όνομα GHETTO

Και γιατί το ονομάσαμε GHETTO;

5 Χρόνια GHETTO – Αυτά τα γενέθλια θα τα γιορτάζουμε μέχρι το τέλος του 2023 Γιατί στο www.ghettomagazine.gr δόθηκε το όνομα GHETTO; Πώς ήρθε η ιδέα και τι συμβολίζει; Ένα…

5 Χρόνια GHETTO – Αυτά τα γενέθλια θα τα γιορτάζουμε μέχρι το τέλος του 2023

Γιατί στο www.ghettomagazine.gr δόθηκε το όνομα GHETTO; Πώς ήρθε η ιδέα και τι συμβολίζει;

Ένα τηλέφωνο της Χριστίνας στον Βασίλη ξημερώματα του Οκτώβρη του 2018, ήταν αρκετό ώστε το μοναδικό και μεγαλύτερο online περιοδικό της Εύβοιας να πάρει το όνομα GHETTO και της .

Πολλοί ήταν εκείνοι που μας είπαν ότι το όνομα είναι βαρύ, δεν ταιριάζει με ένα site, και πόσο μάλλον ένα site επαρχίας. Δεν είναι το ένα, δεν είναι το άλλο. Είναι ακριβώς αυτό που εμείς θέλαμε όμως. Μετά από εκείνο το τηλέφωνο της Χριστίνας στον Βασίλη, είπαμε αυτό είναι. Στην συνέχεια, στην υπόγα μας, όλοι συμφωνήσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Το GHETTO σημαίνει όλα όσα θέλουμε να καταφέρουμε εμείς στην πόλη της Χαλκίδας.

Η προέλευση της λέξης είναι Ιταλική και δηλώνει μία περιοχή όπου άνθρωποι συγκεκριμένης εθνικότητας ή θρησκείας ή άλλου κοινού γνωρίσματος, ζουν ομαδικά και εθελοντικά. Πήρε αρνητική έννοια από τον πόλεμο του 1940 και αναφέρεται σε περιορισμένες οικιστικές ζώνες όπου υποχρεώνονταν, από τους Ναζί, να ζουν οι Εβραίοι.

Εμείς λοιπόν, κρατάμε την θετική σημασία της λέξης και μέσα από την δουλειά μας θα προσπαθούμε να βάλουμε όλη την πόλη σε ένα ghetto. Στο GHETTO που όλοι και όλα χωράνε.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top