Ο Οργανισμός Άθλησης του Δήμου Χαλκιδέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αν Στερεάς & Εύβοιας, η ΕΟΣΛΜΑΥ, σε συνεργασία με τους συλλόγους κλασσικού αθλητισμού στον Δήμο Χαλκιδέων και τον σύλλογο δρομέων Ευβοίας, συνδιοργανώνουν και προκηρύσσουν νυκτερινούς αγώνες δρόμου σε Δημόσιο Δρόμο στη Χαλκίδα, με την επωνυμία EVRIPOSNIGHTRUN 22.
Ο αγώνας έχει κοινωνικό χαρακτήρα και τα έσοδα θα διατεθούν αναλογικά με τις συμμετοχές εκάστου αθλητικού συλλόγου με καταστατική έδρα στον Δήμο Χαλκιδέων , για την προμήθεια αθλητικού ή άλλου υλικού.
Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 , με ώρα έναρξης 20:00 και θα περιλαμβάνει τα κάτωθι αγωνίσματα:
Αγώνας quartermarathon 10,5 χλμ. Ανδρών – Γυναικών
Αγώνας Δρόμου και δυναμικού βαδίσματος Υγείας ς 5,5 χλμ. Ανδρών-Γυναικών
Αγώνας 1 χλμ Γυμνασίων
Παιδικός αγώνας 1 χλμ. Δημοτικών Σχολείων και ΑΜΕΑ
Αγώνας Δρόμου και δυναμικού βαδίσματος Υγείας 5,5 χλμ. Ανδρών-Γυναικών
Η εκκίνηση θα δοθεί τμηματικά σε γκρούπ με ώρα έναρξης α) 20:25 β) 20:27 και γ) 20:29 Αφετηρία ορίζεται η Οδός Τζιαρντίνι με σημείο εκκίνησης τον Θερινό Κινηματογράφο REX στην παραλία της Χαλκίδας. Oι αθλητές καλούνται να διανύσουν μια μοναδική διαδρομή, δίπλα στη θάλασσα, βατή σε όλους, απολαμβάνοντας το φαινόμενο του Ευρίπου πάνω από την παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας και τις παραλίες της στην Βοιωτική και την Ευβοϊκή ακτή.
Η διαδρομή έχει ως εξής: Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – Παλαιά Γέφυρα – Αρχιεπισκόπου Μακαρίου – Ιωακείμ Παντελάκη – τέρμα και αναστροφή στην Παιδική Χαρά στις Ροδιές – Ιωακείμ Παντελάκη – Αρχιεπισκόπου Μακαρίου – Παλαιά Γέφυρα -Παραλιακή Βουδούρη – Αγάλματα (τερματισμός).
Αγώνας quartermarathon Ανδρών – Γυναικών [10,5 χλμ.]
Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο , ώστε να περάσει από τα ωραιότερα αξιοθέατα καισημεία φυσικού κάλους της παραλιακής ζώνης της Χαλκίδας.
Η εκκίνηση θα δοθεί τμηματικά σε γκρούπ με ώρα έναρξης α)20:15 και β) 20:17
Διαδρομή: Εκκίνηση από Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – Παλαιά Γέφυρα – ΛΙΑΣΚΑ-ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ- ΒΟΥΡΚΑΡΙ-ΕΥΒΟΙΑΣ-ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ- ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΑΠΟ ΥΨΗΛΗ ΓΕΦΥΡΑ ΕΩΣ ΤΕΡΜΑ ΟΡΜΟΥ ΠΛΑΚΑΣ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΚΟΜΒΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ- ΣΤΥΡΩΝ – Ο. ΜΑΚΡΗ- ΧΙΟΥ- ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦ. ΧΑΪΝΑ- ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ -25ης ΜΑΡΤΙΟΥ- ΦΑΡΟΥ- ΒΡΥΣΣΑΚΙΩΝ- ΕΘΝ. ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ- ΡΕΓΚΟΥΚΟΥ- ΙΑΤΡΙΔΟΥ- ΑΒΑΝΤΩΝ- ΚΡΙΕΖΩΤΟΥ- ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ-ΕΡΜΟΥ ΒΟΥΔΟΥΡΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
1 χλμ Δημοτικών – Γυμνασίων (αγοριών – κοριτσιών) (περιγραφή αγώνα)
Αφετηρία ορίζεται η Οδός Τζιαρντίνι με σημείο εκκίνησης τον Θερινό Κινηματογράφο REX στην παραλία της Χαλκίδας
Η διαδρομή θα είναι ως εξής : Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – στροφή δεξιά και είσοδο στην παραλιακή οδό Βουδούρη και θα τερματίσει στο σημείο εκκίνησης (Αγάλματα) για τα Γυμνάσια Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.