Αμφιτρίτη Αλημπατέ

Η Αμφιτρίτη Αλημπατέ μιλάει στο GHETTO για την υποψηφιότητά της στην Περιφέρεια

|To GHETTO παρουσιάζει μια σειρά συνεντεύξεων και άρθρων με τους υποψήφιους του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023| Η Αμφιτρίτη Αλημπατέ είναι υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος Ευβοίας με το συνδυασμό του Φάνη Σπανού «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» και μιλάει στο ghettomagazine.gr για την υποψηφιότητά της στην Περιφέρεια, για την …

Η Αμφιτρίτη Αλημπατέ μιλάει στο GHETTO για την υποψηφιότητά της στην Περιφέρεια Διαβάστε Περισσότερα »

|To GHETTO παρουσιάζει μια σειρά συνεντεύξεων και άρθρων με τους υποψήφιους του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023|

Η Αμφιτρίτη Αλημπατέ είναι υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος Ευβοίας με το συνδυασμό του Φάνη Σπανού «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» και μιλάει στο ghettomagazine.gr για την υποψηφιότητά της στην Περιφέρεια, για την μεγάλη διαδρομή της στα κοινά και τις δύο θητείες της ως Δήμαρχος Ερέτριας αλλά και για όσα επιθυμεί να συμβάλλει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η απόφασή σας να ασχοληθείτε με την Περιφέρεια, μετά από μια μεγάλη διαδρομή στο Δημαρχείο, αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη και γέννησε προσδοκίες. Για ποιο λόγο το αποφασίσατε;

Στο τέλος της στενής συνεργασίας, που είχα ως Δήμαρχος, με τον τότε Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη, το 2019, μου είπε: “Αμφιτρίτη, είσαι μεγάλο ψάρι σε μικρή γυάλα… Βγες έξω στην ανοικτή θάλασσα, στο πέλαγος! Έχεις πολλά να προσφέρεις!”

Ποτέ δεν ξέχασα τα λόγια του! Με επηρέασαν. Και νομίζω ότι τώρα πλέον, ήρθε η ώρα να κολυμπήσω στα βαθιά και να ανοιχτώ στο Νομό και την Περιφέρειά μας, να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις για “να γαληνέψει η θάλασσα” και η ζωή των συμπολιτών μας και να συμβάλλω στην οριοθέτηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενεές! Νοιώθω βαριά την ευθύνη!

Συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο του Φάνη Σπανού. Για ποιο λόγο με το Φάνη κι όχι σε κάποιον άλλο συνδυασμό;

Τον Φάνη Σπανό τον γνώρισα πολλαπλώς και από πολύ κοντά. Καταρχήν, όταν ήμουν Δήμαρχος στη Β’ θητεία μου, 2014-2019, ήταν Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας. Εκτίμησα τις γνώσεις του, αλλά και την προσωπικότητα του. Ως Μηχανικός έχει προσωπική άποψη για τα έργα υποδομής, την αναγκαιότητα, τις μελέτες, την ωρίμανση με εγκρίσεις, τα υλικά. Ως προσωπικότητα, είναι άνθρωπος απλός, σεμνός, ηθικός, μεθοδικός, οραματιστής, δίκαιος και αυθεντικός. Παρόλο που έχει κατακτήσει ύψηλά αξιώματα και ασκεί εξουσία, τόσο νέος, από πολύ νωρίς, δεν έχει καθόλου έπαρση. Επίσης, σέβεται τους συνεργάτες του και τους πολίτες, και ακούει τις απόψεις όλων. Επιπλέον, τα τελευταία 4 χρόνια, έως και σήμερα, είμαι κοντά του, στο γραφείο του Περιφερειάρχη, ως άμισθη συνεργάτης σε θέματα Πολιτισμού. Τον γνώρισα, λοιπόν, και “εκ των έσω”, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, από πολύ κοντά. Έτσι, εμπεδώθηκε και αποκρυσταλλώθηκε η εκτίμησή μου γι’ αυτόν!

