Νίκος Γεροκωνσταντής

Για τον Νίκο Γεροκωνσταντή αυτοδιοίκηση σημαίνει άμεση επαφή με τα προβλήματα της καθημερινότητας

|To GHETTO παρουσιάζει μια σειρά συνεντεύξεων και άρθρων με τους υποψήφιους του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023| Ο Νίκος Γεροκωνσταντής ασκεί την δικηγορία…

|To GHETTO παρουσιάζει μια σειρά συνεντεύξεων και άρθρων με τους υποψήφιους του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023|

Ο Νίκος Γεροκωνσταντής ασκεί την δικηγορία επί 24 συναπτά έτη, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας. Είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευβοίας με το συνδυασμό του Φάνη Σπανού «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» και μιλάει στο ghettomagazine.gr για την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια, εξηγεί τι σημαίνει για τον ίδιο αυτοδιοίκηση και αναφέρεται στην σπουδαιότητα της οικογένειας και πως συμβάλει ώστε να επικεντρώνεται στους στόχους του.

Τι σημαίνει αυτοδιοίκηση για σένα;

Αυτοδιοίκηση σημαίνει άμεση επαφή με τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, καθώς και αδιάκοπη, ειλικρινή και διαδραστική επικοινωνία με τους πολίτες.

Μπορεί να λειτουργήσει η περιφέρεια με γνώμονα την επίλυση προβλημάτων κοιτάζοντας την κάθε πόλη και το κάθε χωριό της Εύβοιας και της Σκύρου ξεχωριστά;

Η Περιφέρεια οφείλει να λειτουργήσει με σχέδιο συνολικά. Για να φτάσουμε σε μια συνολική αντιμετώπιση οφείλουμε να λάβουμε υπόψη τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες, τις ελλείψεις και τα πλεονεκτήματα κάθε πόλης ή κοινότητας και αφού προβούμε στην απαραίτητη ανάλυση να συνθέσουμε τις ανάγκες ώστε να διαμορφώσουμε το σχέδιό μας για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση και ανταποδοτικότητα για τους πολίτες.

Γιατί με τον Φάνη Σπανό;

Γιατί είναι νέος, έντιμος, ειλικρινής, εργατικός και νουνεχής.

Τα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητάς του πολίτη. Πώς δίνεται η λύση;

Πρώτα ακούς, διαπιστώνεις το πρόβλημα και το μέγεθός του, επεξεργάζεσαι περισσότερες εναλλακτικές και επιλέγεις την πιο εφικτή αλλά συνάμα αποδεκτή από τους πολίτες.

Υπήρξαν αστοχίες, έγιναν λάθη, την προηγούμενη τετραετία;

Δεν πρόκειται να ευλογήσω οποιονδήποτε. Όποιος πράττει κάνει και λάθη. Το ζητούμενο είναι να τα διαπιστώνουμε έγκαιρα, να μη διστάζουμε να τα παραδεχθούμε και να τα διορθώνουμε. Η απερχόμενη που θα είναι και η επόμενη, κατά τη γνώμη μου, περιφερειακή αρχή αντιμετώπισε πολλά και σημαντικά γεγονότα με επάρκεια. Υπήρξαν αστοχίες και αυτές θα διορθωθούν.

Είσαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας. Πώς αυτό το βιογραφικό σου δίνει ώθηση στην αυτοδιοίκηση;

Ως μέλος του ΔΣ του ΟΛΝΕ ήλθα  σε επαφή με πολλά θέματα του νομού άκρως ενδιαφέροντα και πολυδιάστατα, αλλά και με την καθημερινότητα των συμπολιτών μας που δραστηριοποιούνται σε χώρους ευθύνης του Οργανισμού. Ο ΟΛΝΕ αν και φορέας του δημοσίου, έχει τη δυνατότητα να δρα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να λαμβάνει γρήγορα αποφάσεις και να συμμετέχει ή να εκτελεί έργα με έντονο αναπτυξιακό πρόσημο. Συνάμα δε συνεργαζόμαστε στενά με την αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού και πιστεύω τα καταφέραμε με την υλοποίηση ή δρομολόγηση μιας σειράς έργων και δράσεων.

Δικηγορείς 24 χρόνια. Αυτή η καθημερινή επαφή με τους πολίτες σε βοηθάει ώστε να αφουγκράζεσαι καλύτερα τον παλμό και τα προβλήματα της κοινωνίας που ζεις;

Ασκώντας τη μάχιμη δικηγορία έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο. Έχω μάθει να διαχειρίζομαι ανθρώπους και καταστάσεις συχνά πολύ πιεστικές και απρόβλεπτες. Προφανώς έρχομαι σε επαφή κάθε μέρα με ανθρώπους και τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους αλλά και τα προβλήματά τους. Αυτό σίγουρα με βοηθάει να έχω μια καλή εικόνα για την κοινωνία μας και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν αλλά και να αξιολογώ και ιεραρχώ τα προβλήματα που αναφύονται.

Οικογένεια και πολιτική. Συνδέονται μεταξύ τους, επηρεάζονται, ή απλά σε οδηγούν στο σωστό δρόμο;

Σίγουρα το ένα επηρεάζει το άλλο. Ωστόσο, η οικογένεια έχει πρωταρχικό ρόλο. Μια οικογένεια με γερές βάσεις βοηθάει να επικεντρώνεσαι στους στόχους και είναι όμορφο να έχεις τους ανθρώπους σου να σε στηρίζουν αλλά και να σε κρίνουν, ενίοτε με αυστηρότητα, γιατί είναι βέβαιο πως θέλουν το καλό σου.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top