Euro 2024 Πίτσα πιτσαρίες Χαλκίδα

Euro 2024 και Πίτσα: Απολαμβάνουμε μπάλα παρέα με τις καλύτερες πιτσαρίες της Χαλκίδας

Πίτσα και Euro πάνε μαζί! Και αυτές είναι οι καλύτερες πιτσαρίες της Χαλκίδας για να μας κάνουν τη νοστιμότερη παρέα σε αυτή την ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Δύσκολα θα μπορούσε να αποδοθεί η πίτσα σε έναν μόνο δημιουργό, ωστόσο το όνομα του Raffaele Esposito έχει μείνει στην ιστορία ως αυτού που γέννησε την πίτσα όπως την ξέρουμε στη σημερινή εποχή. Το 1889, ο βασιλιάς Ουμβέρτος Α’ και η Βασίλισσα Μαργαρίτα του Σαβόυ, βασιλείς της Ιταλίας, επισκέφτηκαν τη Νάπολη και ο βασιλικός μάγειρας τούς πρότεινε τότε τον Raffaele Esposito, ιδιοκτήτη της πιτσαρίας Brandi.

Ο Raffaele Esposito παρουσίασε στο βασιλικό ζεύγος τρεις πίτσες: πίτσα μαρινάρα (με σκόρδο), μια πίτσα με αντζούγιες και μια πίτσα με τρία μόνο υλικά: ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό. Η βασίλισσα λάτρεψε την τρίτη πίτσα κι έτσι ο Raffaele Esposito την ονόμασε «πίτσα Μαργαρίτα» προς τιμήν της βασίλισσας, με μια εκδοχή να θεωρεί πως τα χρώματα της πίτσας (κόκκινο, άσπρο, πράσινο) είναι μια αναφορά στην ιταλική σημαία. 

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εθνικών ομάδων ανήκε στον γάλλο παράγοντα Ανρί Ντελονέ. Το 1954, με την ίδρυση της ΟΥΕΦΑ, η ιδέα επανήλθε στο προσκήνιο από τον Ντελονέ, ο οποίος είχε αναλάβει το πόστο του γενικού γραμματέα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Συνάντησε, όμως, τη σφοδρή αντίδραση των τεσσάρων ομοσπονδιών της Μεγάλης Βρετανίας (Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, Βόρειος Ιρλανδία). Στις 27 Μαρτίου 1957, όταν πλέον είχαν ξεκινήσει αντίστοιχες διοργανώσεις σε άλλες ηπείρους, η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε τη διοργάνωση ενός πρωταθλήματος μεταξύ εθνικών ομάδων ανά τετραετία, με την ονομασία Κύπελλο Εθνών «Ανρί Ντελονέ», προς τιμήν του εμπνευστή του, ο οποίος είχε πεθάνει από το 1955, ξεκινώντας τη διαδρομή σε αυτό που σήμερα όλοι μας ξέρουμε ως Euro.

Πίτσα και Euro λοιπόν πάνε μαζί. Αραχτοί στον καναπέ θα παρακολουθήσουμε καταπληκτικά ποδοσφαιρικά παιχνίδια σε μια αθλητική γιορτή που ενώνει ολόκληρη τη φίλαθλη κοινότητα της Ευρώπης. Η πίτσα στο σπίτι, με μια παραγγελία από τις καλύτερες πιτσαρίες της Χαλκίδας, κρίνεται απαραίτητη για να ολοκληρώσει τις μαγικές στιγμές μας. Κριτική, προτιμήσεις σε αγαπημένη εθνική, ανάλυση φάσεων και προπονητικές προτάσεις παίζουν σε κάθε παιχνίδι του Euro, δαγκώνοντας ένα κομμάτι γνήσιας πίτσας.

Το GHETTO βλέπει μπάλα, λατρεύει αυτό το ευρωπαϊκό αθλητικό event και συνδυάζει το ποδόσφαιρο με την πίτσα, το πιο αγαπημένο finger food του πλανήτη. Για αυτό το λόγο φωτογραφίσαμε τις πιο χαρακτηριστικές pizzerie της Χαλκίδας, με την πεποίθηση να συνδυάσουμε την ποδοσφαιρική πανδαισία του Euro με τις πιο αυθεντικές πίτσες, ώστε σε κάθε παιχνίδι να γιορτάσει πρώτα από όλους ο ουρανίσκος μας.

