ιχθυοπωλείο «ο Νικόλας»

Η νηστεία των Χριστουγέννων περνάει από το Ιχθυοπωλείο «ο Νικόλας»

Το Ιχθυοπωλείο «ο Νικόλας», στην αρχή της Αρεθούσης, μας φέρνει τις πιο ζωντανές ψαριές από δικές του τράτες και για αυτό είναι συνώνυμο της αυθεντικής ποιότητας εδώ και πολλά χρόνια. Το ιχθυοπωλείο «ο Νικόλας» αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τη διατροφή μας, ειδικά τώρα τη νηστεία των Χριστουγέννων η οποία ξεκινάει 15 Νοεμβρίου, στο καλύτερο […]

Το Ιχθυοπωλείο «ο Νικόλας», στην αρχή της Αρεθούσης, μας φέρνει τις πιο ζωντανές ψαριές από δικές του τράτες και για αυτό είναι συνώνυμο της αυθεντικής ποιότητας εδώ και πολλά χρόνια. Το ιχθυοπωλείο «ο Νικόλας» αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τη διατροφή μας, ειδικά τώρα τη νηστεία των Χριστουγέννων η οποία ξεκινάει 15 Νοεμβρίου, στο καλύτερο σημείο απέναντι από την Πλατεία Αγοράς και με το χαμόγελο των ομορφότερων ανθρώπων.

Τα ψάρια, «πολύτιμη αξία» στη Μεσογειακή διατροφή, βρίσκονται στο μέσο της Μεσογειακής πυραμίδας, συστήνεται δηλαδή να καταναλώνονται σε εβδομαδιαία βάση, κατά προτίμηση από 1-3 φορές.

Τα ψάρια είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές, καθώς αποτελούν βασική πηγή πρωτεϊνών, ενώ παράλληλα μας εφοδιάζουν με ωφέλιμες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, όπως είναι ο σίδηρος και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Το σημαντικότερο θρεπτικό περιεχόμενο των ψαριών είναι τα ω-3 λιπαρά, τα οποία ανήκουν στην ομάδα των «καλών» πολυακόρεστων λιπαρών, που δρουν προστατευτικά για τον οργανισμό μας, εν αντιθέσει με τα «κακά» κορεσμένα λιπαρά.

Σαρακοστή Ιχθυοπωλείο «ο Νικόλας»

Τα ω-3 λιπαρά που περιέχονται στα ψάρια είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς, καθώς η κατανάλωσή τους έχει συσχετιστεί με τον χαμηλότερο κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει πως, άτομα που καταναλώνουν ψάρια σε σημαντικές ποσότητες τείνουν να έχουν χαμηλότερες τιμές αρτηριακής πίεσης, αποτέλεσμα που αποδίδεται κυρίως στα ω-3 λιπαρά.

Φαίνεται πως η κατανάλωση ψαριών συμβάλλει στην προστασία από την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως είναι των νεφρών και του παχέος εντέρου. Ακόμα, η κατανάλωση ψαριού έχει συνδεθεί έντονα με την καλή υγεία των ματιών και την προστασία της όρασης.

Τα ψάρια είναι ένα διατροφικό δώρο της θάλασσας στον άνθρωπο. Το Ιχθυοπωλείο «ο Νικόλας» μας βοηθά να επιλέξουμε την πιο υγιεινή διατροφή για τις μέρες της νηστείας των Χριστουγέννων με τα καλύτερα και πιο φρέσκα ψάρια, κάθε μέρα δίπλα μας.

Ιχθυοπωλείο Νικόλας

Αρεθούσης 33, Χαλκίδα

Τηλ. 2221021363

Facebook: Ιχθυοπωλείο Νικόλας

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top