Εύβοια New York Times

Η Εύβοια στην 9η θέση της ξεχωριστής λίστας των New York Times

Ξεχωριστή με ιδιαίτερη σημασία είναι η φετινή λίστα των New York Times -με αναφορά στην νησάρα μας την Εύβοια- οι οποίοι αφουγκράστηκαν μείζονα ζητήματα του πλανήτη και επέλεξαν τους «52 προορισμούς για έναν διαφορετικό κόσμο». Φέτος, αντί για τη συνηθισμένη, εμβληματική τους λίστα «52 προορισμοί για να ταξιδέψεις», οι New York Times προτείνουν μέρη στον […]

Ξεχωριστή με ιδιαίτερη σημασία είναι η φετινή λίστα των New York Times -με αναφορά στην νησάρα μας την Εύβοια- οι οποίοι αφουγκράστηκαν μείζονα ζητήματα του πλανήτη και επέλεξαν τους «52 προορισμούς για έναν διαφορετικό κόσμο».

Φέτος, αντί για τη συνηθισμένη, εμβληματική τους λίστα «52 προορισμοί για να ταξιδέψεις», οι New York Times προτείνουν μέρη στον πλανήτη όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να γίνουν μέρος της λύσης σε προβλήματα όπως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή.

Οι NYTimes για την Εύβοια

Ανάμεσα στους 52 προορισμούς συμπεριλαμβάνεται και η Εύβοια, η οποία πληγώθηκε από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Το κείμενο που συνοδεύει την Εύβοια, στο Νο 9 της λίστας, ξεκινά με μια ιδιαίτερη αναφορά, καθώς συστήνει στους αναγνώστες όλου του κόσμου την πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης «Ο Άλλος Άνθρωπος».

«Η αποθήκη τροφίμων Ο Άλλος Άνθρωπος ιδρύθηκε πριν από τουλάχιστον 10 χρόνια, εξυπηρετώντας την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το νησί της Εύβοιας στον απόηχο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Καθώς η χώρα ανακάμπτει από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες του περασμένου έτους, Ο άλλος άνθρωπος επεκτάθηκε για να βοηθήσει όσους έχασαν τα προς το ζην και καλωσορίζει τους ταξιδιώτες να εμπλακούν.

Εύβοια New York Times
Maria Mavropoulou for New York Times / Screenshot

Στις εβδομαδιαίες εκδηλώσεις φαγητού που πραγματοποιούνται στην πρωτεύουσα της Εύβοιας, τη Χαλκίδα, τα γεύματα μαγειρεύονται και καταναλώνονται μαζί για να δημιουργήσουν μια αίσθηση κοινότητας. Οι εθελοντές καλούνται να βοηθήσουν στο μαγείρεμα, να συσκευάζουν φαγητά και είδη πρώτης ανάγκης και να προσφέρουν πόρους για την ανοικοδόμηση σχολείων και να βοηθήσουν τους ντόπιους με βασικούς λογαριασμούς», τονίσει το δημοσίευμα.

Χάθηκαν στις πυρκαγιές σπίτια, επιχειρήσεις, ελαιώνες και το ένα τρίτο του αγαπημένου πευκοδάσους της Εύβοιας, στο οποίο γενιές είχαν βασιστεί για ρετσίνι και μέλι. Η αύξηση του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη του νησιού που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα. Εκτός από τα κοινοτικά έργα, οι επισκέπτες θα βρουν μια ακρόπολη στην κορυφή ενός λόφου και άλλους αρχαιολογικούς χώρους στην Ερέτρια, ιαματικές πηγές πλούσιες σε ορυκτά στην Αιδηψό και ηλιοβασιλέματα, με φόντο το Αιγαίο Πέλαγος».

 

Πηγή: nytimes.com / Από: lifo.gr 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top