Η Χαλκιδέα Μαρία Γεωργίου νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο η Μαρία Γεωργίου. Παράλληλα, στην αντίστοιχη θέση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα καθίσει ο Δημήτριος Σκαλτσούνης. Σε ό,τι αφορά τη νέα πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η κα Γεωργίου γεννήθηκε το 1956 στη Χαλκίδα. Πρόκειται για πτυχιούχο της Νομικής Σχολής του Εθνικού και […]

Για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο η Μαρία Γεωργίου. Παράλληλα, στην αντίστοιχη θέση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα καθίσει ο Δημήτριος Σκαλτσούνης.

Σε ό,τι αφορά τη νέα πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η κα Γεωργίου γεννήθηκε το 1956 στη Χαλκίδα.

Πρόκειται για πτυχιούχο της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, μιλάει και Γαλλικά. Διορίστηκε Πάρεδρος Πρωτοδικείου Αθηνών τον Ιούνιο του 1983 και Πρωτοδίκης Αθηνών στις τον Φεβρουάριο του 1985.

Η κα Γεωργίου στη συνέχεια προήχθη στον βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών τον Μάρτιο του 1998, στον βαθμό του Εφέτη το 2003, στον βαθμό του Προέδρου Εφετών το 2013 και στον βαθμό του Αρεοπαγίτη τον Φεβρουάριο του 2017.

Σημειώνεται πως η κα Γεωργίου σε δύο χρόνια συνταξιοδοτείται ενώ τόσο αυτή όσο και ο κ. Σκαλτσούνης αναμένεται να αναλάβουν τα καθήκοντά τους μετά τη λήξη του τρέχοντος δικαστικού έτους, την 1η Ιουλίου.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top