Εύβοια 5 Ρίχτερ σεισμός Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Εύβοια: Δεν είναι ακόμη βέβαιο πως τα 5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Τις δικές του εκτιμήσεις για την σεισμική δραστηριότητα στην Νότια Εύβοια έδωσε στη δημοσιότητα με ανάρτησή του στα social media ο σεισμολόγος κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Μέλος Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου. Εστιάζει σε τρία βασικά συμπεράσματα που συνοψίζονται ως εξής: 1. Από τις 25.10.2022 που ξεκίνησε η διέγερση, μέχρι τη γένεση του ισχυρότερου σεισμού μεγέθους Μ=5,0 (βράδυ […]

Τις δικές του εκτιμήσεις για την σεισμική δραστηριότητα στην Νότια Εύβοια έδωσε στη δημοσιότητα με ανάρτησή του στα social media ο σεισμολόγος κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Μέλος Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

Εστιάζει σε τρία βασικά συμπεράσματα που συνοψίζονται ως εξής:

1. Από τις 25.10.2022 που ξεκίνησε η διέγερση, μέχρι τη γένεση του ισχυρότερου σεισμού μεγέθους Μ=5,0 (βράδυ 29.11.2022),  η ακολουθία χαρακτηρίστηκε από γνωρίσματα που είναι τυπικά για τις προσεισμικές ακολουθίες (βλ. σχήμα). Συνεπώς, δεν ευσταθούσε η «επίσημη’ εκτίμηση ότι ο πρωινός Μ=4,7 «κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός».

2. Μετά τη γένεση του σεισμού Μ=5,0 η ακολουθία άρχισε να εμφανίζει χαρακτηριστικά που τα συναντάμε σε μετασεισμικές ακολουθίες. Συνεπώς, το πιθανό σενάριο, αλλά όχι ακόμη το βέβαιο, είναι ότι ο σεισμός Μ=5,0 μάλλον ήταν ο κύριος.

3. Επιβάλλεται να επαληθευτεί η μετασεισμική φύση της εξελισσόμενης ακολουθίας, και προς το σκοπό αυτό η ανάλυσή μας θα συνεχιστεί.

 

Πηγή: lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top