Βαρβάρα Λάρμου «Η Αφροδίτη με τη γούνα»

Η Βαρβάρα Λάρμου μιλάει στο GHETTO για την παράσταση «Η Αφροδίτη με τη γούνα» όπου πρωταγωνιστεί

Η Βαρβάρα Λάρμου, με αφορμή την παράσταση «Η Αφροδίτη με τη γούνα» που περιοδεύει τον φετινό χειμώνα και θα δούμε στη Χαλκίδα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, μίλησε το ghettomagazine.gr

Η Βαρβάρα Λάρμου, με αφορμή την παράσταση «Η Αφροδίτη με τη γούνα» που περιοδεύει τον φετινό χειμώνα και θα δούμε στη Χαλκίδα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, μίλησε το ghettomagazine.gr για το έργο και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, για το θέατρο που η ίδια πρεσβεύει αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια που περιλαμβάνουν και τη μεγάλη οθόνη.

  • Ποια δίπολα, σχέσεις, αγωνίες, ψυχικές διαθέσεις πραγματεύεται η παράσταση «Η Αφροδίτη με τη γούνα»;

Τα δίπολα σαδισμού-μαζοχισμού, υποταγής-εξουσίας, εξάρτησης και χειραφέτησης σε ένα πλαίσιο σχέσης άντρα-γυναίκας σκηνοθέτη-ηθοποιού όπου τα δίπολα και οι ρόλοι εναλλάσσονται.

  • Πως μια ηθοποιός, η Βαρβάρα, μπορεί να ερμηνεύσει στο θεατρικό σανίδι το ρόλο μιας ηθοποιού, της Βάντα;

Με προσωπική μελέτη και έρευνα για το ρόλο και το όραμα του συγγραφέα και υποκριτική κατεύθυνση που δίνεται από την σκηνοθέτρια της παράστασης και το προσωπικό μου ψυχολογικό αντίκρισμα και τεχνική υποκριτικής και προκύπτει τόσο από τις πρόβες όσο και από προσωπική δουλειά.

  • Ποια στοιχεία από το θεατρικό παιχνίδι, από τις ευρύτερες σχέσεις σκηνοθέτη ηθοποιών, από τα ανθρώπινα πάθη, εμπεριέχονται τελικά σε αυτήν την παράσταση θέατρο μέσα στο θέατρο;

Το έργο αποτυπώνει τόσο τη σχέση εξουσίας σκηνοθέτη ηθοποιού όσο και τους χειρισμούς συνειδητούς και υποσυνείδητους που κάνουμε στις σχέσεις μας που προκύπτουν πολλές φορές από τα τραύματα μας. Επίσης, όπως αναφέραμε και πριν, τα δίπολα υποταγής-εξουσίας, αυταρχισμού και παθητικότητας που ενυπάρχουν σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις και μεγεθύνονται στις ερωτικές.

  • O σπουδαίος Άρθουρ Μίλερ, κάποτε είχε πει: «Το θέατρο είναι τόσο ατελείωτα συναρπαστικό επειδή είναι τόσο τυχαίο. Μοιάζει τόσο πολύ με τη ζωή». Τι είναι τελικά το θέατρο που εσύ Βαρβάρα πρεσβεύεις;

Πολλές φορές ο ρεαλισμός ξεπερνάει το μεταφυσικό και την τέχνη, κάποιες φορές την αντικατοπτρίζει, ενδεχομένως κάποιες φορές να συμβάλει και να την επηρεάζει. Το θέατρο που θέλω εγώ να πρεσβεύω είναι ένα θέατρο που έχει αλήθεια, ειλικρίνεια, βάθος στην κατανόηση του εκάστοτε έργου και ρόλου και των νοημάτων και κοινωνικοπολιτικού πλαισίου που γράφτηκε και σεβασμό στο όραμα του συγγραφέα, για να περάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όραμα και να επηρεάσει. Και η απόδοσή του να έχει διαχρονικότητα, αλήθεια και να αφορά, για να μπορεί να συνεπαίρνει το κοινό και να το συγκινεί.

  • Υπήρχε ένας ρόλος που σε σημάδεψε καλλιτεχνικά; Το κλασικό ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτός ο ρόλος ήταν θεατρικός, τηλεοπτικός ή κινηματογραφικός;

Είχα την τύχη να ενσαρκώσω υπέροχες γυναίκες τόσο θεατρικά όσο και τηλεοπτικά και κινηματογραφικά. Τον κάθε ρόλο τον αγαπώ για διαφορετικούς ρόλους. Η Βάντα είναι σίγουρα ένας ρόλος που αγάπησα από την πρώτη στιγμή, γιατί είναι πολύπλευρη, πολύπλοκη και συνάμα πολύ αληθινή και γήινη.

  • Θα μπορούσες να μας αποκαλύψεις κάποια από τα μελλοντικά καλλιτεχνικά σου σχέδια;

Θα συνεχίσω τη συμμετοχή μου στη σειρά Έρωτας Φυγάς και είμαι σε συζητήσεις για τις επόμενες συνεργασίες που αφορούν σε μια ταινία μεγάλου μήκους και θεατρικές παραγωγές.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top