Κακοκαιρία Barbara: Ο χάρτης των χιονοπτώσεων τις επόμενες ώρες στην Εύβοια

Έντονα θα είναι και σήμερα κατά τόπους τα φαινόμενα λόγω της κακοκαιρίας Barbara σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr. Σχετικά με την εξελισσόμενη κακοκαιρία στον Δήμο Χαλκιδέων, αυτή τη στιγμή παρατηρείται πυκνή χιονόπτωση με χιονόστρωση σε ημιορεινές περιοχές (Φύλλα, Αφράτι, Ανθηδόνα) και ομαλή στον υπόλοιπο Δήμο. Τα μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται […]

Έντονα θα είναι και σήμερα κατά τόπους τα φαινόμενα λόγω της κακοκαιρίας Barbara σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Σχετικά με την εξελισσόμενη κακοκαιρία στον Δήμο Χαλκιδέων, αυτή τη στιγμή παρατηρείται πυκνή χιονόπτωση με χιονόστρωση σε ημιορεινές περιοχές (Φύλλα, Αφράτι, Ανθηδόνα) και ομαλή στον υπόλοιπο Δήμο. Τα μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται και επιχειρούν στις συγκεκριμένες περιοχές, προκειμένου να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο και να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Έως το μεσημέρι προβλέπονται τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία και βόρεια τμήματα της Αττικής).

Ανάλογης έντασης θα είναι τα φαινόμενα σε Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο καθώς επίσης και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης, ενώ στα παραθαλάσσια και υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Νοτίου Αιγαίου προβλέπεται κατά διαστήματα χιονόνερο.

Οι αναμενόμενες καιρικές συνθήκες στους οδικούς άξονες της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, όπως δίνονται στην υπηρεσία ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr για το τρίωρο 08:00 – 11:00. Οι δρόμοι χρωματίζονται με πράσινο χρώμα όταν δεν αναμένονται φαινόμενα, μπλε χρώμα όταν αναμένεται βροχή, γαλάζιο χρώμα όταν αναμένεται χιονόνερο και μωβ χρώμα όταν αναμένεται χιόνι. Φωτ: Meteo.gr

Βαθμιαία τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα ενίσχυσής τους αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο οδικό δίκτυο των περιοχών όπου αναμένονται οι τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις και συγκεκριμένα στους δρόμους που επισημαίνει η υπηρεσία ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Η οπτικοποίηση των καιρικών συνθηκών στους οδικούς άξονες της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας έως τις 11 π.μ. παρουσιάζεται στον επόμενο χάρτη, όπου με μωβ χρώμα σημειώνονται οι οδικοί άξονες όπου αναμένονται οι χιονοπτώσεις.

 

Με πληροφορίες: lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top