Ελένη Τσαλιγοπούλου Ροβιές βόρειας Εύβοιας
Ελένη Τσαλιγοπούλου στις Ροβιές, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Φωνές του φθινοπωρινού δάσους» και του προγράμματος «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια–Οι γέφυρες της μουσικής»

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στις Ροβιές της βόρειας Εύβοιας

Σάββατο 21 Οκτωβρίου | 19:00 | είσοδος ελεύθερη – Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Φωνές του φθινοπωρινού δάσους» και του προγράμματος «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια–Οι γέφυρες της μουσικής». Ύστερα από ένα δύσκολο καλοκαίρι, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι παρόν στη Βόρεια Εύβοια με τις «Φωνές του φθινοπωρινού δάσους», παραμένοντας σταθερό στην …

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στις Ροβιές της βόρειας Εύβοιας Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 21 Οκτωβρίου | 19:00 | είσοδος ελεύθερη – Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Φωνές του φθινοπωρινού δάσους» και του προγράμματος «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια–Οι γέφυρες της μουσικής».

Ύστερα από ένα δύσκολο καλοκαίρι, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι παρόν στη Βόρεια Εύβοια με τις «Φωνές του φθινοπωρινού δάσους», παραμένοντας σταθερό στην πεποίθηση ότι οι κάτοικοι των απομονωμένων χωριών και περιοχών έχουν ακόμη περισσότερο την ανάγκη του πολιτισμού και της ζωντανής μουσικής. Στο φετινό φθινοπωρινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Μεγάρου, που θα φιλοξενηθεί στις Ροβιές, στις Γούβες και στον Άγιο Ευβοίας, συμμετέχουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου (21.10), ο Μανώλης Μητσιάς (4.11) και η αγαπητή στην Εύβοια τραγουδίστρια Χριστίνα Μπελμέζου (3.11). Παράλληλα με τις συναυλίες, θα πραγματοποιηθούν και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μεγάρου στο Πευκί, στα Λουτρά Αιδηψού, τη Λίμνη και την Αγία Άννα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια‒Οι γέφυρες της μουσικής» που στοχεύει στην πολιτιστική αναζωογόνηση της περιοχής.

Αυτό το φθινόπωρο, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού της Βόρειας Εύβοιας στην καλοκαιρινή της συναυλία στην παραλία της Αγίας Άννας, επιλέγει να παρουσιάσει στις Ροβιές τις πιο ξεχωριστές στιγμές της καλλιτεχνικής της διαδρομής, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια μετρά πια 30 χρόνια μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή. Έχει κινηθεί σχεδόν σε όλο το φάσμα της μουσικής δημιουργίας, καταγράφοντας πολύ σημαντικές προσωπικές επιτυχίες, ερμηνεύοντας τραγούδια που αγαπήθηκαν από όλους και προσφέροντας στο κοινό αξέχαστες στιγμές.

 

Στη συναυλία της στις Ροβιές, η Ελένη Τσαλιγοπούλου δίνει έμφαση στις μουσικές με τις οποίες μεγάλωσε και την καθόρισαν: η σπουδαία ελληνική μουσική παράδοση, από τα δημοτικά της Νάουσας μέχρι τα διαχρονικά νησιώτικα, συνδυάζεται αριστοτεχνικά με κορυφαία λαϊκά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια των μεγαλύτερων συνθετών μας, φτάνοντας μέχρι το δισκογραφικό παρόν της Ελένης Τσαλιγοπούλου και τις σύγχρονες διασκευές τραγουδιών του Απόστολου Καλδάρα από τον τελευταίο δίσκο της που είναι αφιερωμένος στον αλησμόνητο συνθέτη.

Φυσικά, από το πρόγραμμα της συναυλίας της δεν θα λείψουν και εμβληματικά τραγούδια που αγαπήσαμε από τη φωνή της σε πρώτη εκτέλεση.

Η τέχνη, η γνώση, το ταλέντο και το πάθος της Ελένης Τσαλιγοπούλου ως ερμηνεύτριας καθώς και η ευρηματικότητα και η δεξιοτεχνία των εξαίρετων μουσικών που τη συνοδεύουν και συν-δημιουργούν μαζί της επί σκηνής, υπόσχονται μια μοναδική συναυλία, γεμάτη αγαπημένα τραγούδια που άντεξαν και αντέχουν στο χρόνο. Μια γιορτή με υπέροχες ερμηνείες που θα συντροφεύουν μελωδικά τις φθινοπωρινές μας νύχτες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου | κιθάρες
Απόστολος Τσαρδάκας | κανονάκι
Άγης Παπαπαναγιώτου | μπάσο
Γιάννης Πούλιος | βιολί
Βασίλης Γιασλακιώτης | τύμπανα
Ταξιάρχης Γεωργούλης | ούτι, μπουζούκι

Τάκης Σπυρόπουλος | ηχοληψία
Μαρία Αθανασοπούλου | φωτισμοί

Πάνος Γιαννακόπουλος | φωτογραφίες
Κωνσταντίνος Γεωργαντάς | artwork

«Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια–Οι γέφυρες της μουσικής»

Το σχέδιο χρηματοδοτείται ειδικά από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο στηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ» της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο. Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Μεγάρου υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας, τους Δήμους Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας και Ιστιαίας–Αιδηψού καθώς και με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top