Η Χρυσάντα Τριανταφύλλου συμπληρώνει 20 χρόνια στη μόδα και μιλά για τη ζωή της και τη σύγχρονη γυναίκα

Η Χρυσάντα Τριανταφύλλου μιλά στο Ghetto Magazine και ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της. Συμπληρώνοντας 20 χρόνια στο χώρο της μόδας, μας περιγράφει το πόσο απολαμβάνει τη δουλειά της και το τι ακριβώς την οδήγησε να κάνει το λαμπερό χώρο της μόδας ακόμα πιο λαμπερό. Παντρεύοντας τόσες γυναίκες τοποθετείται σχετικά με το θεσμό του γάμου […]

Η Χρυσάντα Τριανταφύλλου μιλά στο Ghetto Magazine και ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της. Συμπληρώνοντας 20 χρόνια στο χώρο της μόδας, μας περιγράφει το πόσο απολαμβάνει τη δουλειά της και το τι ακριβώς την οδήγησε να κάνει το λαμπερό χώρο της μόδας ακόμα πιο λαμπερό. Παντρεύοντας τόσες γυναίκες τοποθετείται σχετικά με το θεσμό του γάμου και τις σχέσεις των δύο φύλων. Η Χρυσάντα εκφράζει, στην δημοσιογραφική ομάδα του Ghetto, την άποψή της για τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία και μας αποκαλύπτει τα όνειρά της. Όνειρα που φοριούνται σαν ένα καλοραμμένο νυφικό.

 

~ Τα παιδικά μου χρόνια ήταν γεμάτα αγάπη από δύο γονείς που μας δίδαξαν, τόσο σε εμένα όσο και στα αδέρφια μου, το σεβασμό στο συνάνθρωπο, παράλληλα με την ευγένεια της ψυχής. Με ζωντανές τις αναμνήσεις, θυμάμαι το σπίτι μας να είναι γεμάτο κόσμο στις γιορτές, με πολλούς φίλους και συναδέλφους των γονιών μου να γίνονται μια οικογένεια. Είχα τη χαρά και την ευλογία να μεγαλώσω με δύο γιαγιάδες κοντά μου, όπου τα χάδια και οι αγκαλιές τους έχουν καθορίσει μια σημαντική πτυχή της ενήλικης ζωής μου, καλλιεργώντας μου υψηλή ευαισθησία για τα ηλικιωμένα άτομα.

~ Αυτό που με οδήγησε στη δημιουργία και τη μόδα ήταν μια εξέλιξη της ζωής μου. Η μόδα μου άρεσε από παιδί, λάτρευα τη μεταμόρφωση του ανθρώπου αλλά και το πώς διαμορφώνει το γενικότερο προφίλ του. Την ακολουθούσα ως τάση ανά εποχή, ενώ με συγκλόνιζε πάντα η ιστορία που μας διηγείται η μόδα, ταξιδεύοντας στο χρόνο, πίσω και εμπρός.

~ Συμπληρώνοντας 20 χρόνια στα νυφικά και τα είδη βαπτίσεως και θέλοντας να κάνω έναν απολογισμό, νιώθω γεμάτη μέσα μου, ειδικά όταν συνειδητοποιώ ότι η αγάπη του κόσμου με έφερε εδώ. Συγκινούμαι όταν αναπολώ το δειλό μου ξεκίνημα, τα όνειρά μου, τις τρικλοποδιές που συνάντησα στο δρόμο, τον αγώνα μου να χτίσω τα πάντα με έντιμο και σωστό τρόπο.

 

~ Όταν μια νύφη έρχεται για να διαλέξει ένα από τα νυφικά μου και επιλέγει το χώρο μου, αισθάνομαι πρωτίστως μεγάλη τιμή. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό συναίσθημα όταν αντιλαμβάνεσαι ότι συμμετέχεις στη χαρά μιας νέας κοπέλας, στην έναρξη μιας νέας, για εκείνη, ζωής. Προσπαθώ να αφουγκραστώ τη σκέψη της και με αγάπη να ονειρευτώ μαζί της ένα υπέροχο γάμο.

~ Ο γάμος είναι το όνειρο μιας γυναίκας. Συμμετέχοντας ως δημιουργός σε τόσους γάμους, θα έλεγα ότι αυτό που κάνει αυτό το μυστήριο τόσο ιδιαίτερο είναι η στιγμή, μια στιγμή που αποτελεί το κλειδί μιας καινούργιας ζωής και η οποία ξεκινάει από μια γιορτή, ίσως θρησκευτική, ίσως και οικογενειακή, σίγουρα όμως μια στιγμή ιερή. Ως γυναίκα και ως προσωπικότητα αντιλαμβάνομαι το θεσμό του γάμου ως μια διεργασία δύσκολη, καθώς η ζωή που έχουμε να ζήσουμε δεν είναι πια εύκολη.

~ Η επιλογή ενός νυφικού αποτελεί ένα κράμα της προσωπικότητας της νύφης, της αισθητικής της αλλά και της γεωγραφικής περιοχής που θα λάβει χώρα το μυστήριο. Αν θα θέλαμε να προσδιορίσουμε κανόνες για το πώς διαλέγουμε το φόρεμα του μυστηρίου, θα έλεγα ότι απαντώνται στο συνδυασμό της προσωπικής ταυτότητας της νύφης με τη γνώμη μιας ειδικού.

