εστιατόριο Sunday Boutique Hotel

Η γευστική εμπειρία του fine dining στο εστιατόριο του Sunday Boutique Hotel

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου Στη Νότια Εύβοια στην παραλία στα Στύρα, στο ξενοδοχείο “Sunday Boutique Hotel”, το εστιατόριο του, είναι ένα από τα πιο γευστικά hot spot του νησιού μας, με μενού που κινείται επιδέξια ανάμεσα στην τοπική παράδοση και σε πιο σύγχρονες προσεγγίσεις αναδεικνύοντας και τα τοπικά προϊόντα. Το Sunday Boutique Hotel φιλοδοξεί να προσφέρει […]

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου

Στη Νότια Εύβοια στην παραλία στα Στύρα, στο ξενοδοχείο “Sunday Boutique Hotel”, το εστιατόριο του, είναι ένα από τα πιο γευστικά hot spot του νησιού μας, με μενού που κινείται επιδέξια ανάμεσα στην τοπική παράδοση και σε πιο σύγχρονες προσεγγίσεις αναδεικνύοντας και τα τοπικά προϊόντα.

Το Sunday Boutique Hotel φιλοδοξεί να προσφέρει ξεχωριστή φιλοξενία όχι μόνο σε όσους θα το επιλέξουν για τη διαμονή τους αλλά και για όλους εκείνους που θα το επισκεφτούν για να απολαύσουν ένα γεύμα στο εστιατόριό του.

Εμείς, επισκεφτήκαμε το ξενοδοχείο για να απολαύσουμε τις προτάσεις του σεφ Γιώργου Συγγελάκη. Ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα μενού που δεν φλυαρεί, αφιερωμένο στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Μάλιστα, επιθυμία του και στόχος του είναι μέσα από τα πιάτα και την ανανέωση που έφερε στο μενού, να εκμεταλλεύεται τις πρώτες ύλες στην εποχή τους και να διατηρεί τη γεύση σε υψηλά επίπεδα.

Το υπέροχο design του νέου χώρου του εστιατορίου συνθέτει μια χαλαρή ατμόσφαιρα και ένα ζεστό περιβάλλον κατάλληλο για χαλάρωση και ιδανικό για στιγμές απόλαυσεις καλού φαγητού.

Δοκιμάσαμε για ορεκτικό sticks φέτας σε φύλλο κανταϊφι με ταχυνόμελο και φυστίκια Αιγίνης. Είχε τέλεια ισορροπία υλικών, με τα φυστίκια Αιγίνης να συνδράμουν αποτελεσματικά στη φίνα γεύση.

Τραχανότο γαρίδας με ψητά τοματίνια, κρόκο Κοζάνης και bisque αστακού.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον βρήκαμε την μπολονέζ αστακού με γλυκάνισο και μαύρο ταλιολίνι. Ανάμεσα στις άπειρες θαλασσινές συνταγές, τα μαύρα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς εντυπωσιάζουν για το χρώμα και κυρίως για το μοναδικό ιώδινο αποτύπωμα που αφήνει η σάλτσα τους στον ουρανίσκο, εξασκώντας πάνω του ανεξίτηλη γοητεία.

Σουφλέ παρμεζάνας με crispy προσούτο και μαρμελάδα τομάτας.

Συνεχίσαμε με μία εξαιρετικά γευσική pinsa. Η ζύμη της αποτελείται από μίγμα αλεύρων (κεχρί, κριθάρι και σίκαλη) που ωριμάζει για αρκετές ώρες ή και ημέρες, σε αντίθεση με μια κανονική πίτσα. Ακόμη, για τη ζύμη της απαιτείται η προσθήκη αλατιού, νερού και αρωματικών βοτάνων.

Το γεύμα ολοκληρώθηκε με γλυκό σουφλέ φράουλας και με σάλτσα λευκή σοκολάτα και παγωτό σοκολάτα. Αυτό αλλά και όλα τα γλυκά του μενού αποτελούν δημιουργίες του chef και αποτελεί μαι εθιστική σύνθεση.

Μοναδικό Brunch

Εκτός από το dinner menu, το ξενοδοχείο σερβίρει και brunch, με σκοπό να παραμείνει το all day σημείο συνάντησης στα Στύρα και στη Νότια Εύβοια.

Στο Sunday Boutique Hotel Restaurant με άλλα λόγια, ζεις το casual fine dining όπως θα έπρεπε να είναι: απλό, φιλικό, νόστιμο.

Sunday Boutique Hotel

Α’ Παραλιακή, Νέα Στύρα – Εύβοια

Τηλ. 2224041300

Facebook: Sunday Boutique Hotel

Instagram: Sunday Boutique Hotel

Web: www.sunday-hotel.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top