Η Χαλκίδα μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Ηλία Θαλάσση

Ο Ηλίας Θαλάσσης έφυγε από την ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 69 ετών. Ήταν μια προσωπικότητα που στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και ευρύτερα στο νησί της Εύβοιας είχε μόνο φίλους. Καθόρισε σημαντικά την φωτογραφική κάλυψη των ερασιτεχνικών αθλητικών πρωταθλημάτων της Εύβοιας, επιδιώκοντας να αναδείξει τις όμορφες στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να αναδείξει, […]

Ο Ηλίας Θαλάσσης έφυγε από την ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 69 ετών. Ήταν μια προσωπικότητα που στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και ευρύτερα στο νησί της Εύβοιας είχε μόνο φίλους.

Καθόρισε σημαντικά την φωτογραφική κάλυψη των ερασιτεχνικών αθλητικών πρωταθλημάτων της Εύβοιας, επιδιώκοντας να αναδείξει τις όμορφες στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να αναδείξει, αλλά και την προσπάθεια των ανθρώπων που βρίσκονται στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Ακούραστος, έδινε πάντα το παρών στα γήπεδα τις Εύβοιας και οι φωτογραφίες του γέμιζαν τις τοπικές εφημερίδες και στην εποχή του ίντερνετ κατέκλυζαν τα κοινωνικά δίκτυα.

Φωτογραφία: Antonios Lamprou

Από την δεκαετία το 1970 είχε μαγαζί στην πόλη της Χαλκίδας καθώς ήταν βιβλιοδέτης.

Το πάθος του και η αγάπη του για την φωτογραφία ήταν σημείο αναφοράς για τον ίδιο.

Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.”

Αυτή ήταν η φράση που τον χαρακτήριζε.

Στην μνήμη του Ηλία Θαλάσση το GHETTO παρουσιάζει ένα αφιέρωμα με φωτογραφίες της Χαλκίδας μέσα από τα μάτια του και τον φωτογραφικό φακό του.

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top