Ο Χαλκιδέος Κωνσταντίνος Λιάσκος, ξεκινά την επαγγελματική του δραστηριότητα στην εστίαση στις αρχές του 2000. Έκτοτε με αντικείμενο την παρασκευή και διάθεση τροφίμων (branch) όπως και την παρασκευή ροφημάτων και καφέ που αποτέλεσε την απαρχή του ταξιδιού του σε έναν κόσμο δίχως όρια, ανακαλύπτοντας τα μυστικά του καφέ. Κατακτώντας μια προς μια τις Βαθμίδες Πιστοποίησης στο “Roasting” “Cupping”, Πράσινος Κόκκος, Γευσιγνωσία, σε συνδυασμό με συνεχή έρευνα, φτάνουμε στην Gus Espresso Roasters.
Για την Gus Espresso η διαδικασία του ψησίματος (Roasting) αποτελεί παραδοσιακή ιεροτελεστία, αφού η Γεύση, το Άρωμα και η Επίγευση του καφέ, εξαρτάται από το επίπεδο και τον τρόπο ψησίματος του κόκκου του.
“Ο μύθος ξεκινάει από την Αιθιοπία, εκεί όπου ο βοσκός Kaldi παρατήρησε ότι όταν οι κατσίκες του έτρωγαν κόκκους από ένα συγκεκριμένο δέντρο γινόντουσαν πιο ζωηρές.
Το δέντρο αυτό ήταν το καφεόδεντρο το οποίο πέρασε απέναντι στην Αραβική χερσόνησο μεταξύ του 575 μ. X. και 850 μ. X.”
Η Παράδοση και τα Μυστικά που περνούν από γενιά σε γενιά, καθιστούν τα τρία βασικά μείγματα στα Gourmet Coffees.
Τα τρία βασικά χαρμάνια Gus Espresso (Blends) συνδυάζουν κόκκους (Arabica) από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και από δύο διαφορετικές περιοχές της Βραζιλίας όπως και (Robusta)από Ινδία.
Και μία από τις σπουδαίες επιτυχίες της Gus Espresso βρίσκεται στην διεθνή έκθεση της HO.RE.CA. Το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την φιλοσοφία και τα προϊόντα της Gus Espresso την κατατάσσει στις κορυφαίες εταιρίες Gourmet Café.
Το όραμα της Gus Espresso είναι να καθιερωθεί στις κορυφαίες εταιρίες καφέ, προσφέροντας την εκλεκτότερη ποιότητα καφέ στους πελάτες και κατά συνέπεια στον τελικό καταναλωτή.
Βρείτε την Gus Espresso Roasters στο Facebook και στο Instagram
Και όσα θέλετε να μάθετε αναλυτικά στο www.gusespresso.gr