Χαλκίδα Pinsa Passion

Γιατί όλοι στη Χαλκίδα μιλούν για την Pinsa του Passion For Life;

Μπορεί να μην το γνωρίζεις, αλλά η πιο καλή φάση για ένα πρωινό break, το μεσημεριανό διάλειμμα αλλά ακόμη και για ένα ελαφρύ brunch ακούει στο όνομα Pinsa. Σίγουρα θα έχεις ακούσει διάφορα για την Pinsa και θα ψάχνεις τις διαφορές που έχει με την Pizza αλλά και θα αναρωτιέσαι τη διατροφική της αξία. Εμείς, …

Γιατί όλοι στη Χαλκίδα μιλούν για την Pinsa του Passion For Life; Διαβάστε Περισσότερα »

Μπορεί να μην το γνωρίζεις, αλλά η πιο καλή φάση για ένα πρωινό break, το μεσημεριανό διάλειμμα αλλά ακόμη και για ένα ελαφρύ brunch ακούει στο όνομα Pinsa. Σίγουρα θα έχεις ακούσει διάφορα για την Pinsa και θα ψάχνεις τις διαφορές που έχει με την Pizza αλλά και θα αναρωτιέσαι τη διατροφική της αξία. Εμείς, εδώ, θα σου λύσουμε τις απορίες ψάχνοντας το λόγο για τον οποίο όλοι περνούν από το Passion για να δοκιμάσουν την περίφημη Pinsa που ετοιμάζει.

Η Pinsa, λοιπόν, είναι ένα στυλ ζύμης πίτσας πιεσμένη στο χέρι και αποτελεί μέρος της ρωμαϊκής αρτοποιίας και μαγειρικής για περισσότερα από 100 χρόνια. Το όνομα pinsa προέρχεται από τον όρο «pinsere», που σημαίνει στα λατινικά «σπρώχνω τη ζύμη με το χέρι».

Η ζύμη είναι φτιαγμένη από συνδυασμό σόγιας, ρυζιού και αλεύρου σίτου που κάνει τη Romana Pinsa μια πολύ πιο υγιεινή εναλλακτική λύση από την παραδοσιακή πίτσα. Η διαδικασία παραγωγής ζύμης διαφέρει από τη συνηθισμένη σου πίτσα, καθώς ζυμώνεται για έως και 72 ώρες και ψήνεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

Η σειρά για την παρασκευή γνήσιων Pinsa Romana εφευρέθηκε από τον Corrado Di Marco το 2001. Πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν, απαλό εσωτερικά με τραγανή κρούστα, που έχει ως αποτέλεσμα η ζύμη της Pinsa να έχει τα χαρακτηριστικά του προζυμιού και παρότι είναι μια λεπτή ζύμη, έχει σώμα και πλούσια γεύση, ενώ είναι πολύ ελαφριά και δεν βαραίνει το στομάχι.

Ίσως για εσένα που προσέχεις τη διατροφή σου το πιο σημαντικό να είναι ότι η ζύμη της Pinsa είναι πολύ ελαφρύτερη και πιο εύπεπτη από αυτή της πίτσας, επειδή έχει 85% λιγότερα λιπαρά από την κανονική ζύμη πίτσας, 90% λιγότερη χοληστερόλη και 50% λιγότερες θερμίδες.

Το Passion λοιπόν, στο γνωστό σημείο απέναντι από τα Δικαστήρια Χαλκίδας, πρωτοτυπεί και μας φέρνει το απόλυτο new entry στο φαγητό της Χαλκίδας, δηλαδή την αυθεντική Pinsa Romana. Κι όχι μόνο. Μας την παρουσιάζει σε πέντε διαφορετικές γεύσεις, Pinsa κοτόπουλο με mix τυριών, σάλτσα Cajun, και σάλτσα μυρωδικών, Pinsa Mediterranean με σάλτσα φρέσκια ντομάτας, παρμεζάνα, τυριά, ελιές πιπεριά και λάδι τρούφας και Pinsa scrambled eggs με σως γιαουρτιού και μους αβοκάντο, αλλά και για αυτούς που ενδιαφέρονται για τη διατροφή τους υπάρχει η εκδοχή της Pinsa με ψητά λαχανικά, γιαούρτι vegan, μπαλσάμικο και προαιρετικά cottage cheese, ενώ μας έχει ετοιμάσει και μια έκπληξη που δεν είναι άλλη από μια γλυκιά Pinsa με φυστικοβούτυρο, raspberry, μπισκότο αμυγδάλου και μέλι.

Επίσης το Passion, το μοναδικό healthy point της πόλης, μας υπερτονίζει ότι η Pinsa ταιριάζει φανταστικά με χυμό φρούτων ενώ μας προτείνει να την δοκιμάσουμε με φοβερούς υγιεινούς συνδυασμούς smoothies, όπως το δροσιστικό με παπάγια, μάνγκο, πορτοκάλι, το εξωτικό με το blueberry, passion fruit, ανανά και μέλι, ή το γευστικό με μάνγκο, dragon fruit και παπάγια και με αυτό τον τρόπο μας φτιάχνει πρωτίστως άπαιχτη γεύση και ακολούθως μας ανεβάζει τη διάθεση της ημέρας.

Passion σημαίνει καινοτομία στη διατροφή και τη γεύση με γνώμονα την καθημερινή ισορροπία σώματος και ψυχής. Το αν θα δοκιμάσεις την αυθεντική Pinsa Romana είναι δική σου υπόθεση, εν τω μεταξύ όμως οι πάντες θα την ψάχνουν και θα τη συζητούν.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top