Εύβοια ματιά καλλιτέχνη

Η Εύβοια με τη ματιά του καλλιτέχνη Κώστα Κουλεντιανού

H P gallery | sculpture ξεκινάει την νέα καλλιτεχνική χρονιά με την ομαδική έκθεση “Twentieth Century Greek Sculpture”, στην οποία συμμετέχουν ο Κώστας Κουλεντιανός, ο Κλέαρχος Λουκόπουλος, ο Μέμος Μακρής και ο Φιλόλαος (Τλούπας). Τέσσερις Έλληνες καλλιτέχνες γεννημένοι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και των οποίων η καριέρα αναπτύχθηκε στη μεταπολεμική περιόδο. Πρόκειται για γλύπτες …

Η Εύβοια με τη ματιά του καλλιτέχνη Κώστα Κουλεντιανού Διαβάστε Περισσότερα »

H P gallery | sculpture ξεκινάει την νέα καλλιτεχνική χρονιά με την ομαδική έκθεση “Twentieth Century Greek Sculpture”, στην οποία συμμετέχουν ο Κώστας Κουλεντιανός, ο Κλέαρχος Λουκόπουλος, ο Μέμος Μακρής και ο Φιλόλαος (Τλούπας). Τέσσερις Έλληνες καλλιτέχνες γεννημένοι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και των οποίων η καριέρα αναπτύχθηκε στη μεταπολεμική περιόδο. Πρόκειται για γλύπτες  που αντιπροσωπεύουν κατά κύριο λόγο  τον ελληνικό μοντερνισμό. 

Στην έκθεση φιλοξενείται ένα μοναδικό έργο του Κώστα Κουλεντιανούτη για την Εύβοια.
Η Εύβοια με τη ματιά του καλλιτέχνη Κώστα Κουλεντιανού, έργο μέρος της ομαδικής έκθεσης, Twentieth Century Greek Sculpture:

Ο Κώστας Κουλεντιανός (1918–1995) σπούδασε στην Αθήνα και στο Παρίσι, έχει μια μοντερνιστική παράδοση, αλλά μετά το 1954  ξεκίνησε μια νέα προσέγγιση στο έργο του, διαμορφώνοντας γλυπτά με μεταλλικά φύλλα. Η νέα αυτή προσέγγιση προανήγγειλε μια σταδιακή ανάπτυξη προς την αφαίρεση και τις γεωμετρικές δομές.

 

Info: P gallery / Κουμπάρη 5, Κολωνάκι, Αθήνα / Ωράριο: Πεμ., Παρ. 11 π.μ. – 7 μ.μ. Σαβ. 11 π.μ. – 3 μ.μ. / Μέχρι 4 -11 – 2022 / Είσοδος ελεύθερη

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top