Εύβοια κτηνοτρόφου TikTok

Εύβοια: Η ιστορία της 20χρονης κτηνοτρόφου από το χωριό Γαβαλάς που κάνει θραύση στο TikTok

Σε βουνά και σε πλαγιές, με κρύο ή με ζέστη, παρέα με τα 11 σκυλιά της, μια 20χρονη από το χωριό Γαβαλάς της Εύβοιας, λατρεύει να βόσκει τα πρόβατά της. Άλλωστε είναι κάτι που κάνει από πολύ μικρή ηλικία, όταν ακόμη πήγαινε στο Δημοτικό. Η Μαρία Ρέτσα φαίνεται πως έχει βρει αυτό που θέλει να […]

Σε βουνά και σε πλαγιές, με κρύο ή με ζέστη, παρέα με τα 11 σκυλιά της, μια 20χρονη από το χωριό Γαβαλάς της Εύβοιας, λατρεύει να βόσκει τα πρόβατά της. Άλλωστε είναι κάτι που κάνει από πολύ μικρή ηλικία, όταν ακόμη πήγαινε στο Δημοτικό.

Η Μαρία Ρέτσα φαίνεται πως έχει βρει αυτό που θέλει να κάνει για το υπόλοιπο της ζωή της. Είναι η μόνη γυναίκα κτηνοτρόφος του χωριού της. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, το ξύπνημα από το χάραμα, δήλωσε στην εκπομπή «Ελένη» του τηλεοπτικού σταθμού Mega πως οι μόνες δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι ο καιρός και οι αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές.

Η 20χρονη μοιράζεται τις εμπειρίες της μέσα από τα social media, το TikTok και το Instagram έχοντας κερδίσει τον θαυμασμό πολλών, ενώ ανοίγει και μια πόρτα στη ζωή των κτηνοτρόφων. «Ξεκίνησα να ανεβάζω βιντεάκια στο TikTok. Είχε πολλές προβολές και πολλά likes. Αρέσει στον κόσμο να βλέπει ένα νέο άτομο και κορίτσι κιόλας να ασχολείται με τη δουλειά του κτηνοτρόφου».

Ωστόσο, μαζί με τα καλά σχόλια υπάρχουν και τα άσχημα. «Ένα παιδί μου είπε “για να κάνουμε παρέα σταμάτα να ανεβάζεις φωτογραφίες με τα γίδια και τα πρόβατα γιατί μας κάνεις ρεζίλι”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως αποκάλυψε, είχε τύχει να μείνει για ένα δίμηνο στην Αθήνα, ωστόσο δεν άντεξε και παρακαλούσε να γυρίσει πίσω στο χωριό.

Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε και άλλους νέους να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία, τονίζοντας πως «ο πρωτογενής τομέας είναι ο πιο σημαντικός».

 

Πηγή: newsbeast.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top