Εύβοια παραλία σε κρατήρα

Εύβοια: Η εντυπωσιακή παραλία της Ελλάδας που βρίσκεται μέσα σε κρατήρα

Στο νότιο τμήμα του νησιού Μεγαλόνησος των Πεταλιών Eύβοιας υπάρχει μια μοναδική παραλία η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα κρατήρα. Στους Πεταλιούς της Εύβοιας, σε απόσταση μόλις μισής ώρας με σκάφος από την Αθήνα, βρίσκεται μια πολύ εντυπωσιακή παραλία, η οποία βρίσκεται μέσα σε κρατήρα. Η παραλία βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού “Μεγαλόνησος” των […]

Στο νότιο τμήμα του νησιού Μεγαλόνησος των Πεταλιών Eύβοιας υπάρχει μια μοναδική παραλία η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα κρατήρα.

Στους Πεταλιούς της Εύβοιας, σε απόσταση μόλις μισής ώρας με σκάφος από την Αθήνα, βρίσκεται μια πολύ εντυπωσιακή παραλία, η οποία βρίσκεται μέσα σε κρατήρα.

Η παραλία βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού “Μεγαλόνησος” των Πεταλιών και αντικρίζει την Άνδρο και τις Κυκλάδες. Στο δεξί τμήμα της παραλίας βρίσκεται ένας μοναδικός κρατήρας ο οποίος είναι στρωμένος με άμμο και βότσαλα, ενώ στη μία πλευρά του ενώνεται με τη θάλασσα με μια φυσική καμάρα.

Δείτε το βίντεο του haanity:
Λίγα λόγια για τους Πεταλιούς:

Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Ανήκουν στον δήμο Καρύστου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος. Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι. Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

 

Πηγή: news247.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top