 

Canadian Pizza

Το Canadian έχει μια φιλοσοφία που ανάγεται στην επιλογή των καλύτερων υλικών, τη φρέσκια ζύμη και την αληθινή αγάπη για την πίτσα. Με ιστορία στο χώρο που ξεκινά από το 2013 οι πιτσαδόροι του Canadian μας φτιάχνουν μια πίτσα που γίνεται σε ταψάκι, έχει ελαιόλαδο και δημιουργείται με αυθεντική σπιτική συνταγή. Δοκιμάσαμε την αυτοκρατορική Special με ζαμπόν, μπέικον, πεπερόνι, μανιτάρια, πιπεριές, τη γνήσια Πεπερόνι με χειροποίητη σάλτσα Canadian και πεπερόνι, αλλά και την pizza Ανατολίτη με γεύση που έρχεται από Μικρά Ασία και περιέχει παστουρμά και σουτζούκι.

Περικλέους Σταύρου 15, Χαλκίδα – Τηλ. 22210 22192

 

Domino’s

Το 1960, ανοίγει η πρώτη Domino’s Pizza. Το 1996 έρχεται στην Ελλάδα και το 2006 στη Χαλκίδα. Σήμερα, η Domino’s, η μεγαλύτερη εταιρία διανομής πίτσας στον κόσμο, αριθμεί 20.000 καταστήματα. Υπέροχες πίτσες με τα καλύτερα υλικά έρχονται στο σπίτι σας ή μπορείτε να τις απολαύσετε στο εστιατόριό της Domino’s στη Χαλκίδα, δίπλα στη θάλασσα. Απολαύστε τη μοναδική Pepperoni Classic με 100% Μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας, πεπερόνι, έξτρα μοτσαρέλα, έξτρα πεπερόνι, απογειωθείτε με μια ανεπανάληπτη Domino’s Special 100% Μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν, μπέικον, φρέσκα μανιτάρια, φρέσκες πιπεριές, κρεμμύδι, και μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε την αυθεντική Margarita με 100% Μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας και έξτρα μοτσαρέλα.

Τζιαρντίνι 2, Χαλκίδα – Τηλ. 18318

www.dominos.gr

 

Giuseppe Pizzeria

Στη Μητροπολίτου Βασιλείου 3, απέναντι από την πιάτσα των ταξί, μια βέρα ιταλική φαμίλια δημιούργησε μια μοναδική πιτσαρία που ακούει στο όνομα του padre της οικογένειας, Giuseppe. Οι αξίες της ιταλικής πίτσας, της ιταλικής κουλτούρας και του ιταλικού food style ενσωματώνονται σε αυτήν την πιτσαρία που άνοιξε στη Χαλκίδα. Η πίτσα με ιταλική καταγωγή είναι στο Giuseppe, εκεί που μιλούν την ατόφια γλώσσα της πίτσας και η οποία δεν είναι άλλη από τη μητρική τους ιταλική. Ζητείστε την Al Capone με πλούσια υλικά, σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, μπέικον, φέτα, ψητές πιπεριές, σαλάμι, αφεθείτε στη νοστιμιά της 5 Formaggi με 5 τυριά, μοτσαρέλα, φέτα, γκοργκοντζόλα, παρμεζάνα, κρέμα τυρί και ταξιδέψτε με την Braccio di Ferro με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, μπέικον, σαλάμι, ζαμπόν, ιταλικό λουκάνικο. Ονειρικές είναι και οι μεγάλες πίτσες, 45 cm σε διάμετρο, που μπορούν να μοιραστούν μεταξύ τους, φίλοι και οικογένειες, κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών αγώνων.

