Εύβοια Άγνωστοι άνοιξαν μαυσωλείο οπλαρχηγού Επανάστασης 1821

Εύβοια: Άγνωστοι ανοιξαν το μαυσωλείο οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821

Μια περίεργη υπόθεση ερευνούν οι Αρχές στο χωριό Τριάδα στην Εύβοια καθώς άγνωστοι διέρρηξαν ιερό Ναό και άνοιξαν το μαυσωλείο οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821.

Μια περίεργη υπόθεση ερευνούν οι Αρχές στο χωριό Τριάδα στην Εύβοια

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στις Αρχές, άγνωστοι δράστες παραβίασαν παράθυρο του Ιερού Ναού Αγίας Καλλιόπης και κατευθύνθηκαν στο μαυσωλείο που υπάρχει εντός του ναού. Πρόκειται για το μαυσωλείο της Οικογένειας Κριεζώτη, στη μνήμη του οπλαρχηγού της Εύβοιας, Νικόλαου Κριεζώτη κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821.
Άγνωστο εάν οι δράστες πήραν κάτι από το μαυσωλείο

Αρμόδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες, αφού διέρρηξαν το παράθυρο και καταπακτή εντός του ναού, κατέβηκαν με ξύλινη σκάλα στον χώρο του μαυσωλείου και άρχισαν να ερευνούν οστεοφυλάκια και φέρετρα που υπάρχουν στο χώρο, δίχως να είναι βέβαιο μέχρι στιγμής ότι αφαίρεσαν κάτι.

Σημειώνεται ωστόσο ότι προκάλεσαν σημαντικές φθορές στον χώρο οι οποίες λόγω της αρχαιολογικής και ιστορικής τους σημασίας δεν μπορούν να προσδιοριστούν.

Η καταγγελία έγινε από τον 54χρονο εφημέριου του Ιερού Ναού χθες (7/11) το απόγευμα και η διάρρηξη φαίνεται να τελέστηκε στο διάστημα ανάμεσα 28ης Οκτωβρίου και 6ης Νοεμβρίου.

Οι έρευνες των Αρχών για το περιστατικό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Πηγή: iefimerida.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top