Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - Χαλκίδα

Η Χαλκίδα τίμησε την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (pics)

Επετειακή συμβολική κίνηση έγινε από τον Δήμο Χαλκιδέων εχθές μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης με αφορμή τα 102 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Αναλυτικά η ανακοίνωση…

Επετειακή συμβολική κίνηση έγινε από τον Δήμο Χαλκιδέων εχθές μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης με αφορμή τα 102 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

102 χρόνια από την μαύρη σελίδα της ελληνικής ιστορίας, που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου διώκονται, βασανίζονται, θανατώνονται.

Ο Δήμος Χαλκιδέων, ως ελάχιστο φόρο μνήμης στα θύματα και τιμής σε όλους τους υπέρμαχους της Ποντιακής ψυχής , που με υπομονή, επιμονή και αίσθημα φιλοπατρίας, διατηρούν άσβεστη την κληρονομιά του Πόντου σε όλο τον κόσμο, φωταγώγησει σήμερα, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, το Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα στην παραλία της Χαλκίδας, με τα χαρακτηριστικά χρώματα κόκκινο και μαύρο.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί», πραγματοποίησαν δράση μνήμης μπροστά από το Δημαρχείο.

«ΠΟΝΤΟΣ! ‘εν’ άστρον φωτεινόν Ο ψε, σήμερον και πάντα.»

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top