Μητροπολίτου Βασιλείου 3, Χαλκίδα – Τηλ. 22210 89805

 

La Fermata

 

Η ιδέα και η ψυχή της La Fermata είναι η ποιότητα, η εξυπηρέτηση και οι οικονομικές τιμές. Όλα αυτά λειτουργούν πρωτίστως  με σεβασμό στα καλά υλικά και την ανώτερη πρώτη ύλη, καθώς όλα τα ζυμάρια είναι φρέσκα και οι σάλτσες χειροποίητα φτιαγμένες. Στο La Fermata ψήνουν στον ξυλόφουρνο ο μπαμπάς και η δεύτερη γενιά, ενώ ο μπαμπάς καυχιέται ως ο πρώτος πιτσαδόρος σε ξυλόφουρνο στην Εύβοια. Ψημένη στα ξύλα του φούρνου αξίζει να δοκιμάσετε τη Μοντανάρα με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια, την πίτσα Αλλαντικών με μπέικον, σουτζούκι, λουκάνικο πεπερόνι, καπνιστό χοιρινό, ενώ στη νεολαία κάνει θραύση η Barbeque-κοτόπουλο-μπέικον. Επίσης το La Fermata φημίζεται και για τη σαλάτα του Καίσαρα, αλλά και για τα ζυμαρικά, ιδανικές επιλογές μαζί με την πίτσα.

Ληλαντίων 217, Χαλκίδα – Τηλ. 22210 22996 / 22210 37600

 

 

La Fiamma

Ο χαρακτηριστικός ξυλόφουρνος του La Fiamma στο Κρηπίδωμα μετράει πολλά χρόνια, καθώς το μαγαζί άνοιξε το 1990. Όλα τα υλικά είναι φρέσκα, ενώ το ζυμάρι πλάθεται και ωριμάζει αποκλειστικά από τους pizzaioli της Fiamma. Οι πίτσες είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στις γαστρονομικές συνήθειες των Χαλκιδέων και για αυτό έχουν τόσο μεγάλη απήχηση. Ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία ξεχωρίσαμε 3 απίθανες πίτσες τη γνήσια Napoletana με μοτσαρέλα, ντοματίνια, και φρέσκο βασιλικό, την εξωτική Barbeque με τυρί, καραμελωμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο μπέικον, σάλτσα barbeque, αλλά και την πλούσια Αλλαντικών με σουτζούκι, πεπερόνι, σαλάμι, χωριάτικο λουκάνικο και chili.

Τζιαρντίνι, Χαλκίδα – Τηλ. 22210 75006

 

L’ Artigiano

H φιλοσοφία της L’ Artigiano στην πίτσα είναι τα φρέσκα υλικά που επιλέγονται καθημερινά. Για τον λόγο αυτό στην L’ Artigiano χρησιμοποιούν μόνο επώνυμα και καταξιωμένα Brand της αγοράς. Η ζύμη ζυμώνεται καθημερινά στο κατάστημα με συνταγή που γνωρίζουν μόνο αυτοί, την αφήνουν να ωριμάσει και να ξεκουραστεί για 24 ώρες και μετά ψήνεται όπως επιθυμεί ο πελάτης. Επίσης για το αποτέλεσμα σημασία έχει και η μοναδική συνταγή ιταλικής σάλτσας πίτσας που χρησιμοποιούν. Έτσι μαζί με την αγάπη των μαστόρων πίτσας δημιουργείται η πίτσα L’ Artigiano, την οποία επιβραβεύουν οι πελάτες της Χαλκίδας 24 χρόνια τώρα, κατατάσσοντάς την σε μια από τις καλύτερες της πόλης. Η απόλυτη γεύση έρχεται με την Strip Dip, πίτσα κομμένη σε 12 strips και 3 επιλεγμένα dips, ενώ ιδιαίτερες είναι η Chicken Aioli με σάλτσα μπάρμπεκιου, τυρί γκούντα-μοτσαρέλα, φιλετάκια φρέσκου κοτόπουλου, καπνιστό μπέικον, κρεμμύδι, σος Aioli, όπως και η Tartufo με κρέμα γάλακτος με πάστα τρούφας, τυρί γκούντα-μοτσαρέλα, φρέσκα μανιτάρια.

Καλογεροπούλου 13, Χαλκίδα – Τηλ. 2221060945

www.lartigiano.gr

GHETTO Magazine

Το www.ghettomagazine.gr καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στη Χαλκίδα την Εύβοια και τη Βοιωτία. Οι άνθρωποι, οι τέχνες, ο πολιτισμός, ένας οδηγός πόλης και προορισμών, η διασκέδαση, όλα σε ένα GHETTO.
To No.1 και μοναδικό online περιοδικό της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Best of GHETTO

Scroll to Top