Η Εύβοια ανάμεσα στα νησιά που αγάπησε το National Geographic

Ένα νέο αφιέρωμα του National Geographic στα 25 νησιά της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος μέσα στο 2023, χαρτογραφεί το υπερθέαμα των καλοκαιρινών τουριστικών προορισμών. Διαφοροποιημένο από τα στερεοτυπικά άρθρα των ειδυλλιακών αμμουδιών, της ταβέρνας στο κύμα και της μακάριας χαλαρότητας, το αφιέρωμα παρουσιάζει μια νησιωτική Ελλάδα η οποία προσφέρει τον καλύτερο εαυτό της, […]

Ένα νέο αφιέρωμα του National Geographic στα 25 νησιά της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος μέσα στο 2023, χαρτογραφεί το υπερθέαμα των καλοκαιρινών τουριστικών προορισμών.

Διαφοροποιημένο από τα στερεοτυπικά άρθρα των ειδυλλιακών αμμουδιών, της ταβέρνας στο κύμα και της μακάριας χαλαρότητας, το αφιέρωμα παρουσιάζει μια νησιωτική Ελλάδα η οποία προσφέρει τον καλύτερο εαυτό της, μέσα από χωριά φωλιασμένα σε βραχοκορφές, παραδοσιακές αγορές για μυημένους και μυστικές τοποθεσίες, όλα τους φιλτραρισμένα με ένα εναλλακτικό twist.

Το ελληνικό καλοκαίρι πλησιάζει, και ήταν και θα είναι για πάντα μια απαράμιλλη πρόφαση για εξορμήσεις, παιδικότητα και μια ευεργετική παύση από την καθημερινή ζωή.

Εύβοια

Οι περισσότεροι επισκέπτες στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας είναι κάτοικοι της χώρας, ακόμη και ανάμεσά τους ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν τα Λιχαδονήσια. Καταπράσινες και ηφαιστειογενείς, αυτές οι επτά ακατοίκητες νησίδες στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Εύβοιας έχουν το προσωνύμιο «Σεϋχέλλες της Ελλάδας» για τις χιλιάδες γαλαζοπράσινες αποχρώσεις στη ρηχή θάλασσα στην οποία αναπαύονται.

Λιχαδονήσια από ψηλά © Dimitris Kyriakakis/Unsplash

 

Με πληροφορίες από athensvoice.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top