πανσέληνος Σεπτεμβρίου φεγγάρι θερισμού

Γιατί η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου ονομάζεται «φεγγάρι του θερισμού»

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2023 – Φεγγάρι του Θερισμού: Οι ονομασίες για τη σελήνη και η προέλευσή τους Η πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2023 θα εμφανιστεί στον ουρανό την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου. Αυτήν την ημέρα θα μπορούμε να θαυμάσουμε -αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες- το «φεγγάρι του θερισμού». Το φεγγάρι θα φαίνεται πλήρες από την προηγούμενη ημέρα. Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2023: Γιατί […]

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2023 – Φεγγάρι του Θερισμού: Οι ονομασίες για τη σελήνη και η προέλευσή τους

Η πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2023 θα εμφανιστεί στον ουρανό την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου. Αυτήν την ημέρα θα μπορούμε να θαυμάσουμε -αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες- το «φεγγάρι του θερισμού». Το φεγγάρι θα φαίνεται πλήρες από την προηγούμενη ημέρα.

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2023: Γιατί ονομάζεται «φεγγάρι του θερισμού»

Τα ονόματα της πανσέληνου που χρησιμοποιούνται από το The Old Farmer’s Almanac προέρχονται από διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Ιθαγενών Αμερικανών, των Αποικιακών Αμερικανών και των Ευρωπαϊκών πηγών. Παραδοσιακά, κάθε όνομα πανσελήνου εφαρμόστηκε σε ολόκληρο τον σεληνιακό μήνα στον οποίο εμφανίστηκε και σε όλες τις φάσεις της Σελήνης—όχι μόνο στην Πανσέληνο, ωστόσο το «φεγγάρι του θερισμού» είναι λίγο διαφορετικό.

Η πανσέληνος που καταγράφεται πιο κοντά στη φθινοπωρινή ισημερία (22 ή 23 Σεπτεμβρίου) παίρνει πάντα το όνομα «Φεγγάρι του Θερισμού». Σε αντίθεση με άλλες πανσελήνους, αυτή η πανσέληνος ανατέλλει σχεδόν την ίδια στιγμή -γύρω στο ηλιοβασίλεμα- για αρκετά βράδια στη σειρά, δίνοντας στους αγρότες αρκετές επιπλέον βραδιές με σεληνόφως και επιτρέποντάς τους να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή τους. Ενώ η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι συνήθως γνωστή ως «φεγγάρι του θερισμού», εάν η Πανσέληνος του Οκτωβρίου συμβεί πιο κοντά στην ισημερία από εκείνη του Σεπτεμβρίου, παίρνει το όνομα. Σε αυτή την περίπτωση, η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου αναφέρεται ως «φεγγάρι του καλαμποκιού».

Άλλα ονόματα του φεγγαριού για αυτόν τον μήνα υπογραμμίζουν πώς ο Σεπτέμβριος είναι η μεταβατική περίοδος μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου:

  • Φθινοπωρινό φεγγάρι (Κρήτη)
  • Falling Leaves Moon (Οτζίμπουε)
  • Φεγγάρι με καφέ φύλλα (Λακότα)
  • Σελήνη με κίτρινα φύλλα (Assiniboine)

Η συμπεριφορά των ζώων είναι επίσης ένα κοινό θέμα, με το Child Moon (Tlingit) να αναφέρεται στην εποχή που τα νεαρά ζώα απογαλακτίζονται, και το Mating Moon και το Rutting Moon να περιγράφουν την εποχή του χρόνου που ορισμένα ζώα, όπως οι άλκες και τα ελάφια, ψάχνουν να ζευγαρώσουν.

[intense_video video_type=”youtube” video_url=”https://youtu.be/Q72aMzq0BMs”]

 

Πηγή: athensvoice.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top