espresso Cafés Richard ΕΡΜΗΣ ΕΥΖΗΝ

H παριζιάνικη και γαλλική κουλτούρα espresso Cafés Richard από την ΕΡΜΗΣ ΕΥΖΗΝ

Η ΕΡΜΗΣ EYZHN αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ευβοϊκές εταιρείες, με ιστορία 40 ετών στην αγορά με προϊόντα HORECA , η οποία με πυλώνες την αξιοπιστία, τη συνέπεια και την ποιότητα των ανθρώπων της ξεχωρίζει στον κλάδο, κάτι που φαίνεται την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που της δίνει το πελατολόγιό της. Κάτω από την ομπρέλα …

H παριζιάνικη και γαλλική κουλτούρα espresso Cafés Richard από την ΕΡΜΗΣ ΕΥΖΗΝ Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΡΜΗΣ EYZHN αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ευβοϊκές εταιρείες, με ιστορία 40 ετών στην αγορά με προϊόντα HORECA , η οποία με πυλώνες την αξιοπιστία, τη συνέπεια και την ποιότητα των ανθρώπων της ξεχωρίζει στον κλάδο, κάτι που φαίνεται την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που της δίνει το πελατολόγιό της. Κάτω από την ομπρέλα της, αναπτύσσει το γαλλικό brand premium espresso, το διάσημο Cafés Richard, με εστίαση στην ικανοποίηση ενός απαιτητικού και κοσμοπολίτικου πελατολογίου.

Η εταιρεία Richard αποτελεί πρότυπο στην παγκόσμια αγορά. Οι παγκόσμιοι κριτές εργάζονται με συνέπεια στην εταιρεία Richard, ενώ στις εκθέσεις καφέ που διεξάγονται στην Ελλάδα βρίσκονται στο περίπτερό της για να δείξουν τις «νέες τάσεις» αγοράς από πρώτο χέρι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αγροτικές εκτάσεις παραγωγής είναι ιδιόκτητες,  καθώς ο καφές, το τσάι και η σοκολάτα είναι παραγωγής της εταιρείας Richard και καλλιεργούνται σε δικά της χωράφια.

Η δημιουργία του Maison Richard, το έτος 1892, είναι συνυφασμένη με εκείνη της παριζιάνικης και γαλλικής ζωής των καφέ, των μπιστρό και εστιατορίων, τα οποία δημιουργήθηκαν από άτομα που κατάγονταν από την επαρχία της Ωβέρνης στην Κεντρική Γαλλία και τα οποία εγκατέλειψαν τη δική τους περιοχή, μετακομίζοντας στην πρωτεύουσα. Το 1938, ο Henri Richard αγόρασε την οικογενειακή επιχείρηση από τον ξάδερφό του Auguste Fayel, η οποία εξαπλώθηκε και σήμερα η Cafés Richard λειτουργεί πρωτοποριακά καβουρδίσματα καφέ, αποδοτικές γραμμές συσκευασίας, με πλήρη και απόλυτο σεβασμό στο πνεύμα της γαλλικής παράδοσης που είναι εγγενές στην artisanal βιοτεχνία. Χαρακτηριστική είναι η δημιουργία των καταστημάτων Comptoirs Richard (Γκουρμέ μπουτίκ Cafés Richard) που βρίσκονται στους πολυσύχναστους δρόμους του Παρισιού, ενώ η δέσμευση στην ποιότητα των προϊόντων του και στη διάχυση της γνώσης των ειδικών, έχεις ως αποτέλεσμα η Cafés Richard να γίνει ένας πιστοποιημένος οργανισμός εκπαίδευσης με την Académie du Café.

O καφές Richard διαθέτει μοναδική εξειδίκευση, που εμφυσήθηκε στο Maison Richard, από το έτος ίδρυσής του, το 1892. Ξεκινά με την επιλογή πράσινων κόκκων καφέ και τη δημιουργία μιας σειράς από χαρμάνια σταθερής ποιότητας, συνεχίζει με την εμπειρία του παραδοσιακού καβουρδίσματος και τελειώνει με τη συσκευασία των κόκκων καφέ ή του αλεσμένου καφέ υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Ο Cafés Richard μπορεί να αποτελεί μέρος της γαλλικής παράδοσης των artisanal βιοτεχνικών, ωστόσο χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες. Γιατί ένα από τα μυστικά του απαράμιλλου αρώματος του εσπρέσο βρίσκεται στη διαδικασία ψησίματος, μια μοναδική τεχνική για τη μετατροπή του πράσινου καφέ σε καφέ, χρώματος καφέ. Η διαδικασία ψησίματος προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ποικιλίες και τα χαρμάνια καφέ, των οποίων οι κωδικοποιημένες σε υπολογιστή συνταγές φυλάσσονται με ζήλο, γεγονός που αντανακλά την αδιάλειπτη εγρήγορση για την ποιότητα των καφέδων Richard, καφέδες οι οποίοι προέρχονται από επιλεγμένες φυτείες σε μέρη όπως η Κένυα, η Αιθιοπία, η Βραζιλία, η Παπούα Νέα Γουινέα, η Ινδία, η Κολομβία, τα Γκαλαπάγκος, το Μεξικό, η Γουατεμάλα, όπως και καφέδες δίκαιου εμπορίου. Έτσι, η παράδοση διατηρείται ζωντανή στα εργαστήριά της εταιρείας εδώ και πολλές γενιές, προς όφελος των επαγγελματιών της εστίασης που σερβίρουν καθημερινά 2.426. 000 φλιτζάνια Cafés Richard.

