Βόρεια Εύβοια δάση

Η Βόρεια Εύβοια έχασε πάνω από τα μισά της δάση από το 2017

Όπως προκύπτει από το δορυφορικό σύστημα Copernicus/Sentinel-2, τα δάση στον δήμο Ισταίας-Αιδηψού μειώθηκαν κατά 47% και κατά 60% στον δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κατά το χρονικό διάστημα 2017-2022 Σε άρθρο του greenagenda.gr αναλύονται οι χρήσεις και καλύψεις γης του «δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού» και του «δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας», (στην «Βόρεια Εύβοια»), με ειδική έμφαση στην μείωση των εμβαδών […]

Όπως προκύπτει από το δορυφορικό σύστημα Copernicus/Sentinel-2, τα δάση στον δήμο Ισταίας-Αιδηψού μειώθηκαν κατά 47% και κατά 60% στον δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κατά το χρονικό διάστημα 2017-2022

Σε άρθρο του greenagenda.gr αναλύονται οι χρήσεις και καλύψεις γης του «δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού» και του «δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας», (στην «Βόρεια Εύβοια»), με ειδική έμφαση στην μείωση των εμβαδών των εκτάσεων που καλύπτονται από δάση στους δύο συγκεκριμένους Δήμους, κατά το χρονικό διάστημα 2017-2022 («01/01/2017-01/01/2023») με την χρήση των «Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων» (σε συντομία «Γ.Π.Σ.») ή αλλιώς «Geographical Information Systems» («G.I.S.») και τις πληροφορίες που προέρχονται από την απεικόνιση που προσφέρει το δορυφορικό σύστημα «Copernicus/Sentinel-2».

Η αποστολή «Copernicus SENTINEL-2» αποτελείται από μία συνάθροιση (συγκέντρωση, συσσώρευση) δύο δορυφόρων οι οποίοι διέρχονται, περιστρεφόμενοι σε τροχιά, επάνω από τους δύο πόλους της γης, τοποθετημένοι στην ίδια σύγχρονη περιστροφική τροχιά με αυτήν του ηλίου, συντονισμένοι (συγχρονισμένοι) σε μία γωνία 180 μοιρών ο ένας ως προς τον άλλο.

Διαβάστε περισσότερα στο greenagenda.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top