 

~ Η σύγχρονη γυναίκα έχει πολλαπλούς ρόλους. Είναι εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος, ερωμένη, νοικοκυρά, κάτι που κάνει τη σύνθεση αυτού του παζλ πολύ δύσκολη. Η  αλήθεια της σημερινής χειραφετημένης γυναίκας δεν πρέπει να μας ξενίζει, είναι πολυλειτουργική και αεικίνητη σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, της εργασίας, της επιστήμης. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο η μοντέρνα γυναίκα να έχει την ουσιαστική στήριξη του συντρόφου ή συζύγου της για να εξωτερικεύσει ανάγκες, θέλω και ικανότητες.

~ Δεν ξέρω αν υπάρχει σωστή ηλικία στην οποία μια γυναίκα μπορεί να παντρευτεί. Για μένα το σίγουρο είναι ότι τόσο ο γάμος όσο και οι σχέσεις απαιτούν σκληρή δουλειά και από τα δύο φύλα, μια δουλειά που χρειάζεται να γίνεται στο διηνεκές και να μην σταματά ποτέ.

~ Ο γάμος από τη φύση του έχει μια ιδιομορφία ως γεγονός, εν γένει. Οι ιδιομορφίες των κοριτσιών που παντρεύονται, για μένα είναι απαιτήσεις που δηλώνουν την αγωνία τους να κλέψουν την παράσταση σε μια μέρα που τις ανήκει εξολοκλήρου.

 

~ Πολλοί άντρες αντιμετωπίζουν τη διαδικασία του γάμου με ακριβώς αντίθετα συναισθήματα από τις νύφες. Πολλοί επιθυμούν να συνοδέψουν το κορίτσι τους στην επιλογή του νυφικού, η αλήθεια είναι ότι αρκετοί έχουν ισχυρή άποψη και καλαισθησία, αλλά το εθιμοτυπικό και η παράδοση τους κλείνει την πόρτα. Μια πόρτα που τους την ανοίγει η ζωή.

~ Το εσωτερικό υπόβαθρο των σχέσεων των μελλόνυμφων διαγράφει μια διαβάθμιση η οποία ξεκινά από τον αρχικό ενθουσιασμό και συνεχίζεται με την επεξεργασία της σχέσης κατά τη διάρκεια των πολυποίκιλων φάσεων της ζωής τους. Αυτό που κάνει ένα γάμο να διαρκέσει για πολλά χρόνια είναι η πνευματική επαφή και η συνεννόηση. Αν υπήρχε μυστικό αυτό θα ήταν.

~ Είμαι μητέρα ενός καταπληκτικού δεκάχρονου αγοριού. Η μητρότητα με έχει γεμίσει δύναμη και θάρρος να απαντήσω σε πολλά ερωτηματικά της υπόστασής μου, καθώς η κάθε μέρα αρχίζει και τελειώνει με την αγκαλιά του γιου μου. Αναμφισβήτητος στόχος μου είναι να τρέφω πάντα την ψυχή και το μυαλό του με αγάπη και όμορφα συναισθήματα. Άλλωστε τι άλλο θέλει ένας γονιός, από το να είναι γερά τα παιδιά του και να αποτελούν ένα όμορφο λιθαράκι της κοινωνίας μας.

 

~ Δίνω ακόμα έμφαση στα όνειρα καθώς με γεμίζουν με αισιοδοξία. Βρίσκομαι σε μια απόλυτη ήρεμη και ώριμη φάση ζωής μου, νιώθοντας τη χαρά της μέρας και απολαμβάνοντας το φως του ήλιου μέσα από μικρές χαρές. Τώρα πια ονειρεύομαι με σύνεση, να έχω ποιότητα και αυτάρκεια στη ζωή μου, ενώ προσεύχομαι να είμαι γεμάτη υγεία, καλοσύνη και αγάπη κατά τη διάρκεια της μέρας, να καλαμπουρίζω με τις συνεργάτιδες μου, να γελάω χωρίς τύψεις, να απολαμβάνω την αγαπημένη μου μουσική και να μοιράζομαι κάθε εικόνα των ονείρων μου. Επιθυμώ να έχω θάλασσα, ουρανό και σπίτι φιλόξενο γιατί αυτό ακριβώς είναι για μένα αληθινός πλούτος και βαθυστόχαστη ευτυχία, να αναζητάς κοντά σου τίμιους, ωραίους, απλούς καλοπροαίρετους ανθρώπους, με ευθύτητα και αναπτυγμένη αντίληψη.

~ Τον εαυτό μου στα γεράματα, τα οποία θέλω να πιστεύω ότι απέχουν μακράν, το φαντάζομαι χορτασμένο. Θα ήθελα όμορφα γεράματα, καρπό μιας γεμάτης ζωής, χωρίς απωθημένα και οδυνηρές απώλειες.

~ Αν μου ζητούσαν να κάνω μια ευχή για όλες αυτές τις γυναίκες που παντρεύω με αυτά τα υπέροχα νυφικά, θα ήταν η αγκαλιά μου και η σκέψη μου να τις συνοδεύει, με την προσμονή η ώρα να είναι καλή για όλες.

~ Η ευχή που θα έκανα για τη Χρυσάντα παραμένει στην αναζήτηση της ουσίας, να είναι γεροί όλοι οι άνθρωποι που αγαπώ και εγώ να συνεχίζω να απολαμβάνω όμορφες τις στιγμές μου μαζί τους.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top