Χαλκίδα του 1958

Ήσυχες μέρες στη Χαλκίδα του 1958 – Ρετρό Βίντεο

Ένα σπάνιο – ρετρό φίλμ από τη Χαλκίδα του 1958. Δύο γυναίκες περπατούν στον παραλιακό δρόμο και πίσω τους βλέπουμε τη γέφυρα που ενώνει τα 40 μέτρα απόστασης της Εύβοιας από την Στερεά Ελλάδα, την διασχίζουν οχήματα και πεζοί. Η γέφυρα αποτελείται από δυο κομμάτια που ανοίγουν περιστροφικά, δημιουργώντας δίοδο σε ψηλά σκάφη. Σ’ αυτό […]

Ένα σπάνιο – ρετρό φίλμ από τη Χαλκίδα του 1958.

Δύο γυναίκες περπατούν στον παραλιακό δρόμο και πίσω τους βλέπουμε τη γέφυρα που ενώνει τα 40 μέτρα απόστασης της Εύβοιας από την Στερεά Ελλάδα, την διασχίζουν οχήματα και πεζοί. Η γέφυρα αποτελείται από δυο κομμάτια που ανοίγουν περιστροφικά, δημιουργώντας δίοδο σε ψηλά σκάφη.

Σ’ αυτό το σημείο παρατηρείται το το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων, ανά έξι ώρες και ενδιάμεσα (περίπου) ένα δεκάλεπτο στασιμότητας (παλίρροια του Ευρίπου).

Ο περίπατος των δύο γυναικών συνεχίζεται, σταματούν σ’ ένα σημείο όπου πίσω τους μπορούμε να διακρίνουμε τον λόφο της Κανήθου, Φούρκα, με το Οθωμανικό κάστρο του Καράμπαμπα. Πανοραμικό πλάνο αποκαλύπτει την πλαζ Αστέρια, μέρος της δόμησης της πόλης και στο βάθος το Μεσσάπιο όρος ή Κτυπά.

Η θάλασσα του Ευβοϊκού Κόλπου είναι λάδι, βαρκούλες αγκυροβολημένες αρόδο και το εμβληματικό ξενοδοχείο Lucy, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα πάνω στην παραλία της Χαλκίδας, στη νησιωτική πλευρά της πόλης.

Οι γυναίκες συνεχίζουν τη βόλτα τους δίπλα στη θάλασσα στη Χαλκίδα.

 

Πηγή: Aylon Film Archives

Δημιουργός / Συλλογέας
Μελανίδης Ευριπίδης

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top