Οι Καθενοί Ευβοίας, το γραφικότερο χωριό του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, ξεχωρίζει για τον απόλυτα εναλλακτικό χώρο, το πασίγνωστο τώρα πια First Son. Στην πανέμορφη πλατεία του χωριού με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και τις δυο παραδοσιακές εκκλησίες, του Άγιου Ιωάννη και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, το First Son αποτελεί την επιλογή των επωνύμων και αυτό το καλοκαίρι.
Σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή, το First Son είναι το όραμα τεσσάρων ανθρώπων, του Νίκου Τσαμπάση, του Νίκου Μανίκα, του Γιώργου Κορόνη και του Κωνσταντίνου Σουβλή, οι οποίοι δημιούργησαν με ασίγαστο μεράκι αυτό το πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό all day cafe bar και μας υποδέχονται, με φιλόξενη διάθεση, όλους ανεξαιρέτως.
Αίσθηση προκάλεσε ο τραγουδιστής Γιώργος Σαμπάνης ο οποίος επισκέφτηκε με ιδιαίτερη χαρά το First Son και φωτογραφήθηκε με τον εκ των ιδιοκτητών, επίσης γνωστό μουσικό, Νίκο Τσαμπάση, αποπνέοντας κοσμοπολίτικη διάθεση.
Επίσης πολλοί γνωστοί Αθηναίοι επιλέγουν το πολυσυλλεκτικό αυτό στέκι στην πλατεία των Καθενών, που εκπλήσσει όντας ιδιαίτερα αγαπητό στον καλλιτεχνικό χώρο. Μεταξύ άλλων συναντήσαμε να απολαμβάνει τον cappuccino του ο Δημήτρης Καλπάκης, δημιουργός του πασίγνωστου fashion brand Vagrancy.
Προσεχώς αναμένουμε και τη Josephine στο First Son, πολύ καλή φίλη και συνεργάτιδα του Νίκου Τσαμπάση.
Το First Son τώρα που ανοίγει ο καιρός και επικρατεί η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα είναι ένας χώρος με παρεϊστικη διάθεση για καφέ, φαγητό ή και ποτό. Στο First Son επιβάλλεται ένας εκλεκτός espresso της ποικιλίας Honduras Buondi ο οποίος σερβίρεται ζεστός ή κρύος ανάλογα με το mood της ημέρας. Φυσικά στο χωριό δεν μπορεί να λείπει ο παραδοσιακός ελληνικός, ο καλύτερος ίσως στην περιοχή, που επιλέγεται από το γνωστό Καφεκοπτείο Κότσαρης.
View this post on Instagram
To First Son απογειώνει το γλυκό, χειροποίητο και σπιτικό, με το φημισμένο μπισκοτόγλυκο, με κρέμα ή ανάμεικτο με σοκολάτα, να αποτελεί ίσως το μοναδικό λόγο για να ταξιδέψετε ως εκεί. Φυσικά η ζεστή βάφλα, η ανάλαφρη σοκολατόπιτα και το σιροπιαστό ραβανί σκέτα ή σερβιρισμένα με παγωτό της εταιρείας Kayak, έρχονται για να συμπληρώσουν τη ζαχαρένια απόλαυση.
View this post on Instagram
Οι πρώτες ύλες που προέρχονται από την περιοχή, όπως τα μανιτάρια Δίρφυς και το τσίπουρο Σαγιά, η ζύμη για την πίτσα που παρασκευάζεται σε ένα εργαστήριο σε γειτονικό χωριό, δημιουργούν τη βάση για μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία συνδυάζοντας την παράδοση με τις σύγχρονες γεύσεις. Ξεχωρίζει το burger με ζυμωμένο μοσχαρίσιο μπιφτέκι μαζί με τυρί τσένταρ και άπαιχτη σαλάτα καθώς και vegan εκδοχές με παναρισμένο μπιφτέκι μανιταριών, ντόπιο κασέρι, μαγιονέζα τρούφας αλλά και γύρο μανιταριών με πάστα τρούφας, ενώ η special πίτσα με την χειροποίητη ζύμη περικλείει όλα τα αρώματα της περιοχής.
Άνοιξη στο First Son σημαίνει και αποκλειστικά cocktails που χαρακτηρίζονται από άποψη και πρωτοτυπία, μεταξύ άλλων το Zombie με παλαιωμένο ρούμι, αψέντι, ανανά και κανέλα, αλλά και το ομώνυμο First Son, το επίσημο cocktail του μαγαζιού, με βότκα, πράσινο μήλο, μπύρα τζίντζερ και ροζ πιπέρι.
Η Rock μουσική, σήμα κατατεθέν του First Son, εκφράζει το πνεύμα των δημιουργών που το μοιράζονται με όλους, αυθεντικότητα χωρίς υπερβολές και διασκέδαση χωρίς έπαρση, με ανθρώπινο και αληθινό χαρακτήρα.
Ένα ταξίδι προς το First Son, δεν είναι μόνο είναι ένα ταξίδι στους Καθενούς που μπορεί να έχει καφέ, γλυκό, φαγητό και cocktails. Αποτελεί και μια εμπειρία ζωής στην οποία προσθέτουμε φυγή προς τη φύση, αναζήτηση του ανοιξιάτικου ήλιου και της αληθινής περιπέτειας, αλλά συνάμα και επιλογή γαλήνης και ξεγνοιασιάς. Άλλωστε οι τόσοι επώνυμοι που το επισκέπτονται συχνά, ίσως να γνωρίζουν καλύτερα.