Εύβοια: Η τραγική ιστορία επαναλαμβάνεται – Όταν είχε ξαναπέσει Canadair στα Στύρα

Η Εύβοια είναι μία περιοχή που έχει δυστυχώς υποστεί πάμπολλες καταστροφές από τις πυρκαγιές με πρώτη και κυριότερη την ολοσχερή καταστροφή ενός μεγάλου μέρους του νησιού στις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021. Τότε ήταν που συνολικά στη χώρα κάηκαν 1.300.000 στρέμματα εκ των οποίων περισσότερα από μισό εκατομμύριο στρέμματα βρίσκονταν στην Εύβοια. Δύο χρόνια μετά […]

Η Εύβοια είναι μία περιοχή που έχει δυστυχώς υποστεί πάμπολλες καταστροφές από τις πυρκαγιές με πρώτη και κυριότερη την ολοσχερή καταστροφή ενός μεγάλου μέρους του νησιού στις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021. Τότε ήταν που συνολικά στη χώρα κάηκαν 1.300.000 στρέμματα εκ των οποίων περισσότερα από μισό εκατομμύριο στρέμματα βρίσκονταν στην Εύβοια.

Δύο χρόνια μετά η Εύβοια βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο με μία μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε αυτή τη φορά στην Κάρυστο.

Ένα Canadair τύπου CL 215 που επιχειρούσε για την κατάσβεση μίας μεγάλη φωτιάς που είχε ξεσπάσει στην Κάρυστο Ευβοίας συνετρίβη με την τύχη των δύο πιλότων να είναι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές άγνωστη. Αυτή δεν ήταν όμως η μόνη φορά κατά την οποία ένα αεροσκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνετρίβη στην περιοχή.

Ιστορία που έχει δυστυχώς επαναληφθεί

Χρειάζεται να πάμε πίσω στο 2007 και συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου. Τότε και πάλι ένα Canadair επιχειρούσε κοντά στον οικισμό Δήλεσο στην προσπάθεια να προχωρήσει σε κατάσβεση μίας πολύ μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στα Στύρα Ευβοίας.

Στο συγκεκριμένο Canadair βρίσκονταν δύο πιλότοι που ανήκαν στη Μοίρα 383 της Πυροσβεστικής Υπηρεσία με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ξαφνικά, το αεροσκάφος τύπου CL-415 κατέπεσε στην περιοχή στις 15:46.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βρίσκουμε σε ρεπορτάζ της εποχής, το Canadair πραγματοποιούσε χαμηλή πτήση προκειμένου να κάνει ρίψη νερού. Στη συνέχεια, ο πιλότος προσπάθησε να δώσει ύψος αλλά δυστυχώς το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε ορεινό όγκο με αποτέλεσμα να συντριβεί.

Η τραγική κατάληξη

Στο σημείο της πτώσης έσπευσαν άμεσα δυνάμεις των ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής κάνοντας έρευνα και διάσωση. Δυστυχώς, λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε η πραγματική έκταση της τραγωδίας.

Οι δύο πιλότοι που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχασαν η ζωή τους. Ήταν ο σμηναγός Δ. Στοϊλίδης, 34 ετών και πατέρας δύο αγοριών και ο υποσμηναγός Ι. Χατζούδης, 27 ετών και αφιέρωσαν τη ζωή της στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας.

 

Πηγή: reader.gr

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top