Με τη φιλοδοξία να παραμείνει στην αιχμή της τεχνολογικής προόδου, διατηρώντας παράλληλα τα πρότυπα του καβουρδίσματος καφέ «γαλλικού στιλ» τα Cafés Richard έχουν κατορθώσει 3 σημαντικές πιστοποιήσεις. Η πιστοποίηση ISO 9001 Version 2008 (Gennevilliers coffee roasting site), που εκδόθηκε από την Πιστοποίηση AFNOR, αναγνωρίζει τις συνεχείς βελτιώσεις στο σύστημα ποιότητας. Αυτή είναι μια ουσιαστική αναγνώριση που εγγυάται τη μόνιμη δέσμευσή του Cafés Richard στην ποιότητα και την ικανοποίηση των πελατών. Η FLO-CERT επιβεβαιώνει ότι τηρούνται τα πρότυπα δίκαιου εμπορίου και διάθεσης στην αγορά προϊόντων που εγγυώνται το σήμα Fair Trade. Η ECO-CERT πιστοποιεί ότι τα βιολογικά προϊόντα Café Richard συμμορφώνονται με το πλαίσιο και τους επίσημους κανόνες για τη βιολογική γεωργία σε όλη τη διαδικασία παραγωγής του καφέ.

Καφέδες, τσάγια, αφεψήματα, σοκολάτες, ζάχαρες και γλυκίσματα καφέ, πιατικά και εργαλεία barista, είναι η συλλογή του Cafés Richard. Μια επωνυμία που είναι σύμβολο εμπιστοσύνης και ποιότητας, δημιουργώντας συναισθήματα και αφοσίωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι του Cafés Richard παρέχουν στα καταστήματα υλικό επικοινωνίας σχετικά με την επωνυμία. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο πελατολόγιο να αναγνωρίζει τον αντιπρόσωπο τον οποίο έχει εμπιστευτεί. Τα αντικείμενα που προβάλουν το brand είναι ποικίλα και εκτός από τα πιο γνωστά σύμβολα όπως τα φλιτζάνια και οι ζάχαρες του Cafés Richard, ο παλιός πίνακας εμφανίζει τις προσφορές της ημέρας, το μπολ ζάχαρης στο μπαρ είναι αισθητικά όμορφο και πρακτικό, οι μεταλλικές πλάκες από τη συλλογή Pods κοσμούν τους τοίχους, και τα πιατάκια συμπληρώνουν κομψά τα φλιτζάνια εσπρέσο, χωρίς να ξεχνάμε τα μενού καφέ, τσαγιού και κοκτέιλ.

Οι πελάτες αποτελούν τους καλύτερους πρέσβεις του Cafés Richard, όπου σε premium εγκαταστάσεις, γοητευτικά ξενοδοχεία, ωραία τοπικά εστιατόρια και μοντέρνα μπαρ, απολαμβάνουν καφέδες και τσάγια υψηλής ποιότητας, ακόμη και συμβουλές για κοκτέιλ καφέ που παίζουν με την πρωτοτυπία της εικόνας ενός μαγαζιού.

To brand Cafés Richard ήρθε στην Εύβοια από την ΕΡΜΗΣ ΕΥΖΗΝ με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει το παριζιάνικο lifestyle στα όμορφα καφέ και εστιατόρια της περιοχής με βασικό συστατικό έναν ακαταμάχητο premium espresso.

Πληροφορίες για τον Cafés Richard

ΕΡΜΗΣ  ΕΥΖΗΝ 

Τηλέφωνα: 6982550284 / 6974024441

Νικολέττα Λεριού, Manager
Τ: 6982550284

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top