Εύβοια οικολογική ζημιά φωτιά Ψαχνά

Εύβοια: Μεγάλη οικολογική ζημιά από τη φωτιά στα Ψαχνά

Σημείο στάσης των μεταναστευτικών πουλιών αποτελεί ο βιότοπος στον Κολοβρέχτη όπου ξέσπασε φωτιά το απόγευμα της Δευτέρας (9/1). Εντοπίστηκε γκαζάκι στις έρευνες της Πυροσβεστικής. Περισσότερα από 40 στρέμματα υγροβιότοπου κάηκαν στα Ψαχνά της Εύβοιας, από τη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα και έσβησε σήμερα το μεσημέρι. Σήμερα το πρωί δόθηκε μεγάλη μάχη από πυροσβέστες, […]

Σημείο στάσης των μεταναστευτικών πουλιών αποτελεί ο βιότοπος στον Κολοβρέχτη όπου ξέσπασε φωτιά το απόγευμα της Δευτέρας (9/1). Εντοπίστηκε γκαζάκι στις έρευνες της Πυροσβεστικής.

Περισσότερα από 40 στρέμματα υγροβιότοπου κάηκαν στα Ψαχνά της Εύβοιας, από τη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα και έσβησε σήμερα το μεσημέρι.

Σήμερα το πρωί δόθηκε μεγάλη μάχη από πυροσβέστες, εθελοντές και την Πολιτική Προστασία ώστε να σβήσει η φωτιά.

Η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς συνεχίζεται από την Πυροσβεστική, ωστόσο σε μία πρώτη έρευνα, σήμερα το μεσημέρι, εντοπίστηκε μέσα στα αποκαΐδια, κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ένα γκαζάκι.

Σε ό,τι αφορά την οικολογική καταστροφή, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι σημαντική καθώς ο συγκεκριμένος βιότοπος στον Κολοβρέχτη είναι ένα σημείο στάσης των μεταναστευτικών πουλιών.

 

Πηγή: news247.gr

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top