Εύβοια Κορυτσά Φεστιβάλ Ελληνοαλβανικής Φιλίας

Εύβοια και Κορυτσά διοργάνωσαν το πρώτο Φεστιβάλ Ελληνοαλβανικής Φιλίας

Μια όμορφη πρωτοβουλία που στέφθηκε με επιτυχία! Εικόνες από το Α’ Φεστιβάλ Ελληνοαλβανικής Φιλίας, Νομού Κορυτσάς και Εύβοιας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Α’ Φεστιβάλ Ελληνοαλβανικής Φιλίας, Νομού Κορυτσάς και Εύβοιας .

Στο πρόγραμμα διάφορες Χορωδίες Εύβοιας, με βασική την χορωδία «Λύρα του Απόλλωνα», ως μια χορωδία παρουσίασαν ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια. Ακολούθησε η Χορωδία «Λύρα» της Κορυτσάς η οποία τραγούδησε τέσσερεις καντάδες.

Στην συνέχεια ο Χορευτικός Σύλλογος Γυμνού Χορόνος, ο Χορευτικός Σύνδεσμος Πελοποννησίων  στην Εύβοια «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ο Χορωδιακός και Χορευτικός Σύλλογος Κονίστρων και τέλος η Χορευτική Ομάδα Κορυτσάς «Σκεντερμπέι» παρουσίασαν ένα χορευτικό πρόγραμμα με χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της περιοχής της Κορυτσάς.

Οι διοργανωτές τίμησαν τον Δήμαρχο Κορυτσάς κ Σωτηράκη Φίλο, την Διευθύντρια του Θεάτρου κα Ζαμίρα Κίτα για την βοήθεια και την παραχώρηση του Θεάτρου της Κορυτσάς, την Ιερά Μητρόπολη Κορυτσάς η οποία βοήθησε ιδιαίτερα στην διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Εύβοια Κορυτσά Φεστιβάλ Ελληνοαλβανικής Φιλίας

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παράσταση και χειροκρότησε έντονα και εγκάρδια τα τραγούδια και τους χορούς.

Το βασικό μήνυμα του Φεστιβάλ, στόχος των διοργανωτών  ήταν η ανάδειξη των κοινών πολιτιστικών στοιχείων των δύο λαών, άλλωστε η μουσική και ο χορός πάντα ενώνει τους λαούς.

 

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Ελπίζουμε σε άλλες τέτοιες υπέροχες εκδηλώσεις.

 

Πηγή: pelasgoskoritsas.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top