Εύβοια ένα μήνα μετά – Κλαρίνο από την Ήπειρο αποδίδει φόρο τιμής

Ένας μήνας από την καταστροφική – βιβλική φωτιά στην Εύβοια και η φύση… κλαίει. Ποιος όμως θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα το μαύρο της στάχτης και το μοιρολόι της μάνας γης για τους χαμένους καρπούς της. Ο Γαβριήλ Τότσικας έκανε το θαύμα του και τιμά τα πάνω από 500.000 στρέμματα καμένου δάσους με τους ήχους […]

Ένας μήνας από την καταστροφική – βιβλική φωτιά στην Εύβοια και η φύση… κλαίει. Ποιος όμως θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα το μαύρο της στάχτης και το μοιρολόι της μάνας γης για τους χαμένους καρπούς της.

Ο Γαβριήλ Τότσικας έκανε το θαύμα του και τιμά τα πάνω από 500.000 στρέμματα καμένου δάσους με τους ήχους από το κλαρίνο του.

Συγκεκριμένα η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με τον Ηπειρώτη κλαρινοπαίχτη Γαβριήλ Τότσικα που πέρσι τέτοια εποχή έκανε μέσα από το φαράγγι του Βίκου διαδικτυακό κάλεσμα σε φίλους του μουσικούς προκειμένου να πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση, φέτος τα έδωσε όλα στην Εύβοια.

Βλέπετε για τους Ηπειρώτες το μοιρολόι είναι πηγή έκφρασης και τους συνοδεύει τόσο στις χαρές όσο και στις μεγάλες λύπες.

Ο σπαρακτικός ήχος του κλαρίνου που αντιλαλεί τόσο στο καμένο δάσος όσο και στις κατεστραμμένες περιουσίες των κατοίκων του Νησιού ακόμα και στα δεκάδες καμένα ξωκλήσια που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στα καμένα πλέον βουνά της Εύβοιας κυριολεκτικά ραγίζει καρδιές σε έναν ξεχωριστό μουσικό και αυθόρμητο τρόπο απόδοσης φόρου τιμής για αυτήν την τεράστια καταστροφή.

Δείτε το μοναδικό βίντεο

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top