Κακοκαιρία Ελπίς μετεωρολόγοι Χαλκίδα Εύβοια
Φωτογραφία: Βασίλης Ντέμης

Κακοκαιρία Ελπίς: 3 μετεωρολόγοι αναλύουν τα δεδομένα για χιόνια σε Χαλκίδα & Εύβοια

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας “Ελπίδα” με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις. Πότε και πώς θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα στο νησί της Εύβοιας. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και το σενάριο για χιόνια μέσα στη Χαλκίδα. Τι αναφέρουν τρεις μετεωρολόγοι και ποιοες είναι οι προγνώσεις του Θοδωρή Κολυδά (Διευθυντής της ΕΜΥ), του Σάκη Αρναούτογλου και […]

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας “Ελπίδα” με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις. Πότε και πώς θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα στο νησί της Εύβοιας. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και το σενάριο για χιόνια μέσα στη Χαλκίδα. Τι αναφέρουν τρεις μετεωρολόγοι και ποιοες είναι οι προγνώσεις του Θοδωρή Κολυδά (Διευθυντής της ΕΜΥ), του Σάκη Αρναούτογλου και του Γιάννη Καλλιανού.

Το σύστημα Πρόγνωσης καιρού “Ποσειδών” και το γράφημα που δείχνει έντονη χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της Εύβοιας και στη Χαλκίδα από το μεσημέρι της Δευτέρας.

 

Θοδωρής Κολυδάς:

Τη Δευτέρα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανβατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Γιάννης Καλλιανός:

Χιόνια πιθανόν μέχρι και τη θάλασσα

Αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία (κρατώ ακόμη μια μικρή επιφύλαξη), από τη Δευτέρα το απόγευμα έως και την Τρίτη το απόγευμα, οι χιονοπτώσεις που θα σημειώνονται στην Αττική θα είναι σχεδόν γενικευμένες έως τα πεδινά ή ακόμη και τα παραθαλάσσια τμήματα.

Χιόνια μέχρι και στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας

Πυκνές χιονοπτώσεις από το πρωί της Δευτέρας θα σημειώνονται και στις περισσότερες περιοχές της Εύβοιας, ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα.

Προσοχή στην Αθηνών – Λαμίας

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας διότι πιθανότατα θα δημιουργηθούν προβλήματα.

 

Σάκης Αρναούτογλου:

Όσον αφορά στην Εύβοια τα πράγματα δείχνουν ακόμα πιο δύσκολα καθώς το ύψος του χιονιού στα ανατολικά παράκτια αλλά και ορεινά τμήματα δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τα 40-50 εκατοστά συνοδεία πολύ ισχυρών ανέμων (χιονοθύελλα)!

Όσοι από εσάς είναι να ταξιδέψετε στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας προς το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά να γνωρίζετε ότι οι χιονοπτώσεις κατά τόπους εκεί θα είναι πυκνές και η ορατότητα πολύ περιορισμένη σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους (χιονοθύελλα).

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top