Ευρίπεια 2023 πολιτιστικές εκδηλώσεις Χαλκίδα

“Ευρίπεια 2023”: Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιουλίου στη Χαλκίδα

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2023», ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χακιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), σε συνεργασία και με πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους της πόλης μας, διοργανώνει πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς ποιοτικών Θεατρικών και Μουσικών παραστάσεων που έχει εντάξει στο πρόγραμμά του. Συνεπώς, το πολιτιστικό μας πρόγραμμα για το μήνα ΙΟΥΛΙΟ 2023, ως προς τα δυο […]

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2023», ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χακιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), σε συνεργασία και με πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους της πόλης μας, διοργανώνει πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς ποιοτικών Θεατρικών και Μουσικών παραστάσεων που έχει εντάξει στο πρόγραμμά του.

Συνεπώς, το πολιτιστικό μας πρόγραμμα για το μήνα ΙΟΥΛΙΟ 2023, ως προς τα δυο παραπάνω σκέλη, έχει ως εξής:

-Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, στη συνοικία του Κανήθου στην πλατεία Σμην. Παντελή Γκέλη και στον πεζόδρομο της Νεάπολης (οδός Τραλέων).
Εκδηλώσεις Αναβίωσης Εθίμου του «Κλήδονα»

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Κρητών ο «Ψηλορείτης», Μικρασιατών Προσφύγων «Νεάπολη», ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΔΟΑΠΠΕΧ), διοργανώνουν εκδηλώσεις Αναβίωσης Εθίμου του «Κλήδονα», που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, στη συνοικία του Κανήθου στην πλατεία Σμην. Παντελή Γκέλη και στον πεζόδρομο της Νεάπολης (οδός Τραλέων).

Κάνηθος – πλατεία Σμην. Παντελή Γκέλη, ώρα 20:30

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών ο «Ψηλορείτης», θα παρουσιάσει μουσικοθεατρικά δρώμενα, συνοδεία Κρητικής ορχήστρας και με κάλεσμα την παρακάτω μαντινάδα.

Του Κλήδονα το έθιμο
Με άρωμα από Κρήτη
Στην Εύβοια θα ζήσουμε
Από τον «Ψηλορείτη»

Πεζόδρομος Νεάπολης (οδός Τραλέων), ώρα 21:00.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων «Νεάπολη», θα παρουσιάζει τα δικά του έθιμα, συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής.

-Κυριακή 2 Ιουλίου 2023,ώρα 20.00, θέατρο παπαδημητρίου

Η θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων «Νεάπολη», θα παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ», με είσοδο ελεύθερη για το κοινό

-Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, ώρα 21.00, Θέατρο ‘’Ορ.Μακρή’’

Παιδικό Θέατρο ‘’ΝΤΙΛΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ’’

-Σάββατο 8 Ιουλίου 2023,ώρα 21.00, Θέατρο ‘’Ορ.Μακρή’’

Θεατρική παράσταση ‘’ΒΑΚΧΕΣ’’, τραγωδία του Ευριπίδη

-Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, ώρα 21.00, Θέατρο ‘’Ορ.Μακρή’’

Θεατρική παράσταση ‘’ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ’’ του Ν.Β. Γκόγκολ,

-Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, ώρα 21.00, Θέατρο ‘’Ορ.Μακρή’’

Παιδική θεατρική παράσταση «ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ», από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

-Κυριακή 16 Ιουλίου 2023,ώρα 21.00, Θέατρο ‘’Ορ.Μακρή’’

ο ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει την παρουσίαση της Παιδικής θεατρικής παράστασης ‘’ΝΕΦΕΛΕΣ’’ , με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

-Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023,ώρα 21.00, Θέατρο ‘’Ορ.Μακρή’’

Θεατρική παράσταση «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ», από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

-Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023,ώρα 21.00 , Θέατρο ‘’Ορ.Μακρή’’

Μια πολύπλευρη και ευφορική μουσικοθεατρική παράσταση από τον Θανάση Αλευρά, που ετοίμασε ο ταλαντούχος ηθοποιός για να γιορτάσει τα 40 του χρόνια.

-Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023,ώρα 21.00, Θέατρο ‘’Ορ.Μακρή’’

Παιδική θεατρική παράσταση ‘’Ο ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ’’. Ο Τριγωνοψαρούλης, το διαφορετικό κίτρινο ψάρι που έχει καθιερωθεί ως ο πιο αγαπημένος έλληνας λογοτεχνικός ήρωας κλείνει τα 25 και γίνεται Musical.

-Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023,ώρα 21.00, Θέατρο ‘’Ορ.Μακρή’’

Θεατρική παράσταση ‘’ΗΛΕΚΤΡΑ’’. Η «Ηλέκτρα», μια από τις σημαντικότερες τραγωδίες του Ευριπίδη, αποτελεί μια διεισδυτική σπουδή πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της ενοχής, της μεταμέλειας και της δικαιοσύνης.

-Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, ώρα 21.00, Θέατρο ‘’Ορ.Μακρή’’

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Εύβοιας σε συνεργασία, με χορευτικούς συλλόγους και τον ΔΟΑΠΠΕΧ, παρουσιάζουν για μουσικοχορευτική βραδιά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

-Κυριακή 23 και Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, ώρα 21.00, Πλατεία Μάλλιου

Ο ΔΟΑΠΠΕΧ, με το σύνθημα «Όλη Ελλάδα σε μια πόλη», διοργανώνει 2ήμερο «Φεστιβάλ Μουσικής Χορού @ Γεύσεων του τόπου μας», με συναυλίες ορχηστρών παραδοσιακής μουσικής και παρουσίαση χορών από μέρη της Ελλάδας, που αποτελούν την προγονική γη των μελών Πολιτιστικών Συλλόγων της Χαλκίδας, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη μας.

Κυριακή: Συμμετέχουν, Σύλλογος των Πελοποννησίων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Πανηπειρωτικός Σύλλογος Εύβοιας, συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακής δημοτικής μουσικής

Δευτέρα: Συμμετέχουν, Πανευβοϊκός Σύλλογος Κρητών Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης» και Ποντίων «Οι Κομνηνοί». Συναυλία με τον Πέτρο Σαριδάκη και ορχήστρα ποντιακής μουσικής

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top