συναυλίες Εύβοια Ιωαννίδη Πορτοκάλογλου Σταμούλο

Φθινοπωρινές συναυλίες στη Β. Εύβοια με Ιωαννίδη, Πορτοκάλογλου και Σταμούλο

Όταν οι επισκέπτες και οι τουρίστες φεύγουν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου αλλά και ο αγαπητός στην Εύβοια, Νίκος Σταμούλος ταξιδεύουν με τη φωνή τους και μια κιθάρα στους Κουρκουλούς, στους Παπάδες, στις Γούβες και στις Μηλιές. Σε αυτά τα ορεινά και απομονωμένα χωριά, στις παρυφές των οποίων έφτασαν οι φωτιές καταστρέφοντας γεωργικές και […]

Όταν οι επισκέπτες και οι τουρίστες φεύγουν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου αλλά και ο αγαπητός στην Εύβοια, Νίκος Σταμούλος ταξιδεύουν με τη φωνή τους και μια κιθάρα στους Κουρκουλούς, στους Παπάδες, στις Γούβες και στις Μηλιές.

Σε αυτά τα ορεινά και απομονωμένα χωριά, στις παρυφές των οποίων έφτασαν οι φωτιές καταστρέφοντας γεωργικές και κτηνοτροφικές περιουσίες, μέσα στο αυθεντικό κλίμα ενός καφενείου, ενός σχολείου, ακόμη και μιας μικρής πλατείας, αν ο καιρός το επιτρέψει, οι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν και θα επικοινωνήσουν με τους κατοίκους.

Μέσα στη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα, συχνά με τη ζεστασιά ενός τζακιού και μιας ξυλόσομπας, θα μεταδώσουν στους κατοίκους του χωριού αλλά και κοντινών περιοχών χωριών την πολύτιμη ζωογόνο εμπειρία και την αύρα της ζωντανής μουσικής.

Συγκεκριμένα, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα τραγουδήσει στις 8 Οκτωβρίου στους Κουρκουλούς (ώρα έναρξης: 20.00) και στις 9 Οκτωβρίου (19.00) στους Παπάδες (Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας). Στις 29 Οκτωβρίου (19.00) ο Νίκος Πορτοκάλογλου στις Γούβες και στις 30 Οκτωβρίου (19.00) ο Νίκος Σταμούλος στις Μηλιές (Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού).

Φωνές του φθινοπωρινού δάσους

Μετά τις εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού, σειρά έχουν τον Οκτώβριο οι Φωνές του φθινοπωρινού δάσους και τον Νοέμβριο οι εκπαιδευτικές δράσεις. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε ύστερα από πρόταση του Σταύρου Μπένου, επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, και έχει στόχο να ανοίξει το δρόμο για νέες ισχυρές θεσμικές πρωτοβουλίες στο μέλλον.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα με ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δράσεων θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο σε σχολεία της Βόρειας Εύβοιας και συγκεκριμένα στο Μαντούδι και στις Ροβιές (Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας) καθώς και στους Ωρεούς και τα Βασιλικά (Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού).

Στο Μαντούδι, στις 7 Νοεμβρίου, η γνωστή Ορχήστρα και Χορωδία El Sistema Greece πραγματοποιεί μαθήματα και εργαστήρια στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. Διδάσκει ο παιδαγωγικός της σύμβουλος Παναγιώτης Τσιρίδης, ο οποίος θα εστιάσει στη διαθεματική και διαπολιτισμική εκπαίδευση για μαθητές και δασκάλους. Στις 8 Νοεμβρίου η Ορχήστρα και η Χορωδία διοργανώνουν ανοιχτή δοκιμή και συναυλία για το κοινό καθώς και για μαθητές, γονείς και δασκάλους και σχολεία γειτονικών περιοχών. Οι μαθητές θα γίνουν για λίγο «μέλη» της Ορχήστρας, δοκιμάζοντας διάφορα μουσικά όργανα και ζώντας από μέσα την εμπειρία της πρόβας, ενώ στο τέλος θα απολαύσουν όλοι μαζί τη συναυλία (ώρα έναρξης: 17.00).

Στις Ροβιές η Γεωργία Τσολάκη με το βιολί της συναντιέται με την κούκλα της Κυριακής Δοξαρά. Η κούκλα Λι –το όνομά της έρχεται από τη μακρινή Κίνα– αφηγείται, με τη βοήθεια του βιολιού, την ιστορία της, μια διαχρονική ιστορία που μιλά για τη φιλία, τη γενναιοδωρία και την αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση.

Στα Βασιλικά οι Παραμυθοκόρες (Βασιλεία Βαξεβάνη και Ιφιγένεια Κακριδώνη) μας διηγούνται λαϊκά παραμύθια. Συμπραγωνιστεί η λύρα του Νίκου Ξανθούλη. Αρχόντισσες και άρχοντες, κάστρα και παλάτια, μακρινά ταξίδια και μαγικά ξόρκια συνομιλούν με τους ήχους της λύρας και δημιουργούν μια συναρπαστική αφήγηση.

Στους Ωρεούς οι μουσικοί της Undrerground Youth Orchestra υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου Κώστα Ηλιάδη δίνουν μια άτυπη συναυλία, στην οποία η απόσταση με το κοινό και τους μουσικούς εκμηδενίζεται, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ακρόασης: τα παιδιά ακούνε πώς ξεδιπλώνονται οι φράσεις, πώς εξελίσσεται μια μουσική σύνθεση και βλέπουν σε απόσταση αναπνοής τα μέλη της ορχήστρας να συνεργάζονται για το τελικό αποτέλεσμα.

Πολιτιστικές διαδρομές

Παράλληλα με τις μουσικές εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των Γιορτών του Δάσους, οι φίλοι και οι επισκέπτες της Βόρειας Εύβοιας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την περιοχή, τα μνημεία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της, μέσα από προτεινόμενες πολιτιστικές διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν, είτε συμμετέχοντας σε εκδρομές που θα γίνουν εκείνες τις μέρες είτε και με το δικό τους όχημα, χρησιμοποιώντας ένα mobile application με όλες τις πληροφορίες για τις διαδρομές και τα μέρη που θα επισκεφθούν.

Περισσότερα για τις πολιτιστικές διαδρομές ΕΔΩ

Πηγή: huffingtonpost.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top