Αντωνία Βαθάκου υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό

Η Αντωνία Βαθάκου υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας με τον Φάνη Σπανό

|To GHETTO παρουσιάζει, τοποθετήσεις, μια σειρά συνεντεύξεων και άρθρων με τους υποψήφιους του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023| Η Αντωνία Βαθάκου είναι συμβολαιογράφος, μέλος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου & Δωδεκανήσου, απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά. Παντρεμένη με τον Οικονομολόγο Ηλία Μαυρίκο, έχουν αποκτήσει ένα γιο. Ζει και εργάζεται στη Σκύρο. Έχει διατελέσει πρόεδρος των φίλων του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς. Είναι υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας με τον συνδυασμό του Φάνη Σπανού «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας». Η τοποθέτηση της στο ghettomagazine.gr “Η Σκύρος αποτελεί έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό που κάθε χρόνο αποκτά περισσότερους φίλους και επισκέπτες. Ωστόσο,  έχει φτάσει,  σε ενα κομβικό σημείο που  η προβολη και η ενισχυση του τουριστικού της προϊόντος, απαιτεί τη βελτίωση των παροχών  και των υποδομών της, προκειμενου να την καταστήσει ανταγωνιστικότερη έναντι άλλων, μέχρι σήμερα προορισμών και να την οδηγήσει, υψηλότερα στον τουριστικό χάρτη. Κύριο μέλημα θα πρέπει να είναι η ορθή αναπτυξιακή πορεία του νησιού, με την διατήρηση και το σεβασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς, του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος, της ξεχωριστής  αρχιτεκτονικής , άρρηκτα συνδεδεμένα σε ένα αρμονικό πάντρεμα. Αυτός ο συνδυασμός, θεωρώ οτι θα συμβάλλει αποφασιστικά στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των μόνιμων κατοίκων αλλά και των παρεχομένωνυπηρεσίων προς τους επισκέπτες. Χρειάζονται καίριες παρεμβάσεις με έμφαση  στη βελτίωση  του οδικού δικτύου κυρίως του αγροτικού, στην ύδρευση, την αποχέτευση μέσω της ολοκλήρωσης και επέκτασης  του βιολογικού καθαρισμού σε όλο το νησί, την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και  άλλα που σε βάθος χρόνου θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε και να αναπτύξουμε. Όσον αφορά την Εύβοια, το νέο ΕΣΠΑ θα πρέπει να αποτελέσει το βασικό εργαλείο για μια βιώσιμη ανάπτυξη, με συνέχιση των έργων υποδομής, που θα αναγεννήσουν τις περιοχές του νομού, που έχουν ανάγκη, όπως η Βόρειος Εύβοια η οποία έχει ταλαιπωρηθεί σκληρά από τις πυρκαγιές του 2021, χωρίς να παραβλέπουμε, την ανάδειξη της  πολιτισμικής μας κληρονομιάς με δημιουργία και λειτουργία νέων χώρων πολιτισμού. Παράλληλα, θα πρέπει να εντατικοποιηθεί η συνεργασία με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, προκειμένου να επιλύονται τα όποια τοπικά προβλήματα. Οι παρεμβάσεις κατά κανόνα πρέπει να έχουν ως στόχο,  τη διάχυση του οφέλους στην κοινωνία.”

|To GHETTO παρουσιάζει, τοποθετήσεις, μια σειρά συνεντεύξεων και άρθρων με τους υποψήφιους του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023|

Η Αντωνία Βαθάκου είναι συμβολαιογράφος, μέλος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου & Δωδεκανήσου, απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά. Παντρεμένη με τον Οικονομολόγο Ηλία Μαυρίκο, έχουν αποκτήσει ένα γιο. Ζει και εργάζεται στη Σκύρο. Έχει διατελέσει πρόεδρος των φίλων του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς.

Είναι υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας με τον συνδυασμό του Φάνη Σπανού «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας».

Η τοποθέτηση της στο ghettomagazine.gr

“Η Σκύρος αποτελεί έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό που κάθε χρόνο αποκτά περισσότερους φίλους και επισκέπτες. Ωστόσο,  έχει φτάσει,  σε ενα κομβικό σημείο που  η προβολη και η ενισχυση του τουριστικού της προϊόντος, απαιτεί τη βελτίωση των παροχών  και των υποδομών της, προκειμενου να την καταστήσει ανταγωνιστικότερη έναντι άλλων, μέχρι σήμερα προορισμών και να την οδηγήσει, υψηλότερα στον τουριστικό χάρτη. Κύριο μέλημα θα πρέπει να είναι η ορθή αναπτυξιακή πορεία του νησιού, με την διατήρηση και το σεβασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς, του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος, της ξεχωριστής  αρχιτεκτονικής , άρρηκτα συνδεδεμένα σε ένα αρμονικό πάντρεμα.

Αυτός ο συνδυασμός, θεωρώ οτι θα συμβάλλει αποφασιστικά στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των μόνιμων κατοίκων αλλά και των παρεχομένωνυπηρεσίων προς τους επισκέπτες. Χρειάζονται καίριες παρεμβάσεις με έμφαση  στη βελτίωση  του οδικού δικτύου κυρίως του αγροτικού, στην ύδρευση, την αποχέτευση μέσω της ολοκλήρωσης και επέκτασης  του βιολογικού καθαρισμού σε όλο το νησί, την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και  άλλα που σε βάθος χρόνου θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε και να αναπτύξουμε.

Όσον αφορά την Εύβοια, το νέο ΕΣΠΑ θα πρέπει να αποτελέσει το βασικό εργαλείο για μια βιώσιμη ανάπτυξη, με συνέχιση των έργων υποδομής, που θα αναγεννήσουν τις περιοχές του νομού, που έχουν ανάγκη, όπως η Βόρειος Εύβοια η οποία έχει ταλαιπωρηθεί σκληρά από τις πυρκαγιές του 2021, χωρίς να παραβλέπουμε, την ανάδειξη της  πολιτισμικής μας κληρονομιάς με δημιουργία και λειτουργία νέων χώρων πολιτισμού. Παράλληλα, θα πρέπει να εντατικοποιηθεί η συνεργασία με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, προκειμένου να επιλύονται τα όποια τοπικά προβλήματα. Οι παρεμβάσεις κατά κανόνα πρέπει να έχουν ως στόχο,  τη διάχυση του οφέλους στην κοινωνία.”

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top