ρεπορτάζ πυρκαγιά Εύβοια

Γερμανικό ρεπορτάζ: Τα σημάδια της τεράστιας πυρκαγιάς στην Εύβοια παραμένουν εμφανή

Ένα ρεπορτάζ στην Εύβοια ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές «Η Ελλάδα φλέγεται, όπως και πριν από ένα χρόνο. Τα ίχνη της τεράστιας πυρκαγιάς στην Εύβοια είναι ακόμα εμφανή στον ελαιώνα του Στέφανου και της Μαρίνας Βαλλή στο χωριό Ροβιές. Όπως και η οργή σε βάρος της πυροσβεστικής», γράφει η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Μετά τις πυρκαγιές». Η εφημερίδα παρατηρεί: «Μήπως […]

Ένα ρεπορτάζ στην Εύβοια ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

«Η Ελλάδα φλέγεται, όπως και πριν από ένα χρόνο. Τα ίχνη της τεράστιας πυρκαγιάς στην Εύβοια είναι ακόμα εμφανή στον ελαιώνα του Στέφανου και της Μαρίνας Βαλλή στο χωριό Ροβιές. Όπως και η οργή σε βάρος της πυροσβεστικής», γράφει η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Μετά τις πυρκαγιές».

Η εφημερίδα παρατηρεί: «Μήπως δεν ήταν αρκετές οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια το καλοκαίρι του 2021; Σε κάθε περίπτωση δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ένα μεγάλο μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκονταν στις παρυφές της Αθήνας, όπου μαίνονταν ταυτόχρονα μεγάλες πυρκαγιές. Μετά τις φωτιές πέρυσι η κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποσχέθηκε μέτρα για τη βελτίωση της πυροπροστασίας: Περισσότερη χρηματοδότηση, καλύτερη συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών, υποστήριξη από τον στρατό.

Και Γερμανοί πυροσβέστες στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανταλλαγή Εμπειρογνωμόνων» («Exchange of Experts»), η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει εκτός αυτού και διεθνή βοήθεια στο πλαίσιο της πρόληψης: Για πρώτη φορά, περισσότεροι από 200 πυροσβέστες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στην Ελλάδα το καλοκαίρι, την περίοδο των πυρκαγιών. Μεταξύ τους και 16 γερμανοί πυροσβέστες. Στη Γερμανία, πυροσβέστες και αρμόδιες αρχές, επιβεβαιώνουν ότι η παρουσία τους έχει ως κύριο στόχο την άσκηση και την συλλογή εμπειριών. Οι γερμανοί πυροσβέστες μπορούν έτσι να διδαχθούν από τους Έλληνες, οι οποίοι είναι πολύ πιο έμπειροι στην αντιμετώπιση μεγάλων πυρκαγιών. Οι εμπειρίες θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις ολοένα αυξανόμενες δασικές πυρκαγιές στην Γερμανία».

 

Πηγή: Deutsche Welle – Από in.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top