Εύβοια Ανθρώπινοι σκελετοί Ιστιαία

Εύβοια: Ανθρώπινους σκελετούς ξέθαψαν τυχαία εργάτες σε δρόμους της Ιστιαίας – Τα σενάρια

Διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκαν θαμμένοι κάτω από το τσιμέντο σε δρόμους της Ιστιαίας στην Βόρεια Εύβοια.

Μακάβρια ευρήματα εντόπισαν συνεργεία εκσκαφέων στην Εύβοια, όταν κατά τη διάρκεια των έργων έπεσαν πάνω σε ανθρώπινους σκελετούς θαμένους κάτω από το τσιμέντο.

Πιο αναλυτικά, τα ανθρώπινα λείψανα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εκσκαφών στους δρόμους της Ιστιαίας για την υλοποίηση βελτιωτικών έργων υποδομής, και συγκεκριμένα τοποθέτηση δικτύων αστικών λυμάτων. Μάλιστα, οστά βρέθηκαν σε δύο διαδοχικές φάσεις. γεγονός που κινητοποίησε τις Αρχές.

Δύο σκελετοί δίπλα-δίπλα

Καθώς οι χειριστές των μηχανημάτων έσκαβαν δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιστιαίας, εντόπισαν έναν ολόκληρο και ακέραιο σκελετό που είχε ταφεί στο σημείο.

Εν συνεχεία, άλλος ένας σκελετός ανθρώπου βρέθηκε στο ίδιο σημείο, λίγο πιο δίπλα από τον πρώτο.

Έρευνες για το ανατριχιαστικό εύρημα

Στο μεταξύ, διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκαν θαμένοι σε αυτό το σημείο οι δύο άθικτοι σκελετοί.

Το γεγονός ότι είναι ακέραιοι κάτω από το τσιμέντο της πόλης, σίγουρα καταρρίπτει το ενδεχόμενο να ανήκουν σε πρόσφατη ταφή και εκτιμάται ότι ανήκουν σε προγενέστερους χρόνους.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι σκελετοί αυτοί αποτελούν αρχαιολογικό εύρημα ή λείψανα αποθανόντων σε όψιμη ιστορική περίοδο – όπως για παράδειγμα από την εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ή σε ακόμη πιο ύστερο χρόνο.

 

Πηγή: in.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top