F Foivos Papastratis

F Foivos Papastratis: Ένα αμπέλι μεγαλώνει και διαπρέπει στο Ληλάντιο

|Τα οινοποιεία της Εύβοιας| Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Οινοτουρισμού, η οποία αναδυκνύει την αξία του οίνου και της φιλοξενίας, το GHETTO παρουσιάζει τα εκλεκτά κρασιά F Foivos Papastratis τα οποία διαπρέπουν και είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Ένα αμπέλι μεγαλώνει στο Ληλάντιο Στο Ληλάντιο την εύφορη περιοχή που διασχίζει ο Λήλας ποταμός βρισκόταν ο ιστορικός …

F Foivos Papastratis: Ένα αμπέλι μεγαλώνει και διαπρέπει στο Ληλάντιο Διαβάστε Περισσότερα »

|Τα οινοποιεία της Εύβοιας|

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Οινοτουρισμού, η οποία αναδυκνύει την αξία του οίνου και της φιλοξενίας, το GHETTO παρουσιάζει τα εκλεκτά κρασιά F Foivos Papastratis τα οποία διαπρέπουν και είναι διεθνώς αναγνωρισμένα.

Ένα αμπέλι μεγαλώνει στο Ληλάντιο

Στο Ληλάντιο την εύφορη περιοχή που διασχίζει ο Λήλας ποταμός βρισκόταν ο ιστορικός αμπελώνας της Εύβοιας, που σημάδια του βρίσκεις ακόμα και σήμερα στην περιοχή που ονομάζεται Αμπέλια. Εκεί, για σχεδόν δύο αιώνες βρίσκεται το οικογενειακό κτήμα – αμπελώνας της οικογένειας Σωτήρη Παπαστρατή, που αποτελούσε πάντα τον τόπο καλοκαιρινών διακοπών μια και τα μέλη της οικογένειας δεν είχαν εκεί την μόνιμη κατοικία τους.

Ο τελευταίος σήμερα, απόγονος της οικογένειας, ο Φοίβος – Σωτήρης Παπαστρατής, γεννήθηκε, μεγάλωσε και τέλειωσε το Λύκειο στην Βουλιαγμένη, ένα όμορφο παραθαλάσσιο προάστιο της Αθήνας. Όμως αγάπησε πολύ το κτήμα και τον αμπελώνα και αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του σ΄αυτόν και στην παραγωγή κρασιού. Φοίτησε στην Σχολή Οινολογίας, παρακολούθησε e-learning μαθήματα οινολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα στα 28 του χρόνια έχει ήδη διαγράψει μια πολλά υποσχόμενη επαγγελματική πορεία με τα κρασιά του να κυκλοφορούν εντός και εκτός Ελλάδος και να αποσπούν διακρίσεις.

Η κύρια ετικέτα είναι Το F Foivos Papastratis Assyrtiko Muscat Blend 60% Ασύρτικο και 40% Μοσχάτο λευκό. Ένα χαρμάνι φρέσκο, αρωματικό και τραγανό, με κομψό, διακριτικά αρωματικό Μοσχάτο που υποστηρίζεται από ένα σοβαρό Ασύρτικο, σε ένα αποτέλεσμα κομψά και δυναμικά αρωματικό. Με βιδωτό πώμα για να εξασφαλίζει την φρεσκάδα αλλά και την ευκολία, νόστιμο και ευκολόπιοτο.

Αποκλειστικά από τον αμπελώνα του κτήματος παράγονται δύο single vineyard κρασιά ήπιας οινοποίησης.

Η Παραλία limited edition Blend 60% Μοσχάτο λευκό μικρόρωγο και 40% Ασύρτικο.Ένα πολύ ιδιαίτερο κρασί terroir, για έμπειρους ουρανίσκους, με διακριτικά αρωματική και πολύπλοκη έκφραση του φρούτου στη μύτη που συνεχίζεται και στο στιβαρό στόμα.

Τα Πυροτεχνήματα limited edition είναι μια «ευβοϊκή» εκδοχή του μπορντολέζικου χαρμανιού Cabernet sauvignon- Merlot. Η ήπια οινοποίηση , η ωρίμανση στην ανοξείδωτη δεξαμενή και η απουσία φίλτρου, επιτρέπουν στο κρασί να διατηρήσει όλη την φρεσκάδα του φρούτου , απροσποίητη και καθαρή , σε έναν κομψά ρουστίκ κρασί.

Όμως το ανήσυχο πνεύμα του Φοίβου Παπαστρατή δεν σταματάει εδώ. To 2020 ξεκίνησε ένα ταξίδι στους αμπελώνες της Ελλάδας. Κάθε χρόνο σε διαφορετικό τόπο, σε διαφορετικό οινοποιείο φίλων, για μια και μοναδική φορά και μια περιορισμένη παραγωγή αυστηρά 1000 φιαλών.

Η σειρά ONE OFF limited edition by F Foivos Papastratis ξεκίνησε από την Σαντορίνη, συνεχίστηκε στην Κεφαλονιά και συνεχίζεται.

Γιατί ο Φοίβος πιστεύει ότι το κρασί είναι επικοινωνία, είναι φιλία, είναι συνεργασία, είναι ταξίδι…

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top