δεν υπήρχε εκείνο το κοριτσάκι… Τη νύχτα εκείνη είδε το όνειρο που του αποκάλυψε την αλήθεια, το όνειρο που έγινε ο προάγγελος για μια νέα ζωή, ανακαινισμένη… είναι σε σύγχυση;
«Το Όνειρο ενός Γελοίου», μια ιδιότυπη ιλαροτραγωδία, ένα φανταστικό αφήγημα – αριστούργημα του Ρώσου δασκάλου της ανθρώπινης ψυχολογίας, μας ξεναγεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, από την προπτωτική κατάσταση της αθωότητας στον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης. Ο γελοίος άνθρωπος μας κάνει μετόχους της ιστορίας και πρόσωπα του διηγήματος, γινόμαστε θεατές και χαρακτήρες του έργου ταυτόχρονα.
ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ της Κάρμεν Ρουγγέρη – Τετάρτη 7/9 – Θέατρο Ορέστη Μακρή
Ωραία που είναι λίγο – λίγο τα παιδιά να γνωρίζουν την μυθολογία μας μέσα από το θέατρο.
Με αυτή τη σκέψη, φέτος η παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα με την πιο παραμυθένια ιστορία της Μυθολογίας μας.
Ένα παραμύθι που ξεκινάει από τον Δία μεταμορφωμένο σε χρυσή βροχή! Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ’ το Άργος, θα φέρει στον κόσμο ένα μωρό. Ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας.
Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα φέρουν το σεντούκι αυτό στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί. Εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς ο Δίκτης, που θα τους φιλοξενήσει και θα γίνει αργότερα δάσκαλος, καλός, για το μικρό Περσέα.
Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως τα παραμύθια. Ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες, αγωνία και εκπλήξεις. Εκεί θα συναντήσει τον έρωτα… Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος, όσο ο Περσέας και η Ανδρομέδα.