Να είστε βέβαιοι ότι, αν δεν εκτιμούσα την αξία και τις ικανότητές του, μετά από 25 χρόνια θητείας στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα οποία υπηρέτησα, εκτός των άλλων αξιώματων, 2 φορές ως Δήμαρχος Ερέτριας, δε θα συμμετείχα. Αντίθετα, τώρα θέλω να βοηθήσω στο δύσκολο έργο του.

Αν οι πολίτες της Εύβοιας σας στείλουν με την ψήφο τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τι πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε;

Με εφαλτήριο την αγάπη μου για τα κοινά και το πάθος προσφοράς, που με διακρίνει, σε συνδυασμό με την εμπειρία και τη γνώση που έχω αποκτήσει, θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω πολλά. Οι έως σήμερα αγώνες μου ήταν στο Δήμο Ερέτριας, όπου θεωρώ ότι έβαλα την υπογραφή μου σε πλήθος έργων, τα οποία θα τα απολαύσουν οι επόμενες γενεές και άλλαξαν τον Δήμο σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Αναστήλωση Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας, σχολεία, 1 κτίριο δημοτικού σχολείου, 2 κτίρια νηπιαγωγείων, 1 κτίριο παιδικού σταθμού, αυτά είναι υποδομές που θα τις ζήλευαν τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας. Επίσης, δημιουργία της πλατείας λαϊκής αγοράς, της πλατείας των Λουτρών Κωνστάτιου, ανάπλαση παραλιακού μετώπου Ερέτριας (συνεργασία με τον ΟΛΝΕ), ανάπλαση παραλίας Αμαρύνθου, αναπλάσεις στο Γυμνό, την Καλλιθέα, την Άνω Βάθεια και τη Σέττα, βιολογικός καθαρισμός Ερέτριας, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων ύδρευσης, μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο με την οριοθέτηση – διευθέτηση του Σαρανταπόταμου, και τόσα άλλα.

Παράλληλα, στη θητεία μου, ήρθα κοντά με τον άνθρωπο, με τους συλλόγους και τους εθελοντές, που παλεύουν με όπλο τη δύναμη της ψυχής τους. Επιπλέον, γνώρισα πολύ καλά την πολυδαίδαλη δημόσια διοίκηση, με τις αγκυλώσεις και τις δυσκολίες της, γνώρισα την πορεία υλοποίησης ενός έργου. Επίσης, ήρθα κοντά με τον πολιτισμό, την παράδοση, τα μνημεία μας, τις εκδηλώσεις. Ήρθα κοντά και με τον τουρισμό, την αναγκαιότητά του, την στήριξή, την προβολή. Γνώρισα, ακόμη, την αξία του φυσικού περιβάλλοντος, την αξία του νερού ως αγαθού, την αξία της ποιότητας της καθημερινότητας του Πολίτη.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι έχοντας υπηρετήσει ως Δήμαρχος, και μάλιστα, με μεράκι και πάθος, έχω πολλά να μεταλαμπαδεύσω και να δώσω.

Ποιος με άλλα λόγια είναι ο στόχος σας για την επόμενα 5ετία;

Σε συνέχεια των παραπάνω, ο στόχος μου είναι να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και τις γνώσεις, να δημιουργηθούν έργα υποδομής, που θα αλλάξουν το Νομό μας, όπως δρόμοι, έργα πολιτισμού και έργα για την παιδεία και τον αθλητισμό, η ενίσχυση του τουρισμού, η φροντίδα για το πληγωμένο φυσικό περιβάλλον, οι δράσεις για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, η στήριξη της οικογένειας ως κυττάρου της κοινωνίας, η στήριξη των ευάλωτων και, βέβαια, η στήριξη των νέων μας. Αυτά θα τα επιτύχουμε με τον άξιο Περιφερειάρχη μας, Φάνη Σπανό, έργα και δράσεις που έχουν ήδη  ξεκινήσει με επιτυχία, και με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, που θα επιλέξουν οι πολίτες με την ψήφο τους.

Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι πυλώνες που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά σας και σας χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο;

Πρώτο πυλώνα, θεωρώ την πατρική μου οικογένειά. Έχω Μικρασιατική καταγωγή από τον πατέρα μου, η οποία με έχει καθορίσει ως άνθρωπο και ως προσωπικότητα. Μεγάλωσα σε μια φτωχή, πολύτεκνη οικογένεια, με πολλή αγάπη. Οι γονείς μου μας ανέθρεψαν με αξίες και πίστη. Δεύτερο πυλώνα, θεωρώ την εισαγωγή μου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου επέτυχα με υποτροφία ΙΚΥ. Οι ανθρωπιστικές σπουδές μου με οδήγησαν να γνωρίσω τον άνθρωπο, τη γλώσσα μας, τον πολιτισμό, την ιστορία, έμαθα να σκέπτομαι, απέκτησα κριτικό νού και απέκτησα παιδαγωγικές γνώσεις. Πυλώνα θεωρώ, και την εργασία μου στο Τελωνείο Πειραιά ως Εκτελωνίστρια (απέκτησα μετά από εξετάσεις στο Υπουργείο Οικονομικών πτυχίο εκτελωνίστριας και μετά από 2 έτη άσκησης την άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος). Ήρθα σε επαφή και γνώρισα την οικονομία και τη Δημόσια Διοίκηση πολύ νωρίς. Συναναστράφηκα με ένα πλήθος ετερόκλητων ανθρώπων και υπηρεσιών, με τους οποίους έμαθα να συνυπάρχω. Το Τελωνείο ήταν ένα μεγάλο σχολείο.

Τέταρτος πυλώνας ζωής, υπήρξε η διδασκαλία μου στα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού μας, επί 30 έτη. Με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Υπηρέτησα τους νέους μας, διαμόρφωσα πρώτα την ψυχή και έπειτα το μυαλό τους, τους μύησα στον πολιτισμό, τους κοινωνικοποίησα. Αγάπησα τους νέους μας γιατί αυτοί είναι η ελπίδα μας, είναι η πατρίδα μας, σε αυτούς οφείλουμε να απολογηθούμε. Πέμπτος πυλώνας ζωής, που με διαμόρφωσε, ήταν και τα 25 χρόνια, που υπηρέτησα στον Δήμο Ερέτριας. Οι Δημότες μας με τίμησαν και είμαι επί 25 χρόνια συνεχώς εκλεγμένη, από το 1998 έως σήμερα. Υπηρέτησα Δημοτική Σύμβουλος, Πρόεδρος ΔΣ σε 2 θητείες και 2 φορές ως Δήμαρχος.

Άφησα τελευταίο τον ύψιστο πυλώνα που με αξίωσε η ζωή να έχω. Την οικογένειά μου! Έναν υπέροχο σύζυγο, συνοδοιπόρο, συμπαραστάτη στο δύσκολο δρόμο της συμμετοχής μου στα κοινά. Έχουμε αποκτήσει 3 υπέροχες κόρες, στις οποίες έχουμε δώσει ως οικογένειά, όπλα ζωής, πολλή αγάπη, αξίες και ιδανικά και έχουν αποκτήσει πανεπιστημιακή μόρφωση και μεταπτυχιακές σπουδές. Για την οικογένειά μου, ευχαριστώ το Θεό!

Περιγράψτε την Αμφιτρίτη με 5 επίθετα…

Είναι δύσκολο να μιλήσει κάποιος για τον εαυτό του. Όλοι μας έχουμε δυνατά και αδύνατα σημεία. Πλεονεκτήματα και μειονέκτηματα. Αυθόρμητα θα έλεγα ότι είμαι Οραματίστρια, Επίμονη, Αισιόδοξη, Διεκδικητική, Αγωνίστρια.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά και την πορεία ζωής, ζητώ από τους πολίτες της Εύβοιας και της Σκύρου να με ψηφίσουν για να συμβάλλω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στο δύσκολο έργο του Περιφερειαρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top