ενασχόληση Χρυσάντας Τριανταφύλλου κοινά

Η ενασχόληση της Χρυσάντας Τριανταφύλλου με τα κοινά, μόνο τυχαία δεν είναι

|To GHETTO παρουσιάζει, τοποθετήσεις, μια σειρά συνεντεύξεων και άρθρων με τους υποψήφιους του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023| Η Χρυσάντα Τριανταφύλλου προσδιορίζει την αφορμή η οποία την παρακίνησε ώστε να ζητήσει ενεργό ρόλο στη διαχείριση των κοινών, μας περιγράφει το παρελθόν της οικογένειάς της στο στίβο της διοίκησης […]

|To GHETTO παρουσιάζει, τοποθετήσεις, μια σειρά συνεντεύξεων και άρθρων με τους υποψήφιους του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023|

Η Χρυσάντα Τριανταφύλλου προσδιορίζει την αφορμή η οποία την παρακίνησε ώστε να ζητήσει ενεργό ρόλο στη διαχείριση των κοινών, μας περιγράφει το παρελθόν της οικογένειάς της στο στίβο της διοίκησης και μας εξηγεί γιατί οι γυναίκες είναι απαραίτητο να ευαισθητοποιηθούν, να βγουν στις πρώτες γραμμές και να επιδιώξουν να παίρνουν αυτές τις αποφάσεις για τον τρόπο που θέλουν να ζουν την καθημερινότητά τους.

~ Ως ενήλικο άτομο αλλά και ως μητέρα ενός μικρού παιδιού θεωρώ ότι κάνω αυτό που πρεσβεύει η λογική. Έχω αγωνία για να δω αφενός και να ζήσω αφετέρου σε έναν κόσμο πολύ καλύτερο, για αυτό το λόγο αισθάνομαι ότι κι εγώ πρέπει να προσπαθήσω προς αυτήν την κατεύθυνση.

~ Κατάγομαι από μια οικογένεια η οποία συμμετείχε στα κοινά καθώς ο θείος μου ήταν υπουργός την περίοδο της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο παππούς μου Κώστας Τριανατφύλλου ήταν πρόεδρος στην κοινότητα Βασιλικού τότε, για πολλές γενιές, και ο θείος μου Ηρακλής  Τριανταφύλλου ήταν επί σειρά ετών δήμαρχος Βασιλικού. Ο μπαμπάς μου υπήρξε διευθυντής στο ΙΚΑ πολλά χρόνια και ασχολούνταν με αναπηρικές συντάξεις, βοήθησε πάρα πολύ κόσμο και εμφύσησε σε ολόκληρη την οικογένειά μας ευαισθησίες για τα άτομα με αναπηρία. Τα ακούσματά μου στο οικογενειακό περιβάλλον προέρχονται από πολιτικές συζητήσεις, διαφωνίες πολιτικές, πάντα όμως σε επίπεδο αρχών και αξιών.

~ Από μικρή συμμερίζομαι τις ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία και δίνω μεγάλη έμφαση σε όλους αυτούς τους ανθρώπους με ειδικές δεξιότητες. Θεωρώ ότι πρέπει να βοηθηθούν στο κομμάτι της προσβασιμότητας, των παροχών, της κοινωνικής προσοχής. Επίσης αφουγκράζομαι και τους γονείς τους καθώς εκτός από τα παιδιά και οι ίδιοι οι γονείς είναι οι ήρωες της καθημερινότητας.

~ Ως γυναίκα παρακινώ να βγουν μπροστά κι άλλες γυναίκες και να συμμετάσχουν με ενεργό τρόπο στα κοινά. Οι γυναίκες είναι δυναμικές, σκέφτονται με ένα διαφορετικό και συνάμα δημιουργικό τρόπο, είναι πολυδιάστατες στο όραμα και στα μακροπρόθεσμα σχέδια. Ίσως να είναι και λίγο πιο θετικές στο να δημιουργήσουν καινούργια πράγματα, ενώ ζυγίζουν τις καταστάσεις με έντεχνη ισορροπία. Οι γυναίκες είναι απαραίτητες στην πολιτική, καθώς η γυναίκα είναι άλλωστε αυτή που δίνει χρώμα στη ζωή με συνεπακόλουθο αποτέλεσμα να δίνει και χρώμα στην πολιτική.

~ Η πολιτική ως έννοια είναι μια έκφραση ζωής στην καθημερινότητα, καθώς πολιτική είναι η καθημερινότητά μας. Η πολιτική, άλλωστε, είναι αυτή που ορίζει τον καθημερινό τρόπο ζωής μας. Η φιλοσοφία της δικής μου πολιτικής συνείδησης είναι να αποδείξουμε τη συνεισφορά μας με πυλώνα την επιμελή εργασία και προπαντός να αγωνιζόμαστε με ζήλο να παραμείνουμε άνθρωποι, γιατί εν τέλει αυτή είναι η κορυφαία πολιτική μάχη.

~ Την πολιτική τη βλέπω με έναν ρομαντισμό και μια ευχάριστη διάθεση όσο σκληρή κι αν είναι, γιατί ως στόχο και ως όραμα έχω να βοηθήσω κάθε πτυχή της καθημερινότητας που έχει να κάνει με το συνάνθρωπό μου. Αυτό επιδιώκω να  το κατορθώσω με τον τρόπο που λέγεται πολιτικός πολιτισμός και μέσα από το κοινωνικό γίγνεσθαι να συνεισφέρω αυτό που πραγματικά μπορώ.

~ Ως επιχειρηματίας έχω διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις, έχω αντιμετωπίσει δυσκολίες, αντίξοες συνθήκες, αναποδιές όπως όλοι μας. Έμαθα όμως να αγωνίζομαι, να επιμένω, να δουλεύω σκληρά και πάντα με εντιμότητα και σεβασμό στον πελάτη, στον άνθρωπο και στις αρχές μου, κάτι που μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι πολλοί, πάρα πολλοί πελάτες που έγιναν φίλοι στα 20 χρόνια της επαγγελματικής μου διαδρομής.

~ Την ώρα της κάλπης οφείλουμε να επιλέξουμε πρόσωπα για τα οποία είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούν να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά. Εκείνους και εκείνες που έχουν σχέδιο, το υποστηρίζουν με αποφασιστικότητα και αγαπούν τη χώρα μας περισσότερο από την καρέκλα. Εκείνους και εκείνες που έχουν το know how να διοικήσουν και όχι όσους μας χτυπούν φιλικά στην πλάτη.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top