Εύβοια έβδομη μέρα
Photo: Eurokinissi

Εύβοια: Για έβδομη μέρα μαίνονται τα πύρινα μέτωπα με διαρκείς αναζωπυρώσεις

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια όπου για έβδομη ημέρα τα πύρινα μέτωπα μαίνονται, προκαλώντας όλεθρο σε δασική και καλλιεργήσιμη γη καθώς και εκκενώσεις χωριών και οικισμών. Στην Εύβοια…

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια όπου για έβδομη ημέρα τα πύρινα μέτωπα μαίνονται, προκαλώντας όλεθρο σε δασική και καλλιεργήσιμη γη καθώς και εκκενώσεις χωριών και οικισμών.

Στην Εύβοια σε εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται τα μεγάλα μέτωπα φωτιάς στα βόρεια του νομού, με την επιχείρηση κατάσβεσης να βρίσκεται σε μεγαλύτερη ένταση σε Πευκί και Αρτεμίσιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν παρατηρήθηκε επεκτασιμότητα της πυρκαγιάς ενώ υπήρξε κατάσβεση στην περίμετρο της μεγάλης πυρκαγιας.

Τα χωριά Ελληνικά, Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Πευκί, Μονοκαρυά, Καματριάδες και Γαλατσάδες βρίσκονται σε πύρινο κλοιό από χθες, Κυριακή, το πρωί.

Τις τελευταίες ώρες, κάτοικοι στο Αρτεμίσιο και στις Γούβες αντιστέκονται και τα χωριά αντέχουν. Περιφερειακά, σπίτια έχουν καεί, αλλά οι πυρήνες των χωριών παραμένουν αλώβητοι.

Στις Γούβες, το Αγριοβότανο, τη Μονοκαρυά και το Πευκί η αντίσταση των εθελοντών και των κατοίκων κράτησε μεγάλο μέρος των χωριών ανέπαφο.

Αντίθετα, οι αναζωπυρώσεις ήταν πολλές σχεδόν σε όλη την έκταση των καμένων περιοχών και στις περισσότερες περιπτώσεις σήμανε συναγερμός: σε Αγία Άννα, Βασιλικά, Ψαροπούλι, Αγιά Νικόλαο.

Photo: Eurokinissi

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν, επίσης, στα χώρια Κερασοχώρι, Μηλιές, Κρυονερίτης και Αγδίνες, αλλά οι δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν την εξάπλωσή τους.

Στο νότιο μέτωπο, προβλήματα εντοπίζονται στα χωριά Τρούπι, Καλύβια και Σπαθάρι, αν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι σήμερα βελτιωμένη.

Η πυροσβεστική, με τη βοήθεια δυνάμεων που έστειλαν ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και κατοίκων, έδωσαν μάχη να κρατήσουν τις φλόγες προκειμένου να μην επεκταθούν στο όρος Καντήλι.

Τις τελευταίες ώρες, καθώς η φορά των ανέμων έχει αλλάξει, χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις.

Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και άλλες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε καίρια σημεία εν αναμονή των πτήσεων εναέριων μέσων το ξημέρωμα.

Παράλληλα, τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση συνεχίζονται. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δεν προλαβαίνουν να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Δρόμοι είναι αδιάβατοι, είτε από κολώνες και καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν πέσει, είτε από αναζωπυρώσεις της φωτιάς.

Επιστήμονες εκτιμούν ότι περισσότερα από 500.000 στρέμματα γης έχουν καεί στην Εύβοια.

 

Πηγή: lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top