Εύβοια διπλή παραλία

Η διπλή παραλία της Εύβοιας είναι το απόλυτο ησυχαστήριο

Η Εύβοια έχει τους δικούς της φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Αποτελεί έναν από τους κοντινότερους προορισμούς στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει πολλές και εξαιρετικές επιλογές σε…

Η Εύβοια έχει τους δικούς της φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Αποτελεί έναν από τους κοντινότερους προορισμούς στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει πολλές και εξαιρετικές επιλογές σε όσους αποφασίσουν να περάσουν κάποιες ημέρες των διακοπών τους εκεί.

Από το πιο νότιο σημείο της, μέχρι το βορειότερο, θα συναντήσεις όμορφες πόλεις, αλλά και γραφικά χωριουδάκια, θα δοκιμάσεις νόστιμο φαγητό, καθώς επίσης, θα κάνεις τις βουτιές σου σε πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά. Σε αυτό το κείμενο, όμως, δεν θα αναφερθούμε στα πιο δημοφιλή σημεία της Εύβοιας, αλλά θα ταξιδέψουμε νοητά σε μια καλά κρυμμένη παραλία, που ξέρουν λίγοι.

Η διπλή παραλία-διαμάντι της Εύβοιας

[intense_video video_type=”youtube” video_url=”https://youtu.be/PcUTQOY3_SA”]

Σε κοντινή απόσταση από τη διάσημη και πολύβουη παραλία της Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια, υπάρχει μια μικρή λωρίδα στεριάς, η οποία βρέχεται αριστερά και δεξιά από θάλασσα. Πρόκειται για την παραλία Άγιος Βασίλειος, η οποία εδώ και χρόνια αποτελεί ένα καταφύγιο για τους ερωτευμένους.

Είναι προσβάσιμη από χωματόδρομο, με περπάτημα περίπου 15 λεπτά από την κοντινότερη άσφαλτο ή 30 λεπτά από το λιμανάκι της Αγκάλης. Είναι μια διπλή παραλία, όπου όταν στη μία πλευρά της έχει κύμα, στην άλλη επικρατεί νηνεμία.

Πώς θα φτάσεις εκεί

Μην περιμένεις να βρεις ξαπλώστρες και κόσμο να λικνίζεται στους ρυθμούς κάποιου μπιτσόμπαρου. Το μέρος είναι ερημικό, ήσυχο και πρέπει να πας οργανωμένος, με νερά, φαγητό και ίσως καμιά ομπρέλα, προκειμένου να περάσεις όλη την ημέρα σου εκεί. Αφήνεις το αυτοκίνητο σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από την παραλία, εκεί που τελειώνει η τσιμεντόστρωση.

Από εκεί έχει περπάτημα σε ανώμαλο χωματόδρομο και στο τελικό σημείο υπάρχει απότομο μονοπάτι. Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, η δύσκολη πρόσβαση σε αυτή την παραλία, έχει ως αποτέλεσμα να την επιλέγουν λίγοι, κυρίως ζευγάρια, που θέλουν να απομονωθούν και να χαλαρώσουν. Δεν ενδείκνυται για μικρά παιδιά εκτός αν μεταβούν δια θαλάσσης.

Η θέα και η παραλία, επίσης, είναι καταπληκτική ειδικά τη στιγμή που δύει ο ήλιος. Καλό θα ήταν, βέβαια, να πάρετε το δρόμο της επιστροφής πριν πέσει το απόλυτο σκοτάδι, για να βλέπετε να γυρίσετε από το μονοπάτι.

 

Πηγή: oneman,gr  /  Video: haanity

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top