Ημέρα της Γης: H εταιρεία Βίκος δίνει νέα πνοή στις κοινότητες της Βόρειας Εύβοιας, φυτεύοντας 1.000 καρποφόρα δέντρα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας της Γης, που τιμάται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, η Βίκος Α.Ε. προσέφερε 1.000 καρποφόρα δέντρα στις κοινότητες Κοτσικιάς και Ροβιών στη Βόρεια Εύβοια, για δεύτερη συνεχή χρονιά, συμπληρώνοντας παράλληλα 30 χρόνια φροντίδας για το περιβάλλον. Δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, η πρωτοβουλία της εταιρείας Βίκος, η […]

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας της Γης, που τιμάται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, η Βίκος Α.Ε. προσέφερε 1.000 καρποφόρα δέντρα στις κοινότητες Κοτσικιάς και Ροβιών στη Βόρεια Εύβοια, για δεύτερη συνεχή χρονιά, συμπληρώνοντας παράλληλα 30 χρόνια φροντίδας για το περιβάλλον.

Δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, η πρωτοβουλία της εταιρείας Βίκος, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα περιβαλλοντικών δράσεων με τίτλο «Ο Βοίκος της Ζωής μας», αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για τις τοπικές κοινότητες, ενώ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό we4all.

Οι δύο ομάδες, με την υποστήριξη των κατοίκων φύτεψαν μεταξύ άλλων και αγροτικά φυτά, ελαιόδεντρα, αμυγδαλιές, αμπέλια, με σκοπό την γρήγορη αποκατάσταση τόσο του πράσινου της φύσης, όσο και μέρος της βιοποριστικής παραγωγής και του εισοδήματος που έχασαν οι περιοχές αυτές στις πυρκαγιές.

Οι κάτοικοι υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την εθελοντική αυτή κίνηση, η οποία αποτέλεσε όπως σχολίασαν μία νότα αισιοδοξίας για την αποκατάσταση της φυσικής ομορφιάς της Βόρειας Εύβοιας, για τις επόμενες γενιές.

«Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021, όταν ήταν ένα καταπράσινο τοπίο όλο άνθη, λουλούδια, πεύκα, ελιές, όλων των ειδών τα φυτά – ήταν ένας παράδεισος – γίναμε ένα τοπίο, στο οποίο όπου και να κοιτάξεις βλέπεις μαύρο», δηλώνει ο Θοδωρής Κέρης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροβιών Ευβοίας. «Μία εκτίμηση των δέντρων που έχουν καεί, είναι περίπου στις 10.000 ρίζες. Εδώ ξαναχτίζουμε τις ζωές μας απ’ την αρχή, απ’ το μηδέν, γιατί ακολουθούν και οι νεότερες γενιές και η ιστορία του τόπου μας».

Η Ειρήνη Κωνσταντοπούλου, Corporate & Technology Marketing Manager της Βίκος Α.Ε., εξηγεί το περιεχόμενο της φετινής δράσης. «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, βρισκόμαστε εδώ, προσφέροντας 1.000 δέντρα στις κοινότητες Κοτσικιάς και Ροβιών, σε αγρότες που έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από τις φωτιές του 2021, γατί, στην εταιρεία Βίκος, η προστασία και η ευημερία του περιβάλλοντος είναι πάρα πολύ σημαντική».

Οι περιβαλλοντικές δράσεις της εταιρείας χρονολογούνται από το 1996, ενώ μετρούν περισσότερα από 10.000 νέα δέντρα σε ολόκληρη τη χώρα.

H Βίκος Α.Ε. έχει στηρίξει έμπρακτα την we4all κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, συμβάλλοντας στις παρακάτω σημαντικές περιβαλλοντικές δράσεις, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η 2η και 3η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση, με εντυπωσιακή συμμετοχή:

  • Απρίλιος 2021 – Δεντροφύτευση για την Παγκόσμια Ημέρα Γης στην Ανάβυσσο, με 1.000 δέντρα
  • Νοέμβριος 2021 – 2η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση στο Γαλάτσι με 1.300 δέντρα
  • Απρίλιος 2022 – Δεντροφύτευση καρποφόρων δέντρων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Β. Εύβοια με 1.000 δέντρα
  • Νοέμβριος 2022 – 3η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση στο Πανόραμα Βούλας με 1.000 δέντρα
  • Απρίλιος 2023 – Δεντροφύτευση καρποφόρων δέντρων για την Παγκόσμια Ημέρα Γης στην Βόρεια Εύβοια με 1.000 δέντρα

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top