άνθρωποι Βόρειας Εύβοιας μιλούν τόπο

Evoia Hope Road: «Ταξιδεύοντας» στην ιστορία ενός τόπου

Οι άνθρωποι της Βόρειας Εύβοιας μιλούν για τον τόπο τους μέσα από 10 ηχητικά επεισόδια.

Το Evoia Hope Road, είναι ένα ταξίδι στην ιστορία και την προοπτική της Βόρειας Εύβοιας, μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις ανθρώπων που ζουν ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ακούγοντας τις ιστορίες τους, μαθαίνουμε ιστορικά, πολιτισμικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του τόπου και μαγευόμαστε από τον πλούτο και την ομορφιά της περιοχής.

Το Evoia Hope Road έχει σκοπό να αποτυπώσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Βόρειας Εύβοιας, καθώς και τη συνεισφορά του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας στα χωριά της περιοχής, από το 2022 έως το 2024. Οι αφηγήσεις της Αλεξάνδρας, του Άκη, του Δημήτρη, της Κωνσταντίνας και άλλων ανθρώπων, μας μεταφέρουν στην περιοχή και μας δείχνουν τη δυναμική των ανθρώπων της και τον πλούτο του τόπου. Οι ιστορίες έχουν αποτυπωθεί με πινακίδες, σε επιλεγμένα σημεία της περιοχής δημιουργώντας ένα «υπαίθριο» μουσείο.

Το Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας δημιουργήθηκε και λειτουργεί από την ActionAid με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ. Τα προγράμματά του υλοποιούνται σε συνεργασία με τους οργανισμούς  ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής ΥγείαςΝέα Γεωργία Νέα Γενιά και Science Communication (SciCo).

Επεισόδιο 1

«Aγωνίστρια της Αντίστασης»

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top