Γρανάζι Χαλκίδα

Γρανάζι: Το υπέροχο νεοκλασικό στη Χαλκίδα με το εξαιρετικό φαγητό

Το Γρανάζι, στη Χαϊνά, μας το είχαν προτείνει για τη λεπτομερή επιμέλεια των πρώτων υλών και την παρεϊστικη ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τους υπέροχους ανθρώπους που με ζήλο και αγάπη…

Το Γρανάζι, στη Χαϊνά, μας το είχαν προτείνει για τη λεπτομερή επιμέλεια των πρώτων υλών και την παρεϊστικη ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τους υπέροχους ανθρώπους που με ζήλο και αγάπη το δημιούργησαν, τον Πάνο και τη Νάντια. Επίσης μας επεσήμαναν να μην παραλείψουμε να δοκιμάσουμε τις μυστικές χειροποίητες συνταγές της μαμάς Τασούλας που φέρνουν την παράδοση στο πιάτο μας.

Το πρώτο πράγμα που μας εντυπωσίασε ήταν ο καταπληκτικός χώρος. Ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό με παραδοσιακή αυλή, χτισμένη με πέτρα, και ένας κρυφός φωτισμός που δημιουργεί μια όμορφη ατμόσφαιρα και προδιαθέτει για καλό φαγητό.

Η εξυπηρέτηση της ομάδας άψογη, καθώς όλα τα παιδιά χαρακτηρίζονταν από την ευγένεια και την αμεσότητα σε κάθε μας απορία για τα πιάτα και τις παρασκευές. Η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από το Γρανάζι είναι η επιλεκτική προσοχή στην ανώτερη ποιότητα των υλικών και η δημιουργία μιας εμπειρίας που ξεκινά από την καλή παρέα και καταλήγει στην απόλαυση έξοχου φαγητού.

Σαν ορεκτικό, το must πιάτο είναι τα χειροποίητα ρολάκια μελιτζάνας με φρέσκια φέτα, μπέικον και ντομάτα, που πραγματικά μας προετοίμασαν για ένα κυρίως μενού με μια διαφορετική και συνάμα αυθεντική προσέγγιση. Μας σαγήνευσε και το τυροπιτάρι με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι από τη μαμά Τασούλα που ευωδίαζε χωριό και παράδοση.

Το Γρανάζι είναι ευρέως γνωστό για το καλοψημένο μπιφτέκι προβατίνα και όταν το δοκιμάσαμε, πραγματικά φάγαμε ένα μεζέ που σπανίζει στην πόλη μας.

Η εμμονή με το ολόφρεσκο, νωπό κρέας και τα διαλεχτά κομμάτια του φαίνεται και στην πληθώρα των κρεατικών, τις παντσέτες, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και τις σταβλίσιες μπριζόλες, όλα καλοψημένα με τη γεύση του αληθινού που ξεκινάει από το κρεοπωλείο, ψήνεται αποκλειστικά για εμάς και ικανοποίει γαστρονομικά κάθε ουρανίσκο.

Η έκπληξη ήταν τα μαγειρευτά και οι φημισμένες συνταγές της μαμάς Τασούλας, που αποθεώνουν τη σουπιά γιαχνί, το χταποδάκι με κοφτό μακαρόνι, ενώ νιώσαμε το μεγαλείο μιας καραβιδόσουπας που μύριζε θάλασσα.

Η Σαρακοστή όχι μόνο βρίσκεται αλλά και γιορτάζεται στο Γρανάζι με θαλασσινά, σαγανάκι γαρίδα, Παέγια με ισπανική νότα, θράψαλο σχάρας, μακαρονάδα του ψαρά, χταπόδι πλοκάμι, μύδια αχνιστά και πολλά όστρακα.

Στο τέλος μας περίμενε σπιτικό, χειροποίητο γλυκό και μαλώσαμε για την τελευταία κουταλιά από την μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα και την κανελωμένη πατσαβουρόπιτα. Όσο για το σαρακοστιανό σιμιγδαλένιο χαλβά με καβουρδισμένο ολόκληρο αμύγδαλο που πάνω του έλιωνε ζελέ πορτοκάλι, απλά έγινε ανάρπαστος.

Το Γρανάζι θα το επιλέξετε για την παρεϊστικη ατμόσφαιρα, για τις αγνές και άριστες πρώτες ύλες, για τον καλαίσθητο χώρο του, για τις παραδοσιακές συνταγές, για τα παιδιά που ψήνουν και μαγειρεύουν με όρεξη στην κουζίνα, αλλά για πολλούς άλλους και διαφορετικούς λόγους. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα γευτείτε εξαιρετικό φαγητό και αυτός ο λόγος αρκεί για να το επισκεφτείτε.

Γρανάζι

Λεωφ. Χαϊνά 60, Χαλκίδα – Τηλ.: 2221 400915

Facebook: ΓραναΖι

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top